Nieuw in Numbers voor iPhone, iPad en iPod touch

Lees hier meer over de nieuwe functies in Numbers 10.2 voor iOS en iPadOS.

Schrijven

Gebruik 'Schrijven' om met de hand te schrijven met Apple Pencil. Uw woorden worden automatisch omgezet in tekst.1

Meer informatie

Formulieren aanmaken

Het is nu eenvoudiger om formulieren aan te maken en aan te passen. Voeg een formulier toe aan een tabel of gebruik de nieuwe sjabloon 'Basisformulier'.

Meer informatie

En verder

• Verbeterde prestaties wanneer u met grote tabellen werkt.
  • Vind eenvoudig foto's en video's met behulp van nieuwe zoom- en zoekmogelijkheden in de opnieuw ontworpen afbeeldingskiezer.2
  • Verfraai uw spreadsheets met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.

Volledige stapsgewijze instructies en informatie over alle functies in Numbers voor iOS op iPhone en iPod touch of op iPad.

1. 'Schrijven' vereist iPadOS 14 en ondersteunt momenteel Engels, Traditioneel Chinees en Vereenvoudigd Chinees.
2. Vereist iOS 14 of iPadOS 14.

Nieuw in Numbers 10.1 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Gebruik de leesweergave om door spreadsheets te scrollen en in en uit te zoomen zonder onbedoelde wijzigingen. Meer informatie
  • Speel YouTube- en Vimeo-video's rechtstreeks in uw spreadsheets af.* Meer informatie
  • Voeg eenvoudig bijschriften en titels toe aan afbeeldingen, video's, vormen en andere objecten. Meer informatie
  • Met nieuwe functies, waaronder X.ZOEKEN, XMATCH en REGEX, kunt u patronen koppelen, tekst manipuleren en flexibele formules aanmaken. Meer informatie

* Deze functie is mogelijk niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Nieuw in Numbers 10.0 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Gebruik Numbers met een Magic Keyboard, een muis of een trackpad voor een nieuwe manier om met spreadsheets aan de slag te gaan. Vereist iPadOS 13.4. Meer informatie
  • Maak spreadsheets aan met meer rijen en kolommen dan ooit tevoren. Meer informatie
  • Voeg een Numbers-spreadsheet toe aan een gedeelde iCloud Drive-map om automatisch te beginnen met samenwerken. Vereist iPadOS 13.4 of iOS 13.4. Meer informatie
  • Pas een kleur toe op de achtergrond van een werkblad. Meer informatie
  • Wijzig gedeelde spreadsheets offline. Uw wijzigingen worden geüpload wanneer u weer online bent. Vereist iPadOS of iOS 13. Meer informatie
  • Houd uw vinger op het scherm en sleep deze vervolgens over meerdere objecten om ze te selecteren. Meer informatie
  • Krijg eenvoudig toegang tot uw recent gebruikte sjablonen in een opnieuw ontworpen sjabloonkiezer.
  • Druk uw spreadsheet af of exporteer deze als pdf, inclusief opmerkingen. Meer informatie
  • Voeg een sierhoofdletter toe aan tekst in een vorm. Meer informatie
  • Verfraai uw spreadsheets met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.

Nieuw in Numbers 5.2 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Activeer de donkere modus om de inhoud te benadrukken.* Meer informatie
  • In iPadOS kunt u in Numbers meerdere gebieden of twee spreadsheets naast elkaar weergeven met Split View. Meer informatie
  • Gebruik aangepaste lettertypen die vanuit de App Store worden geïnstalleerd.*
  • Ondersteuning voor nieuwe tekstbewerkings- en navigatiegebaren in iOS 13 en iPadOS.* Meer informatie
  • Maak een schermafbeelding van een volledige spreadsheet, voeg markeringen toe en deel de spreadsheet eenvoudig als pdf.*
  • Werk met bestanden op een USB-stick, externe harde schijf of bestandsserver.* Meer informatie
  • Luister met VoiceOver naar een audiorepresentatie van uw diagram. Meer informatie
  • Voeg toegankelijkheidsbeschrijvingen toe aan audio, video en tekeningen. Meer informatie
  • Verbeterde toegankelijkheid van geëxporteerde pdf's.
  • Ondersteuning voor films met de HEVC-structuur, waarbij visuele kwaliteit en een kleinere bestandsgrootte hand in hand gaan. Meer informatie
  • Selecteer meerdere objecten door op een hardwaretoetsenbord op Shift of Command te drukken.

Vereist iOS 13 of iPadOS.

