Het LG UltraFine 5K-display gebruiken met uw Mac

Meer informatie over het LG UltraFine 5K-display en hoe u het gebruikt met uw Mac.

Over het LG UltraFine 5K-display

Het 27-inch LG UltraFine 5K-display heeft een resolutie van 5120 x 2880, een brede kleurweergave (P3), een helderheid van 500 cd/m² en ingebouwde stereoluidsprekers, camera en microfoon. Dankzij de integratie met macOS kunt u het volume en de helderheid van het display aanpassen zonder dat daar fysieke knoppen op het display voor nodig zijn.

Wanneer u het display aansluit met de meegeleverde Thunderbolt 3-kabel, kunt u de MacBook Pro met Thunderbolt 3-poorten (USB-C) van stroom voorzien, met een laadvermogen tot 85 W. Het display heeft drie downstreampoorten (USB-C, 5 Gbps) waarmee u compatibele apparaten en accessoires kunt aansluiten en van stroom kunt voorzien.

Systeemvereisten en compatibele Mac-modellen

Het LG UltraFine 5K-display vereist een compatibele Mac met macOS Sierra 10.12.1 of hoger. (macOS Sierra 10.12.2 of hoger wordt aanbevolen.) Hieronder zijn compatibele Mac-modellen ingedeeld aan de hand van de ondersteunde resoluties.

5120 x 2880 bij 60 Hz

U kunt het LG UltraFine 5K-display gebruiken met deze Mac-modellen op volledige 5K-resolutie:

• iMac Pro (2017)
  • iMac (2017)
  • MacBook Pro (2016 en nieuwer)

iMac Pro ondersteunt twee LG UltraFine 5K-displays geconfigureerd als een Dual-link SST met 5120x2880 10bpc bij 60 Hz. Meer informatie over hoe u meerdere beeldschermen aansluit op de iMac Pro.

iMac-modellen van 2017 ondersteunen één LG UltraFine 5K-display.

De 15-inch MacBook Pro uit 2016 en nieuwer ondersteunt twee LG UltraFine 5K-displays bij volledige resolutie. Hiervoor moet u één display aansluiten op een Thunderbolt 3-poort (USB-C) aan de linkerkant van uw MacBook Pro en het andere op een Thunderbolt 3-poort (USB-C) aan de rechterkant:

3840 x 2160 bij 60 Hz

Met de Apple adapter voor Thunderbolt 3 (USB-C) naar Thunderbolt 2 en een Thunderbolt-kabel kunt u het LG UltraFine 5K-display gebruiken op 4K en lagere resoluties met deze Mac-modellen:

• Mac Pro (eind 2013)
    macOS 10.12.4 of hoger aanbevolen
  • MacBook Pro (Retina, 15-inch, medio 2014) en nieuwer
  • MacBook Pro (Retina, 13-inch, medio 2014) en nieuwer
  • iMac (Retina, 27-inch, eind 2014) en nieuwer
  • iMac (Retina, 21,5-inch, eind 2015)
  • iMac (21,5-inch, eind 2015)
  • MacBook Air (13-inch, begin 2015)
  • MacBook Air (11-inch, begin 2015)

3200 x 1800 bij 60 Hz

U kunt het LG UltraFine 5K-display gebruiken bij een resolutie van 3200 x 1800 bij 60 Hz met dit Mac-model:

• Mac mini (eind 2014)
    macOS 10.12.4 of hoger aanbevolen

Stroomvoorziening via USB-C

Het LG UltraFine 5K-display biedt maximaal 85 W vermogen via USB-C en kan een MacBook Pro (2016 en nieuwer) volledig van stroom voorzien met behulp van de meegeleverde Thunderbolt 3-kabel (USB-C).

Het display levert geen voeding aan de Mac wanneer u het aansluit via een Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-naar-Thunderbolt 2-adapter. Als u deze adapter gebruikt, moet u de Mac tevens van stroom voorzien met behulp van de meegeleverde voeding.

Het LG UltraFine 5K-display levert 7,5 W aan elk van de drie downstreampoorten (USB-C, 5 Gbps). Om op Apple Lightning gebaseerde apparaten en accessoires, zoals iPhone, iPad, AirPods, Magic Keyboard, Magic Trackpad 2 en Magic Mouse 2 op te laden, kunt u de Apple USB-C-naar-Lightning-kabel gebruiken of een combinatie van de Apple USB-C-naar-USB-adapter en de Apple Lightning-naar-USB-kabel.

Als u problemen hebt met het aansluiten van het display

• Als u geen beeld ziet nadat u het LG UltraFine 5K-display hebt aangesloten op uw met Thunderbolt 3 uitgeruste Mac, controleert u of u de kabel gebruikt die bij het display is geleverd. Als u die niet hebt, kunt u een Thunderbolt 3-kabel gebruiken die 5 A stroom kan leveren.
  • Het LG UltraFine 5K-display ondersteunt geen seriegeschakelde Thunderbolt 3-apparaten of -displays. De drie USB-C-poorten op het display bieden alleen extra connectiviteit voor USB 3-apparaten.
  • Hulp bij videoproblemen als u nog steeds geen beeld krijgt wanneer u de juiste kabel gebruikt.
  • U kunt de gebruikershandleiding voor het LG UltraFine 5K-display en de LG Screen Manager-software downloaden van de LG-supportpagina. Firmware-updates voor het LG UltraFine-display gaan via LG Screen Manager. Voer dit programma regelmatig uit om te controleren op updates en deze te installeren.
  • Als het LG UltraFine 5K-display niet inschakelt of als u geen beeld ziet nadat u de stappen in het bovenstaande artikel hebt gevolgd, neemt u contact op met LG om service te krijgen voor uw display.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.