Uw foto‘s ordenen en zoeken

Houd uw groeiende foto- en videobibliotheek geordend en toegankelijk met de Foto's-app. Gebruik vervolgens de rechtstreeks in Foto's ingebouwde zoekbalk om snel de persoon, de plaats of het ding te vinden die/dat u zoekt.

De Foto's-app is ingedeeld in Foto's, Terugblikken, Gedeeld en Albums. Op een Mac hebt u ook nog 'Projecten'. Wanneer u iCloud-fotobibliotheek inschakelt, wordt uw verzameling op dezelfde manier gerangschikt op al uw apparaten, waardoor het navigeren van uw bibliotheek altijd vertrouwd voelt. En dankzij de geavanceerde zoekfuncties in Foto's kunt u afbeeldingen zoeken op basis van een persoon, plaats of object.

Om te beginnen

Foto's

In Foto's wordt uw bibliotheek geordend in Momenten, Verzamelingen en Jaren, op basis van wanneer en waar u de foto's of video's hebt gemaakt.

Momenten: bekijk groepen foto's en video's die rond dezelfde tijd en op dezelfde plaats zijn gemaakt, zoals een middag aan het strand.

Verzamelingen: zoek verschillende Momenten die op dezelfde plaats zijn gemaakt, bijvoorbeeld uw vakantie in San Diego.

Jaren: bekijk uw volledige bibliotheek in een prachtig mozaïek van alle foto's en video's die u elk jaar hebt genomen.

Tik of klik op de locatie van een Moment, Verzameling of Jaar om een samenvatting van de foto's en video's ervan, de mensen daarop of daarin, een kaart met de locaties waar de foto's en video's zijn genomen en gerelateerde terugblikken te bekijken.

Terugblikken

Beleef uw favoriete momenten opnieuw in Terugblikken. Foto's zoekt in uw foto's en video's om activiteiten, reizen, mensen en meer te vinden en deze vervolgens in prachtige verzamelingen te presenteren. Op deze manier kunt u een trektocht in het weekend of grote gebeurtenissen zoals een eerste verjaardag opnieuw ontdekken.

Ga naar Terugblikken en blader door uw terugblikken (er worden per dag maximaal drie nieuwe gemaakt).

Gedeeld

Zoekt u een verzamelplaats om de foto's van de familiereünie van iedereen te delen? Met iCloud-fotodelen kunt u dat doen in 'Gedeeld'.

Als u een foto, video of album hebt die/dat u wilt delen, tikt of klikt u op deelsymbool en kiest u 'iCloud-fotodelen'. U kunt maximaal 100 vrienden en familieleden uitnodigen om deze te bekijken. Vervolgens kunnen ze er opmerkingen bij plaatsen en zelfs hun eigen foto's toevoegen.

In 'Gedeeld' vindt u alle foto's en video's die u deelt en die anderen met u hebben gedeeld en de Vind-ik-leuks en opmerkingen die bij de foto's zijn geplaatst.

Albums

In 'Albums' vindt u de fotoalbums die u hebt gemaakt en automatische verzamelingen van verschillende soorten foto's en video's, zoals panorama's, selfies, slowmotion en tijdsverloop. U kunt zelfs uw foto's op een wereldkaart in het album 'Plaatsen' bekijken of door uw foto's bladeren op basis van wie daarop staat in het album 'Personen'.

Op uw iPhone, iPad of iPod touch vindt u in het album 'Alle foto's' uw hele verzameling, in de volgorde waarin u de foto's en video's aan uw bibliotheek hebt toegevoegd. Om een vergelijkbare weergave op uw Mac te krijgen, klikt u op 'Foto's' in de navigatiekolom en selecteert u vervolgens de tab 'Foto's' bovenaan het venster.

Met Foto's houdt u uw verzameling eenvoudig geordend zoals u dat wilt. En als u iCloud-fotobibliotheek gebruikt, worden de wijzigingen die u op een apparaat aanbrengt in uw albums, ook weergegeven op uw andere apparaten.

Een nieuw album maken

Ga naar 'Albums' op de iPhone, iPad of iPod touch en tik op symbool Voeg toe. Op de Mac klikt u op 'Mijn albums' > symbool Voeg toe > 'Album.' Voer een albumnaam in en kies vervolgens de foto's en video's die u wilt ordenen in het nieuwe album.

Op een Mac kunt u ook de foto's selecteren die u wilt toevoegen aan een album, met de Control-toets ingedrukt klikken en vervolgens 'Voeg toe aan' > 'Nieuw album' selecteren.

Aan een bestaand album toevoegen

Tik op een iPhone op 'Selecteer' en vervolgens op de foto's en video's die u wilt toevoegen. Tik op 'Voeg toe' en kies het album. Op een Mac kunt u foto's gewoon naar een album in de navigatiekolom slepen.

Albums beheren

Als u de naam van een album wilt wijzigen, selecteert u het album en voert u vervolgens een nieuwe naam in. U kunt uw albums ook opnieuw indelen: selecteer het album, houd het ingedrukt en sleep het vervolgens naar de gewenste plaats.

Projecten op de Mac

Met Projecten op een Mac kunt u foto's veranderen in onvergetelijke souvenirs van hoge kwaliteit. Met de ingebouwde, gebruiksvriendelijke tools en door Apple ontworpen thema's maakt u fotoboeken, kaarten, agenda's en afdrukken waar u uw vrienden en familie blij mee kunt maken. U start een nieuw project door de foto's te selecteren die u wilt gebruiken, met de Control-toets ingedrukt te klikken en vervolgens 'Maak aan' te kiezen. Selecteer 'Fotoboek', 'Kalender', 'Kaart', 'Diavoorstelling' of 'Afdrukken'.

Foto's werkt ook prima samen met voorzieningen van andere leveranciers, zodat u indrukwekkende websites, collages, fotoalbums, wanddecoraties en meer kunt maken. Download extensies in de Mac App Store. Ga vervolgens naar 'Archief' > 'Maak aan' en kies de extensie die u wilt gebruiken.

Als u een project wilt voltooien waaraan u al bent begonnen of iets opnieuw wilt indelen, gaat u in de navigatiekolom naar 'Mijn projecten' om uw volledige lijst te bekijken.

Snel vinden wat u zoekt

Met de Foto's-app kunt u eenvoudig foto's van een specifieke persoon of plaats of specifiek object vinden. Dankzij geavanceerde gezichtsherkenning en computervisietechnologie kunt u foto's zoeken op basis van wie en wat erop staat.

Zoeken op personen

Vind foto's in uw bibliotheek van een bepaalde persoon of een groep personen. Houd de namen en gezichten geordend in het album 'Personen'.

Zoeken op plaatsen

Bekijk al uw foto's en video's op een kaart in 'Plaatsen'. Of gebruik de zoekbalk om alle foto's en video's van die plaats te bekijken.

Zoeken op dingen

Foto's herkent scènes en objecten. Zoek bijvoorbeeld naar 'meer' en selecteer vervolgens een resultatencategorie om alle foto's te zien die daarmee overeenkomen.

Als u foto's zoekt, worden gezichtsherkenning en detectie van scènes en objecten volledig op uw apparaat uitgevoerd. Meer informatie over foto's en uw privacy.