Nieuw in Keynote voor iPhone, iPad en iPod touch

Lees hier meer over de nieuwe functies in Keynote 10.2 voor iOS en iPadOS.

decoratief symbool

Schrijven

Gebruik 'Schrijven' om met de hand te schrijven met Apple Pencil. Uw woorden worden automatisch omgezet in tekst.1, 2

Meer informatie

decoratief symbool

Overzichtsweergave

Gebruik de nieuwe overzichtsweergave om u op de structuur en flow van uw materiaal te richten zonder andere afleidingen.

Meer informatie

decoratief symbool

Webvideo's

Speel YouTube- en Vimeo-video's rechtstreeks in uw presentaties af.4

Meer informatie

En verder

• Voor filmexport wordt nu een brede selectie aan structuren en beeldsnelheden ondersteund.
  • Houd de Option-toets ingedrukt terwijl u een object versleept om het te dupliceren.2
  • Vind eenvoudig foto's en video's met behulp van nieuwe zoom- en zoekmogelijkheden in de opnieuw ontworpen afbeeldingskiezer.3
  • Verfraai uw presentaties met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.

Volledige stapsgewijze instructies en informatie over alle functies in Keynote voor iOS op iPhone en iPod touch of op iPad.

1. 'Schrijven' ondersteunt momenteel Engels, traditioneel Chinees en vereenvoudigd Chinees.
2. Vereist iPadOS 14.
3. Vereist iOS 14 of iPadOS 14.
4. Mogelijk niet in alle regio's beschikbaar.

Nieuw in Keynote 10.1 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Het afspelen van films kan nu doorgaan tijdens dia-overgangen. Voeg dezelfde film aan meerdere dia's toe om het afspelen op elke dia voort te zetten. Meer informatie
  • Gebruik de optie 'Lijn uit op pad' om te zorgen dat objecten in de juiste richting blijven wijzen terwijl ze een bewegingspad volgen.
  • Voeg eenvoudig bijschriften en titels toe aan afbeeldingen, video's, vormen en andere objecten. Meer informatie

Nieuw in Keynote 10.0 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Gebruik Keynote met een Magic Keyboard, een muis of een trackpad om op een nieuwe manier met uw presentaties aan de slag te gaan. Vereist iPadOS 13.4. Meer informatie
  • Kies uit allerlei prachtige nieuwe thema's om snel aan de slag te gaan.
  • Voeg een Keynote-presentatie toe aan een gedeelde iCloud Drive-map om automatisch te beginnen met samenwerken. Vereist iPadOS 13.4 of iOS 13.4. Meer informatie
  • Wijzig gedeelde presentaties offline. Uw wijzigingen worden geüpload wanneer u weer online bent. Vereist iPadOS of iOS 13. Meer informatie
  • Houd uw vinger op het scherm en sleep deze vervolgens over meerdere objecten om ze te selecteren. Meer informatie
  • Krijg eenvoudig toegang tot uw recent gebruikte thema's in een opnieuw ontworpen themakiezer.
  • Druk uw presentatie af of exporteer deze als pdf, inclusief opmerkingen. Meer informatie
  • Voeg een sierhoofdletter toe om tekst in het oog te laten springen met een grote, decoratieve beginletter. Meer informatie
  • Verfraai uw presentaties met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.
  • Nieuwe animatie 'Toetsenbord' met begin- en eindeffecten.

Nieuw in Keynote 5.2 voor iPhone, iPad en iPod touch

• In iPadOS kunt u in Keynote meerdere gebieden of twee presentaties naast elkaar weergeven met Split View. Meer informatie
  • Ondersteuning voor films met de HEVC-structuur, waarbij visuele kwaliteit en een kleinere bestandsgrootte hand in hand gaan. Meer informatie
  • Gebruik aangepaste lettertypen die vanuit de App Store worden geïnstalleerd.*
  • Ondersteuning voor nieuwe tekstbewerkings- en navigatiegebaren in iOS 13 en iPadOS.* Meer informatie
  • Maak een schermafbeelding van een volledige presentatie, voeg markeringen toe en deel het document eenvoudig als pdf.*
  • Werk met bestanden op een USB-stick, externe harde schijf of bestandsserver.* Meer informatie
  • Luister met VoiceOver naar een audiorepresentatie van uw diagram.* Meer informatie
  • Voeg toegankelijkheidsbeschrijvingen toe aan audio en video. Meer informatie
  • Verbeterde toegankelijkheid van geëxporteerde pdf's.
  • Selecteer meerdere objecten door op een hardwaretoetsenbord op Shift of Command te drukken.