Nieuw in Numbers 5.1 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Verander de stijl van afzonderlijke reeksen in diagrammen, pas de afstand tussen kolommen aan en voeg trendlijnen toe. Meer informatie
  • Maak links aan naar andere werkbladen in een spreadsheet. Meer informatie
  • Wijzig de stijl van de tekst door deze te vullen met verlooptinten of afbeeldingen, of door nieuwe contourstijlen toe te passen. Meer informatie
  • Sterk verbeterde nauwkeurigheid door gebruik van de verbeterde 128-bits rekenengine. Meer informatie
  • Voeg rijen toe aan gefilterde tabellen.
  • Pas de weergave van celranden in tabellen aan. Meer informatie
  • Plaats afbeeldingen, vormen en vergelijkingen regelgebonden in tekstvakken, zodat ze meebewegen met de tekst. Meer informatie
  • Met gezichtsdetectie worden personen op foto's op intelligente wijze gepositioneerd in plaatsaanduidingen en objecten.
  • Kies of de Apple Pencil wordt gebruikt om te tekenen of om te selecteren en te scrollen, of schakel tussen deze twee opties door dubbel te tikken met een ondersteunde Apple Pencil.  Meer informatie
  • Pas lijsten aan door nieuwe typen opsommingstekens te kiezen, de grootte en kleur van opsommingstekens te veranderen, zelf aangepaste opsommingstekens aan te maken, inspringniveaus te wijzigen en meer. Meer informatie
  • Kies 'Voeg spelling toe' om een woord toe te voegen aan het woordenboek. Meer informatie

Nieuw in Numbers 5.0 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Breng exacte wijzigingen aan in het aantal tabelrijen en -kolommen en het formaat ervan met het opmaakpaneel.
  • Maak sjablonen aan om te gebruiken als een model voor nieuwe spreadsheets en open ze op elk apparaat met iCloud. Meer informatie
  • De prestaties en bruikbaarheid van slimme categorieën zijn verbeterd.
  • Bewaar aangepaste vormen voor gebruik in andere spreadsheets en open ze op elk apparaat met iCloud. Meer informatie
  • Het maximale zoomniveau is verhoogd naar 400%.
  • Het importeren van Excel-bestanden en bestanden met door komma's gescheiden waarden is verbeterd.
  • Maak plaatsaanduidingen voor afbeeldingen aan om afbeeldingen eenvoudig te vervangen zonder dat dit invloed heeft op de opmaak van uw spreadsheet. Meer informatie
  • Verbeterde prestaties bij samenwerking aan spreadsheets.
  • Wijzig gegroepeerde objecten terwijl u samenwerkt.
  • Ondersteuning voor verticale tekst in vormen en tekstvakken voor Chinees, Japans en Koreaans. Meer informatie

Nieuw in Numbers 4.2 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Gebruik slimme categorieën om tabellen snel te organiseren en samen te vatten voor nieuwe inzichten. Meer informatie
  • Bewaar snel tekeningen in Foto's of Bestanden of deel ze met anderen. Meer informatie
  • Ondersteuning voor Siri-opdrachten. Vereist iOS 12Meer informatie
  • Numbers ondersteunt nu dynamische tekst.
  • Verfraai uw spreadsheets met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.
  • Verbeteringen van de prestaties en stabiliteit.

Nieuw in Numbers 4.1 voor iPhone, iPad en iPod touch

• U kunt direct in een spreadsheet eenvoudig audio opnemen, bewerken en afspelen.
  • De kolommen en staven met afgeronde hoeken geven diagrammen een nieuw uiterlijk.
  • Voeg wiskundige vergelijkingen toe in de LaTeX- of MathML-notatie. Meer informatie
  • Met een nieuwe optie in 'Instellingen' > 'Numbers' kunt u Apple Pencil gebruiken om te selecteren en scrollen op iPad. Meer informatie
  • Verfraai uw spreadsheets met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.
  • Voeg verlooptinten en afbeeldingsvullingen toe aan vormen en tekstvakken.
  • Blader eenvoudig door sjablonen op categorie.

