Wiskundige formules opnemen in documenten in Pages, Numbers en Keynote

U kunt wiskundige formules en vergelijkingen toevoegen aan uw document in Pages, Numbers en Keynote, door LaTeX-commando's of MathML-elementen te gebruiken.

Een vergelijking opnemen in een document in Pages, Numbers of Keynote

1. Tik of klik op de plaats waar u de vergelijking wilt toevoegen en volg de stappen voor uw apparaat:
    • Op een iPhone, iPad of iPod touch tikt u op Voeg in , vervolgens op Media en daarna op Vergelijking
    • Op een Mac kiest u in de menubalk Voeg in > Vergelijking.
  2. Voeg een vergelijking toe met LaTeX-commando's of MathML-elementen.1 Op iPhone en iPad kunt u ook de snelkoppelingssymbolen boven het toetsenbord gebruiken. Als u klaar bent met typen, wordt een voorbeeld van de vergelijking weergegeven.2
  3. Klik of tik op Voeg in.3

MathType gebruiken

U kunt ook MathType gebruiken bij Pages, Numbers en Keynote voor Mac als u MathType 6.7d (of hoger) hebt geïnstalleerd. De eerste keer dat u een vergelijking toevoegt, moet u Gebruik MathType selecteren, of dit aangeven onder Voorkeuren:

1. Open Pages, Numbers of Keynote.
  2. Kies [App] > Voorkeuren.
  3. Vink het selectievakje aan bij Gebruik MathType om vergelijkingen in te voegen en te gebruiken.

Meer informatie

Lees hier welke LaTeX-commando's en MathML-elementen u kunt gebruiken in Pages, Numbers en Keynote.

1. Om het schrijven van vergelijkingen te vergemakkelijken, bevindt de vergelijkingeneditor zich standaard in de wiskundige modus. U hoeft dus geen commando's voor de wiskundige modus aan uw vergelijkingen toe te voegen.

2. Als het voorbeeld leeg is of een fout weergeeft, controleert u of uw vergelijking juist is.

3. Als een vergelijking op zichzelf staat op een tekstregel, wordt de vergelijking gecentreerd op het isgelijkteken. Als u de vergelijking wilt centreren op het midden van de vergelijking, voegt u vóór of na de vergelijking een spatie toe.