Vereist iOS 13 of iPadOS.

Nieuw in Keynote 5.1 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Wijzig de stijl van de tekst door deze te vullen met verlooptinten of afbeeldingen, of door nieuwe contourstijlen toe te passen. Meer informatie
  • Wijzig de stijl van afzonderlijke reeksen in diagrammen, pas de afstand tussen kolommen aan en voeg trendlijnen toe. Meer informatie
  • Plaats afbeeldingen, vormen en vergelijkingen regelgebonden in tekstvakken, zodat ze meebewegen met de tekst. Meer informatie
  • Wijzig basisdia's terwijl u samenwerkt aan een presentatie.
  • Met gezichtsdetectie worden personen op foto's op intelligente wijze gepositioneerd in plaatsaanduidingen en objecten.
  • Pas de weergave van celranden in tabellen aan. Meer informatie
  • Kies of de Apple Pencil wordt gebruikt om te tekenen of om te selecteren en te scrollen, of schakel tussen deze twee opties door dubbel te tikken met een ondersteunde Apple Pencil. Meer informatie
  • Pas lijsten aan door nieuwe typen opsommingstekens te kiezen, de grootte en kleur van opsommingstekens te veranderen, zelf aangepaste opsommingstekens aan te maken, inspringniveaus te wijzigen en meer. Meer informatie
  • Kies 'Voeg spelling toe' om een woord toe te voegen aan het woordenboek. Meer informatie

Nieuw in Keynote 5.0 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Teken een pad met je vinger of Apple Pencil om een object over een dia te laten bewegen. Meer informatie
  • Benadruk onderdelen van presentaties met animatie-effecten zoals bewegen, roteren en vergroten/verkleinen. Meer informatie
  • Maak en deel geanimeerde GIF's door een of meer dia's te exporteren.
  • Bewaar aangepaste vormen voor gebruik in andere presentaties en open ze op elk apparaat met iCloud. Meer informatie
  • Maak thema's aan om te gebruiken als een model voor nieuwe presentaties en open ze op elk apparaat met iCloud Meer informatie
  • Wijzig presentatornotities tijdens het presenteren en oefenen van een diavoorstelling.
  • Dia's met aangepaste brede verhoudingen worden nu beter weergegeven in het navigatiepaneel, de lichttafelweergave en het presentatorbeeldscherm.
  • Maak plaatsaanduidingen voor afbeeldingen aan om afbeeldingen eenvoudig te vervangen zonder dat dit invloed heeft op de opmaak van uw dia. Meer informatie
  • Verbeterde prestaties bij samenwerking aan presentaties.
  • Wijzig gegroepeerde objecten terwijl u samenwerkt.
  • Ondersteuning voor verticale tekst in vormen en tekstvakken voor Chinees, Japans en Koreaans. Meer informatie

Nieuw in Keynote 4.2 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Pas de tekstgrootte van de notities van de presentator aan en keer de kleuren om tijdens de presentatie.
  • Bewaar snel tekeningen in Foto's of Bestanden of deel ze met anderen. Meer informatie
  • Ondersteuning voor Siri-opdrachten. Vereist iOS 12Meer informatie
  • Keynote ondersteunt nu dynamische tekst.
  • Verfraai uw presentaties met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.
  • Verbeteringen van de prestaties en stabiliteit.

Nieuw in Keynote 4.1 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Wijzig bestaande basisdia's of maak nieuwe aan.
  • U kunt direct in een dia eenvoudig audio opnemen, bewerken en afspelen. Meer informatie
  • De kolommen en staven met afgeronde hoeken geven diagrammen een nieuw uiterlijk.
  • Met een nieuwe optie in 'Instellingen' > 'Keynote' kunt u Apple Pencil gebruiken om te selecteren en te scrollen op iPad. Meer informatie
  • Exporteer een presentatie als film of afbeeldingen.
  • Voeg wiskundige vergelijkingen toe in de LaTeX- of MathML-notatie. Meer informatie
  • Verfraai uw presentaties met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.
  • Voeg verlooptinten en afbeeldingsvullingen toe aan vormen en tekstvakken.
  • Verbeterde ondersteuning voor Arabisch en Hebreeuws. Meer informatie

