Als Siri of 'Hé, Siri' niet werkt

Als Siri niet werkt zoals verwacht op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac, leest u hier wat u moet doen.

De netwerkverbinding controleren

Als u geen verbinding hebt met internet, meldt Siri mogelijk iets als "Ik kan geen verbinding maken met het netwerk" of vraagt u het over een tijdje opnieuw te proberen. Zorg ervoor dat uw apparaten verbinding hebben met internet en probeer het opnieuw.

Ervoor zorgen dat Siri is ingeschakeld

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' en zorg dat 'Luister naar 'Hé, Siri'' en 'Druk op de thuisknop voor Siri' of 'Druk op de zijknop voor Siri'* zijn ingeschakeld.
  • Ga op macOS Sierra of hoger naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren', klik op Siri en controleer of 'Vraag het aan Siri' is ingeschakeld.

Als u geen optie voor Siri ziet, controleer dan of Siri beschikbaar is in uw land of regio. Lees welke Siri-functies in welke landen en regio's op iOS en Mac.

*U kunt de zijknop op de iPhone X of nieuwer gebruiken om tegen Siri te praten.

Controleren of de beperkingen voor Siri niet zijn ingeschakeld

Als u Siri niet op uw iOS-apparaat of Mac kunt inschakelen, controleer dan of u Siri niet hebt uitgeschakeld in 'Beperkingen'.

• Ga op iOS 12 of hoger naar 'Instellingen' > 'Schermtijd' > 'Beperkingen voor materiaal en privacy' > 'Toegestane apps' en controleer of 'Siri en Dicteren' niet is uitgeschakeld. Op iOS 11 of lager gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Beperkingen'.
  • Ga op macOS Sierra of hoger naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' > 'Ouderlijk toezicht' > 'Andere' en controleer of 'Schakel Siri en Dicteren uit' niet is geselecteerd.

De microfoons controleren

Als Siri u niet goed hoort of niet reageert wanneer u een vraag stelt, controleer dan of uw microfoons werken:

• Op een iPhone, iPad of iPod touch verwijdert u schermbeschermers, folies of hoesjes die de microfoons bedekken. Vervolgens stelt u Siri een vraag. Als Siri niet reageert, sluit dan een headset aan met een microfoon, zoals EarPods of AirPods. Vervolgens stelt u Siri een vraag en kijkt u of Siri antwoordt.
  • Ga op de Mac naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' > 'Geluid' > 'Invoer' en selecteer een microfoon en controleer de invoerniveaus.

Als Siri nog niet werkt, neemt u contact op met Apple Support.

Als Siri niet antwoordt

Siri antwoordt mogelijk niet verbaal als uw apparaat is gedempt of als Gesproken feedback is uitgeschakeld. Terwijl u zich op het Siri-scherm bevindt, probeert u het volume op uw apparaat te verhogen. Controleer vervolgens uw instellingen voor Gesproken feedback:

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' > 'Gesproken feedback'. Hier kunt u wijzigen hoe Siri antwoordt. U kunt bijvoorbeeld Siri altijd laten reageren of alleen wanneer u de instelling voor handsfree gebruikt.
  • Ga op de Mac naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' > 'Siri' en zorg ervoor dat Gesproken feedback is ingeschakeld.

Als 'Hé, Siri' niet werkt

Op ondersteunde iPhone-, iPad-, and iPod touch-modellen kunt u 'Hé, Siri' gebruiken om tegen Siri te praten zonder de thuisknop of de zijknop ingedrukt te houden.* Als 'Hé, Siri' niet werkt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' en controleert u of 'Hé, Siri' is ingeschakeld.

'Hé, Siri' reageert niet wanneer:

Lees wat u moet doen als 'Hé, Siri' werkt met meerdere apparaten.

*U kunt de zijknop op de iPhone X of nieuwer gebruiken om tegen Siri te praten.

Meer informatie

• Krijg hulp bij Siri op uw HomePod, Apple TV of Apple Watch.
  • De beschikbaarheid en functies van Siri verschillen per taal en land en regio. Lees hier welke Siri-functies worden ondersteund in welke landen en regio's op iOSMacwatchOS en Apple TV.