Extreme Tuning gebruiken in GarageBand voor iOS

Met Extreme Tuning kunt u een populair effect voor toonhoogtecorrectie toepassen op zangtracks op uw iPhone, iPad of iPod touch.

U krijgt het mooiste resultaat met Extreme Tuning als u in GarageBand de toonsoort van het nummer opgeeft voordat u het effect toepast. Daarna kunt u extra effecten zoals echo en galm toepassen.

De toonsoort en het toongeslacht van het nummer opgeven

Extreme Tuning maakt voor de toepassing van het effect gebruik van de toonsoort en het toongeslacht van uw nummer. Als de werkelijke toonsoort of het werkelijke toongeslacht van het nummer afwijkt van de ingestelde toonsoort of het ingestelde toongeslacht, kan het effect minder duidelijk zijn of wordt de toonhoogte van sommige noten van een spoor op een ongewenste manier gewijzigd.

De standaardtoonsoort van nummers in GarageBand is C.

1. Tik op een iPhone of iPod touch op 'Instellingen'  in de regelbalk en vervolgens op 'Nummerinstellingen'. Op een iPad, iPhone 6 Plus en iPhone 7 Plus tikt u op 'Nummerinstellingen'  in de regelbalk.
  2. Tik op 'Toonsoortaanduiding'.
  3. Tik op de gewenste toonsoort voor uw nummer.
  4. Tik op het gewenste toongeslacht voor uw nummer (majeur of mineur).

De instellingen van Extreme Tuning

Extreme Tuning is geoptimaliseerd voor mannelijke en vrouwelijke zangstemmen, maar u kunt het ook als artistiek effect toepassen op een willekeurig mono-audiospoor, bijvoorbeeld een basgitaar of een ander live-instrument.

Zo gaat u naar de instellingen van Extreme Tuning:

1. Tik in de sporenweergave op het audiosegment in een audiospoor om het te selecteren.
  2. Tik op 'Microfoon'  in de werkbalk om de instellingen van Audiorecorder te openen.
  3. Tik op de iPhone of iPod touch op 'Navigatie' Navigatieknop, tik op de huidige Audiorecorder-instelling (bijvoorbeeld 'Clean'), tik op 'Fun' en vervolgens op 'Extreme Tuning'.
    Op een iPad, iPhone 6 Plus en iPhone 7 Plus tikt u op 'Fun' en vervolgens op het symbool 'Extreme Tuning'.
  4. Stel de Pitch Control en Distortion in om de klank nauwkeurig te regelen.

Extra effecten toevoegen

Zo voegt u extra effecten zoals galm en echo toe:

1. Tik op een iPhone of iPod touch op 'Instellingen'  en tik vervolgens op 'Spoorregelaars' . Op een iPad, iPhone 6 Plus en iPhone 7 Plus tikt u op 'Spoorregelaars' .
  2. Stel onder 'Mastereffecten' de schuifregelaars voor echo en galm in of tik op 'Mastereffecten' om de voorinstellingen voor echo en galm te wijzigen.