Touch ID gebruiken om iWork-documenten te openen

U kunt een met wachtwoord beveiligd Pages-, Numbers- of Keynote-document ook openen met Touch ID in plaats van door het wachtwoord te typen.

Als u documenten in iWork maakt, kunt u een wachtwoord instellen dat gebruikers moeten invoeren als ze het bestand willen openen. Als uw iPhone, iPad of Mac is uitgerust met Touch ID, kunt u Touch ID gebruiken in plaats van een wachtwoord. En als u een iPhone X hebt, kunt u met Face ID uw met een wachtwoord beveiligde documenten openen.

Voordat u Touch ID kunt gebruiken om documenten te openen die met een wachtwoord zijn beveiligd, moet u Touch ID eerst instellen op uw iPhone 5s of hoger, iPad Pro, iPad Air 2, of iPad mini 3 of hoger, of op uw Macbook Pro met Touch Bar.

Touch ID gebruiken om met een wachtwoord beveiligde documenten te openen

Wanneer u een met wachtwoord beveiligd document voor de eerste keer opent, moet u het wachtwoord van het document invoeren. Als Touch ID is ingesteld op uw iPhone, iPad of Mac, ziet u dat de optie 'Open met Touch ID' is ingeschakeld.

De volgende keer dat u dit document opent, kunt u Touch ID gebruiken: raak de thuisknop van uw iOS-apparaat of de Touch ID (aan/uit-knop) op uw Mac lichtjes aan. Als het document niet wordt geopend, controleert u of u de juiste vinger gebruikt en of uw handen schoon en droog zijn. U kunt ook het wachtwoord van het document invoeren om het te openen.

Touch ID configureren om met wachtwoord beveiligde documenten te openen op uw Mac

Pages, Numbers en Keynote gebruiken standaard Touch ID als uw Mac Touch ID ondersteunt en deze voorziening is geconfigureerd.

Als er om uw wachtwoord wordt gevraagd wanneer u een document wilt openen en u de optie 'Touch ID' niet ziet, stelt u Touch ID in voor uw iWork-apps:

1. Open Pages en kies 'Pages' > 'Voorkeuren'
  2. Selecteer 'Gebruik Touch ID'. Als u 'Gebruik Touch ID' niet kunt selecteren omdat deze optie ontbreekt of grijs is, controleert u of u een Mac gebruikt die Touch ID ondersteunt en waarop deze voorziening ook is ingesteld.
  3. Herhaal het proces voor Numbers en Keynote.

Als u een iPhone of iPad gebruikt die Touch ID ondersteunt, is de mogelijkheid om Touch ID te gebruiken om met een wachtwoord beveiligde documenten te openen altijd ingeschakeld en hoeft u het niet te configureren zoals op een Mac.

Een wachtwoord aan een document toevoegen en Touch ID gebruiken

Als uw document niet met een wachtwoord is beveiligd, moet u eerst een wachtwoord instellen.

Op een iPhone of iPad

Tik op symbool 'Meer' en tik vervolgens op 'Stel wachtwoord in'. Voer uw wachtwoord in de velden 'Wachtwoord' en 'Controle' in en voeg dan een wachtwoordaanwijzing toe als geheugensteuntje voor het geval u uw wachtwoord vergeet. Controleer of 'Open met Touch ID' is ingeschakeld en tik vervolgens op 'Gereed'. De volgende keer dat u dit document opent, kunt u Touch ID gebruiken in plaats van het wachtwoord van het document te typen.

Op een Mac

Open het document en kies 'Bestand' > 'Stel wachtwoord in'. Voer uw wachtwoord in de velden 'Wachtwoord' en 'Controle' in en voeg dan een wachtwoordaanwijzing toe als geheugensteuntje voor het geval u uw wachtwoord vergeet. Controleer of 'Open met Touch ID' is ingeschakeld en klik op 'Stel wachtwoord in'. De volgende keer dat u dit document opent, kunt u Touch ID gebruiken in plaats van het wachtwoord van het document te typen.