Je studenteninformatiesysteem koppelen aan Apple School Manager

Lees hier welke studenteninformatiesystemen (SIS) worden ondersteund in Apple School Manager en hoe je je SIS moet verbinden om je gegevens te importeren.

Lees wat er gebeurt wanneer je verbinding maakt met Apple School Manager

Je kunt een beveiligde verbinding tot stand brengen tussen Apple School Manager en ondersteunde SIS-oplossingen. Wanneer je verbinding maakt met je SIS-oplossing, worden de gegevens van leerlingen, medewerkers en klassen gekopieerd naar Apple School Manager om er beheerde Apple ID's, locaties en cursussen mee te maken. Wijzigingen die je in je SIS-oplossing aanbrengt, worden automatisch doorgevoerd in Apple School Manager.

Hier vind je een lijst met compatibele SIS-oplossingen.

Je SIS-oplossing verbinden

Als je eerder SFTP hebt gebruikt om gegevens te importeren, lees je eerst de informatie over SFTP in het volgende gedeelte voordat je de SIS-oplossing verbindt met Apple School Manager.

1. Log in bij Apple School Manager.

2. Klik linksonder op 'Instellingen', kies 'Gegevensbron' en klik vervolgens op 'Verbind'.

3. Klik op de knop 'Voeg toe' naast 'Leerlingen, medewerkers en klassen vinden' en selecteer 'Studenteninformatiesysteem (SIS)'.

4. Kies je SIS in het venstermenu en klik vervolgens op 'Verbind'.

5. Volg de gedetailleerde aanwijzingen op het scherm om je specifieke SIS-oplossing te autoriseren. Elk SIS gaat anders om met gegevens en beveiliging.

6. Voer alle vereiste informatie in.

7. Selecteer of je gegevens 30 dagen voor het begin van een semester wilt synchroniseren.*

• Standaard retourneert je SIS mogelijk alleen gegevens voor het huidige semester. Als je ervoor kiest om vooruit te synchroniseren, krijg je de gegevens voor alle semesters die in de komende 30 dagen beginnen. Je kunt deze instelling wijzigen nadat je de SIS-verbinding hebt geconfigureerd.
  8. Klik op 'Verbind' en wacht tot het proces is voltooid. Afhankelijk van de snelheid van de verbinding en de hoeveelheid data die wordt geïmporteerd, kan dit proces enige tijd in beslag nemen.

9. Controleer eventuele fouten die zijn gedetecteerd. Je moet deze corrigeren in je SIS-oplossing.

10. Klik op '[naam van je SIS-oplossing]-gegevens bekijken' om de gegevens te bekijken die je hebt toegevoegd.

11. Controleer of de gegevens correct zijn en klik vervolgens op 'Bevestig'.

Nadat je je eerste import hebt voltooid, zie je de naam van de SIS-oplossing en welk materiaal is geïmporteerd. Apple School Manager wordt elke 24 uur bijgewerkt vanaf je SIS. Als je een nieuwe leerling toevoegt aan de SIS-oplossing, worden er in Apple School Manager automatisch een account en een beheerde Apple ID aangemaakt voor die leerling. Nadat deze inloggegevens zijn aangemaakt, kun je ze delen met de accounthouder.

* Als je deze functie wilt gebruiken met het PowerSchool-SIS, installeer je de meest recente versie van de Apple School Manager-plugin. Als je deze functie gebruikt met het Infinite Campus-SIS, moet je een OneRoster v1.1 API-URL gebruiken.

Bijwerken naar OAuth 2.0 voor Infinite Campus

OAuth 1.0 wordt in het Infinite Campus-studenteninformatiesysteem (SIS) als verouderd beschouwd vanaf 30 juni 2023. Volg de stappen in dit gedeelte om bij te werken naar OAuth 2.0 voor Infinite Campus.

Beheerders moeten de instructies van Infinite Campus volgen bij het migreren van OAuth 1.0 naar OAuth 2.0.

1. In Apple School Manager log je in met een gebruiker die de rol van beheerder, systeembeheerder of personenmanager heeft.

2. Selecteer je naam onderaan de navigatiekolom.

3. Selecteer 'Voorkeuren' en vervolgens 'Directory-synchronisatie'.

4. Klik op de knop 'Wijzig' voor 'Studenteninformatiesysteem'.

5. Werk de Infinite Campus Base-URL bij naar de Infinite Campus Base-URL voor OAuth 2.0, die wordt geleverd via de Infinite Campus-server.

6. Werk de client-ID bij.

7. Werk het geheim bij.

8. Klik op de knop 'Bewaar' om de inloggegevens bij te werken.

Volg deze stappen om Apple School Manager handmatig opnieuw te synchroniseren met Infinite Campus:

1. Klik op de knop 'Wijzig' voor 'Studenteninformatiesysteem'.

2. Klik op de knop 'Vernieuw'.

Eventuele fouten worden weergegeven in de Apple School Manager-voorkeuren in 'Directory-synchronisatie'

.

Als je in het verleden SFTP hebt gebruikt

Je kunt ook SFTP gebruiken om gegevens voor leerlingen, medewerkers en klassen te uploaden naar Apple School Manager op basis van gegevens die zijn geëxporteerd vanuit je SIS-oplossing. Als je eerder SFTP-uploads hebt gebruikt om gebruikers en klassen aan te maken en je overstapt van het gebruik van SFTP naar een directe SIS-verbinding, worden in Apple School Manager nieuwe ID's aangemaakt voor al je gebruikers. Dit betekent dat je mogelijk dubbele accounts krijgt voor gebruikers die al via SFTP zijn aangemaakt. Blijf SFTP gebruiken in plaats van een directe verbinding om duplicaten te voorkomen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.