Gezichtsherkenning configureren en gebruiken

Kijk wie er voor de deur staat, waar u ook bent. Wanneer u gezichtsherkenning configureert in de Woning-app, kunt u een melding krijgen zodra er iemand voor de deur staat en de livevideobeelden bij uw voordeur bekijken.

Uw camera of videodeurbel configureren

Om videobeelden van rondom uw huis op te nemen en te streamen, kunt u elke camera of deurbel met HomeKit-ondersteuning gebruiken. Als u echter wilt dat een camera mensen bij de voordeur identificeert met behulp van gezichtsherkenning, hebt u een camera of videodeurbel met ondersteuning voor 'Veilige video in HomeKit' nodig.

Zodra u de camera of deurbel hebt aangeschaft, configureert u deze in de Woning-app.

Videofragmenten en streams bekijken

Op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac: open de Woning-app en selecteer de camera of deurbel waarvan u videofragmenten en streams wilt bekijken.

Als u een videostream van uw camera in het bedieningspaneel op Apple TV wilt bekijken, moet u de camera eerst in de Woning-app aan uw favoriete camera's toevoegen. Open vervolgens het bedieningspaneel op uw Apple TV en klik op het symbool van de Woning-app om uw videostream te bekijken. Als u naar uw Apple TV aan het kijken bent en een deurbel met ondersteuning voor 'Veilige video in HomeKit' hebt, ziet u op uw Apple TV automatisch een apart venster met livevideobeelden verschijnen wanneer er iemand aanbelt.

Het bedieningspaneel in tvOS met livecamerabeelden van de voordeur.

Gezichtsherkenning inschakelen

Camera's en deurbellen met ondersteuning voor 'Veilige video in HomeKit' kunnen bezoekers alleen identificeren als u gezichtsherkenning in de Woning-app inschakelt.

Familie en vrienden taggen

Nadat u gezichtsherkenning hebt ingeschakeld, kunt u familie en vrienden taggen. Zo kan de Woning-app aangeven wie er voor de deur staat. U kunt ook recente bezoekers identificeren wanneer ze niet in uw fotobibliotheek voorkomen. U kunt daarvoor dan een foto gebruiken die met uw camera of deurbel is gemaakt.

Uw meldingen aanpassen

U kunt een melding krijgen wanneer uw kinderen thuiskomen van school, wanneer de postbode er is of wanneer uw camera beweging detecteert in een activiteitszone. Lees hoe u de meldingen in de Woning-app kunt aanpassen zodat u alleen een melding krijgt wanneer u dat wilt.

Als gezichtsherkenning niet werkt zoals verwacht

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.