Nieuw in Keynote 4.0 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Teken of schrijf met Apple Pencil op ondersteunde apparaten, of gebruik hiervoor uw vinger. Meer informatie
  • Animeer tekeningen tijdens diavoorstellingen.
  • Werk in realtime samen aan presentaties die in Box worden bewaard. Meer informatie
  • Wijzig eenvoudig het thema van een presentatie. Meer informatie
  • Wijzig het diaformaat en de beeldverhouding van een presentatie. Meer informatie
  • Gebruik ringdiagrammen om gegevens op een aantrekkelijke nieuwe manier te visualiseren.
  • Voeg een interactieve afbeeldingengalerij toe waarmee u een verzameling foto's kunt bekijken.
  • Verfraai uw presentaties met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.
  • Nieuwe optie om breuken tijdens het typen automatisch op te maken.

Nieuw in Keynote 3.3 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Via de herziene documentbeheerfunctie kunt u eenvoudiger bij bestanden die zijn bewaard in iCloud Drive of in een opslagvoorziening van een andere fabrikant. Meer informatie
  • Op iPad kunt u onder meer tekst en afbeeldingen slepen vanuit Keynote naar een andere app en omgekeerd. Meer informatie
  • Met de commando's 'Voeg samen', 'Doorsnede', 'Trek af' en 'Laat weg' maakt u nieuwe vormen. Meer informatie
  • Met Slide Over, Split View en het nieuwe Dock werkt u efficiënter op iPad. Meer informatie
  • Met de nieuwe Bestanden-app kunt u presentaties snel openen en ordenen. Meer informatie
  • Met de commando's 'Lijn uit', 'Verdeel', 'Spiegel verticaal' en 'Spiegel horizontaal' zet u objecten snel op de juiste plek.
  • Ondersteuning voor het commando 'Koppel los' voor samengestelde vormen in de vormenbibliotheek. Meer informatie
  • Verbeteringen van de prestaties en stabiliteit.

Nieuw in Keynote 3.2 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Verfraai uw documenten met een bibliotheek met meer dan 500 professioneel getekende vormen. Meer informatie
  • Reageer op opmerkingen en neem deel aan gesprekken in een reeks. Meer informatie
  • Bespaar tijd tijdens het typen dankzij de nieuwe opties voor autocorrectie en tekstvervanging. Meer informatie
  • Verander de volgorde van dia's eenvoudig met de nieuwe lichttafelweergave.
  • Wijzig notities van de presentator terwijl u dia's bekijkt.
  • Verbeterde ondersteuning voor Hebreeuws en Arabische talen.

Nieuw in Keynote 3.1 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Maak tekst op als superscript of subscript, gebruik ligaturen en wijzig de achtergrondkleur van tekst.
  • Vervang eenvoudig ontbrekende lettertypen in een presentatie.
  • Zorg voor beter leesbare cirkeldiagrammen met de nieuwe toelichtingslijnen.
  • Importeer Keynote 1.0-presentaties. Meer informatie
  • Post interactieve presentaties op Medium, WordPress en andere websites. Meer informatie
  • Pas datums, tijden en valuta aan voor uw taal of regio.

Nieuw in Keynote 3.0 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Samenwerking in realtime (bètafunctie).
    • Wijzig samen met anderen een presentatie in Keynote op de Mac, iPad, iPhone en op iCloud.com
    • Maak een presentatie openbaar of deel deze met specifieke personen
    • Bekijk wie er nog meer aan de presentatie werkt
    • Bekijk de cursors van andere deelnemers terwijl ze het document wijzigen Meer informatie
  • Met Keynote Live kunt u een diavoorstelling weergeven die kijkers kunnen volgen vanaf hun Mac, iPad en iPhone en via iCloud.com. Meer informatie
  • Markeer onderdelen met de Apple Pencil terwijl u presenteert vanaf de iPad Pro.
  • Nieuw opmaakpaneel dat gebruikmaakt van het grote scherm van de 12,9-inch iPad Pro.
  • Verbeterde downloads - Keynote downloadt presentaties pas van iCloud op het moment dat u eraan gaat werken.
  • Open en wijzig Keynote '05-presentaties. Meer informatie
  • Ondersteuning voor afbeeldingen met een breed kleurengamma.
  • Verbeterde navigatie via het toetsenbord en extra toetscombinaties.