Nieuw in Numbers 4.0 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Teken of schrijf met Apple Pencil op ondersteunde apparaten, of gebruik hiervoor uw vinger. Meer informatie
  • Werk in realtime samen aan spreadsheets die in Box worden bewaard. Meer informatie
  • Krachtige nieuwe opties voor het sorteren en filteren van tabellen.
  • Gebruik voorwaardelijke markering in tabellen om de weergave van een cel te wijzigen wanneer de waarde aan bepaalde voorwaarden voldoet.
  • Verbeterde en aanpasbare import van CSV- en tekstgegevens, met ondersteuning voor aangepaste scheidingstekens en bestanden met een vaste breedte.
  • Gebruik ringdiagrammen om gegevens op een aantrekkelijke nieuwe manier te visualiseren.
  • Voeg een interactieve afbeeldingengalerij toe waarmee u een verzameling foto's kunt bekijken.
  • Verfraai uw spreadsheets met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.
  • Nieuwe optie om breuken tijdens het typen automatisch op te maken.
  • Volledige bidirectionele ondersteuning voor Arabisch en Hebreeuws. Meer informatie

Nieuw in Numbers 3.3 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Met Slide Over, Split View en het nieuwe Dock werkt u efficiënter op iPad. Meer informatie
  • Met de nieuwe Bestanden-app kunt u spreadsheets snel openen en ordenen. Meer informatie
  • Met de nieuwe slimme stappenregelaars brengt u makkelijk kleine wijzigingen aan in een datum, tijd of duur.
  • Met de commando's 'Voeg samen', 'Doorsnede', 'Trek af' en 'Laat weg' maakt u nieuwe vormen. Meer informatie
  • Met de commando's 'Lijn uit', 'Verdeel', 'Spiegel verticaal' en 'Spiegel horizontaal' zet u objecten snel op de juiste plek.
  • Ondersteuning voor het commando 'Koppel los' voor samengestelde vormen in de vormenbibliotheek. Meer informatie
  • Verbeteringen van de prestaties en stabiliteit.

Nieuw in Numbers 3.2 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Verfraai uw documenten met een bibliotheek met meer dan 500 professioneel getekende vormen. Meer informatie
  • Reageer op opmerkingen en neem deel aan gesprekken in een reeks. Meer informatie
  • Bespaar tijd tijdens het typen dankzij de nieuwe opties voor autocorrectie en tekstvervanging. Meer informatie
  • Ondersteuning voor afdrukvoorbeelden in spreadsheets waar u samen met anderen aan werkt.
  • De functie 'Voeg aandelenkoers in' en de functies 'Aandelen' en 'Valuta' retourneren nu gegevens over de sluiting van de vorige beursdag. Meer informatie

Nieuw in Numbers 3.1 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Voeg eenvoudig actuele of historische gegevens over aandelen toe aan spreadsheets. Meer informatie
  • Nieuwe krachtige bewerkingsfuncties maken het invoeren van gegevens en formules snel en eenvoudig. Meer informatie
  • Open met een wachtwoord beveiligde spreadsheets snel met Touch ID op de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar. Meer informatie
  • Dankzij het nieuwe taakmenu hebt u met één tik toegang tot veelgebruikte taken.
  • Gebruik de nieuwe sjabloon 'Mijn aandelen' om eenvoudig uw portefeuille bij te houden.1
  • Maak tekst op als superscript of subscript, gebruik ligaturen en wijzig de achtergrondkleur van tekst.
  • Zorg voor beter leesbare cirkeldiagrammen met de nieuwe toelichtingslijnen.
  • Vervang eenvoudig ontbrekende lettertypen in een spreadsheet.
  • Wanneer u samenwerkt aan een spreadsheet, kunt u nu werkbladen knippen, kopiëren, plakken en dupliceren.
  • Pas datums, tijden en valuta aan voor uw taal of regio.
  • Wijzig opgemaakte tekst in tabelcellen.

1 De sjabloon 'Mijn aandelen' is alleen beschikbaar als uw macOS-taal is ingesteld op Engels.

Nieuw in Numbers 3.0 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Samenwerking in realtime (bètafunctie).
    • Wijzig samen met anderen een spreadsheet in Numbers op de Mac, iPad, iPhone en op iCloud.com
    • Maak een spreadsheet openbaar of deel deze met specifieke personen
    • Bekijk wie er nog meer aan de spreadsheet werkt
    • Bekijk de cursors van andere deelnemers terwijl de spreadsheet wijzigen Meer informatie
  • Gebruik tabs om te werken met meerdere spreadsheets in één venster.
  • Nieuw opmaakpaneel dat gebruikmaakt van het grote scherm van de 12,9-inch iPad Pro.
  • Verbeterde downloads - Numbers downloadt spreadsheets pas van iCloud op het moment dat u eraan gaat werken.
  • Ondersteuning voor afbeeldingen met een breed kleurengamma.
  • Verbeterde navigatie via het toetsenbord en extra toetscombinaties.