Als Siri of 'Hé, Siri' niet werkt

Als Siri anders werkt dan verwacht op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of AirPods leest u hier wat u moet doen.

De netwerkverbinding controleren

Als u geen verbinding hebt met internet, meldt Siri mogelijk iets als "Ik kan geen verbinding maken met het netwerk" of vraagt u het over een tijdje opnieuw te proberen. Zorg ervoor dat uw apparaten verbinding hebben met internet en probeer het opnieuw.

Ervoor zorgen dat Siri is ingeschakeld

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' en zorg dat 'Luister naar 'Hé, Siri'' en 'Druk op de thuisknop voor Siri' of 'Druk op de zijknop voor Sirizijn ingeschakeld.
  • Controleer voor gebruik met AirPods (2e generatie)2 of 'Hé Siri' staat ingeschakeld op het iOS-apparaat waaraan de AirPods verbonden zijn.
  • Ga op macOS Sierra of hoger naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren', klik op Siri en controleer of 'Vraag het aan Siri' is ingeschakeld.

Als u geen optie voor Siri ziet, controleer dan of Siri beschikbaar is in uw land of regio. Lees welke Siri-functies in welke landen en regio's op iOS en Mac.

1. U kunt de zijknop op de iPhone X of nieuwer gebruiken om tegen Siri te praten.
  2. 'Hé Siri' is beschikbaar voor AirPods (2e generatie). Als u AirPods (1e generatie) hebt, kunt u dubbel tikken om Siri te gebruiken.

Controleren of de beperkingen voor Siri niet zijn ingeschakeld

Als u Siri niet op uw iOS-apparaat of Mac kunt inschakelen, controleer dan of u Siri niet hebt uitgeschakeld in 'Beperkingen'.

• Ga op iOS 12 of hoger naar 'Instellingen' > 'Schermtijd' > 'Beperkingen voor materiaal en privacy' > 'Toegestane apps' en controleer of 'Siri en Dicteren' niet is uitgeschakeld. Op iOS 11 of lager gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Beperkingen'.
  • Ga op macOS Sierra of hoger naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' > 'Ouderlijk toezicht' > 'Andere' en controleer of 'Schakel Siri en Dicteren uit' niet is geselecteerd.

De microfoons controleren

Als Siri u niet goed hoort of niet reageert wanneer u een vraag stelt, controleer dan of uw microfoons werken:

• Op een iPhone, iPad of iPod touch verwijdert u schermbeschermers, folies of hoesjes die de microfoons bedekken. Vervolgens stelt u Siri een vraag. Als Siri niet reageert, sluit dan een headset aan met een microfoon, zoals EarPods of AirPods. Vervolgens stelt u Siri een vraag en kijkt u of Siri antwoordt.
  • Ga op de Mac naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' > 'Geluid' > 'Invoer' en selecteer een microfoon en controleer de invoerniveaus.
  • Voor AirPods maakt u gebruik van het verbonden iOS-apparaat. Ga op het iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Bluetooth', tik op  naast de AirPods, vervolgens op 'Microfoon' en controleer of 'Wissel automatisch van AirPods' is geselecteerd. Controleer ook of er vuil op de microfoon van de AirPods zit. Mocht dit het geval zijn, kunt u hier lezen hoe u de AirPods schoonmaakt.

Als Siri nog niet werkt, neemt u contact op met Apple Support.

Als Siri niet antwoordt

Siri antwoordt mogelijk niet verbaal als uw apparaat is gedempt of als Gesproken feedback is uitgeschakeld. Terwijl u zich op het Siri-scherm bevindt, probeert u het volume op uw apparaat te verhogen. Controleer vervolgens uw instellingen voor Gesproken feedback:

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' > 'Gesproken feedback'. Hier kunt u wijzigen hoe Siri antwoordt. U kunt bijvoorbeeld Siri altijd laten reageren of alleen wanneer u de instelling voor handsfree gebruikt.
  • Ga op de Mac naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' > 'Siri' en zorg ervoor dat Gesproken feedback is ingeschakeld.

Als 'Hé, Siri' niet werkt

Op ondersteunde iPhone-, iPad-, en iPod touch-modellen kunt u 'Hé, Siri' gebruiken om tegen Siri te praten zonder de thuisknop of de zijknop ingedrukt te houden.* Als 'Hé, Siri' niet werkt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' en controleert u of 'Hé, Siri' is ingeschakeld.

'Hé, Siri' reageert niet wanneer:

Lees wat u moet doen als 'Hé, Siri' werkt met meerdere apparaten.

*U kunt de zijknop op de iPhone X of nieuwer gebruiken om tegen Siri te praten.

Meer informatie

• Krijg hulp bij Siri op uw HomePod, Apple TV of Apple Watch.
  • De beschikbaarheid van Siri en de functies verschillen per taal, land en regio. Lees hier welke Siri-functies worden ondersteund in welke landen en regio's op iOSMacwatchOS en Apple TV.