Uw studenteninformatiesysteem koppelen aan Apple School Manager

Lees welke studenteninformatiesystemen (SIS, Student Information System) worden ondersteund in Apple School Manager en hoe u het SIS moet verbinden om gegevens te importeren.

U kunt een beveiligde verbinding opzetten tussen Apple School Manager en ondersteunde SIS-oplossingen. Wanneer u verbinding maakt met uw SIS-oplossing, worden de gegevens van leerlingen, leerkrachten en klassen gekopieerd naar Apple School Manager om er beheerde Apple ID's, locaties en cursussen mee te maken. Wijzigingen die u in het SIS aanbrengt, worden automatisch doorgevoerd in Apple School Manager.

Apple School Manager ondersteunt momenteel PowerSchool, SunGARD eSchoolPLUS en Infinite Campus. Apple zal in de toekomst ondersteuning toevoegen voor meer SIS-systemen.

Als u eerder SFTP hebt gebruikt om gegevens te importeren, leest u deze informatie voordat u uw SIS-oplossing verbindt met Apple School Manager.

Uw SIS-oplossing verbinden

1. Als dit de eerste keer is dat u inlogt bij Apple School Manager, wordt na het openen van de app de configuratie-assistent weergegeven. Als de configuratie-assistent niet wordt weergegeven, klikt u rechtsboven op uw naam en kiest u 'Configuratie-assistent'.
  2. Klik op de 'Voeg toe'-knop naast 'Leerlingen, medewerkers en klassen vinden' en selecteer 'Studenteninformatiesysteem'.
  3. Kies uw SIS uit het venstermenu en klik vervolgens op 'Verbind'.
  4. Elk SIS gaat anders om met gegevens en beveiliging. Volg de gedetailleerde aanwijzingen op het scherm om uw specifieke SIS-oplossing te autoriseren.
  5. Voer alle vereiste gegevens in en klik vervolgens op 'Verbind'.
  6. Wacht totdat het kopieerproces is voltooid. Afhankelijk van de snelheid van de verbinding en de hoeveelheid data die wordt gekopieerd, kan dit proces enige tijd in beslag nemen.
  7. Loop alle eventuele fouten na die tijdens het kopiëren worden gedetecteerd. U moet deze in uw SIS-systeem corrigeren.
  8. Klik op 'Bekijk [naam van SIS] gegevens' om de toegevoegde gegevens te bekijken.
  9. Controleer of de gegevens juist zijn en klik vervolgens op 'Bevestig'.

Nadat u de eerste gegevens hebt geïmporteerd, ziet u de naam van de SIS-oplossing en wat er is geïmporteerd. Apple School Manager ontvangt elke 24 uur updates van uw SIS. Als er dus een nieuwe leerling wordt toegevoegd aan het SIS, maakt Apple School Manager automatisch een account en een beheerde Apple ID voor die leerling aan. Wanneer deze inloggegevens zijn aangemaakt, kunt u ze delen met de houder van de account.

Als u eerder SFTP hebt gebruikt

U kunt ook SFTP gebruiken om gegevens van leerlingen, leerkrachten en klassen te uploaden naar Apple School Manager op basis van records die u uit uw SIS-oplossing exporteert. Als u eerder SFTP-uploads hebt gebruikt om gebruikers en klassen aan te maken, en overstapt van het gebruik van SFTP naar een directe SIS-verbinding, maakt Apple School Manager nieuwe ID's aan voor al uw gebruikers. Dat betekent dat u mogelijk dubbele accounts krijgt voor gebruikers die eerder met behulp van SFTP zijn aangemaakt. Als u geen dubbele accounts wilt, kunt u het beste SFTP blijven gebruiken in plaats van een directe verbinding.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.