Verhinderen dat gebruikers ingebouwde Apple apps verwijderen

Lees hoe u ingebouwde Apple apps als Mail en Agenda kunt herstellen op een beheerde iPhone, iPad of iPod touch, en hoe u zorgt dat gebruikers deze apps niet kunnen verwijderen.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders. Als u een ingebouwde Apple app op uw persoonlijke iPhone, iPad of iPod touch hebt verwijderd, leest u hier hoe u deze herstelt.

Verhinderen dat gebruikers ingebouwde Apple apps verwijderen

In iOS 11 en hoger kunt u Mobile Device Management (MDM) gebruiken om te verhinderen dat gebruikers ingebouwde apps verwijderen op beheerde apparaten.

Als u deze instelling wilt gebruiken, moet u 'Sta verwijderen van systeemapps toe' uitschakelen en vervolgens het apparaat opnieuw opstarten om de instelling van kracht te laten worden.

Neem contact op met de MDM-aanbieder voor verdere instructies.

Een door een gebruiker verwijderde ingebouwde Apple app herstellen

Als u gebruikers toegang geeft tot de App Store, kunnen zij ingebouwde apps herstellen.

In iOS 11.3 en hoger kunt u MDM gebruiken om ingebouwde apps te herstellen.