Wijzigingen in het Dock voorkomen tijdens systeemupdates van macOS

Lees hier hoe u macOS kunt bijwerken of upgraden zonder wijzigingen aan het Dock toe te staan.

Een Mac heeft een bestand met een eigenschappenlijst (plist) waarmee u beheert wat er in het Dock wordt weergegeven. Als een macOS-update ertoe leidt dat de naam of locatie van een programma wordt gewijzigd, wordt het Dock bijgewerkt door de plist. Als een macOS-update ertoe leidt dat een programma wordt verwijderd of belangrijke nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd, wordt het programma mogelijk uit het Dock verwijderd door de plist.

Een alternatieve plist gebruiken

U kunt een alternatieve plist gebruiken als u dit gedrag wilt aanpassen. Lees hier hoe u configuratieprofielen en eigenschappenlijsten (plists) kunt aanmaken. Volg daarna de onderstaande stappen.

Met een configuratieprofiel kunt u een alternatieve plist instellen. In het profiel stelt u de AllowDockFixupOverride-sleutel in op 'waar' in het domein com.apple.dock.

De plist van Apple kunt u hier vinden: /Systeem/Bibliotheek/CoreServices/Dock.app/Contents/Resources/com.apple.dockfixup.plist. Een gewijzigde kopie van dit bestand kunt u plaatsen in de map /Bibliotheek/Preferences.

Als het configuratieprofiel actief is en het bestand com.apple.dockfixup.plist zich niet bevindt in /Bibliotheek/Preferences, dan zullen de originele plist en aangepaste plist-instellingen niet werken.

Als de naam van het programma is veranderd, of als het programma is verplaatst of verwijderd

Als de naam van een programma wordt gewijzigd of als een programma wordt verwijderd of verplaatst, worden de Dock-vermeldingen bijgewerkt door de originele plist. Als u een aangepaste plist gebruikt, ziet u mogelijk vraagtekens verschijnen in het Dock na de macOS-update. Dit gebeurt als de aangepaste plist de gekoppelde programma's niet kan vinden.