Nieuw in Numbers voor de iPhone en iPad

Lees hier meer over de nieuwe functies in Numbers 12.2 voor iOS en iPadOS.

Nieuwste activiteit bekijken

Blijf op de hoogte van iedereens recente activiteit in spreadsheets waar u samen met anderen aan werkt en krijg meldingen als anderen deelnemen, reageren of wijzigingen aanbrengen.

Meer informatie

Samenwerken in Berichten

U kunt makkelijk updates over uw spreadsheet delen en bekijken in Berichten. Verstuur een bericht of start een FaceTime-gesprek rechtstreeks vanuit een spreadsheet waar u samen met anderen aan werkt.

Nieuwe functies

Vergelijk waarden en combineer tekst met nieuwe functies, waaronder BITAND, BITOR, BITXOR, BITLSHIFT, BITRSHIFT, ISOWEEKNUM, CONCAT, TEXTJOIN en SWITCH.

Opnieuw ingedeelde knoppenbalk

Voeg snel objecten in, vind instellingen en krijg toegang tot uw favoriete tools met de aanpasbare knoppenbalk in Numbers op de iPad.*

En verder:

• Vind veelvoorkomende acties, zoals afdrukken, naam wijzigen en meer in het nieuwe documentmenu op de iPad.*
  • Werk makkelijker in meerdere spreadsheets met Stage Manager op ondersteunde iPad-modellen.*
  • Verwijder de achtergrond van een afbeelding automatisch om het onderwerp te isoleren.*
  • Bekijk suggesties voor automatisch aanvullen op basis van de inhoud van andere cellen in dezelfde kolom.
  • Maak diagrammen op met aanvullende opties voor kleuren, lijnen en getalnotaties.

Krijg volledige stapsgewijze instructies en informatie over alle functies in Numbers:

Gebruikershandleiding Numbers voor de iPhone

Gebruikershandleiding Numbers voor de iPad

* Vereist iOS 16 of iPadOS 16

Nieuw in Numbers 12.1 voor de iPhone en iPad

• Verbeterde prestaties bij het invoegen van rijen en kolommen in grote tabellen.

Nieuw in Numbers 12.0 voor de iPhone en iPad

• Kopieer een momentopname van tabelcellen zonder formules, categorieën of verborgen waarden.
  • Bewerk de lettergrootte nauwkeuriger met tot twee cijfers achter de komma.
  • Maak formules en vul cellen snel in met automatisch aanvullen met VoiceOver.

Nieuw in Numbers 11.2 voor de iPhone en iPad

• Gebruik draaitabellen om snel gegevens samen te vatten, te groeperen en te herschikken om patronen en trends te verkennen.
  • Met radardiagrammen kunt u meerdere variabelen tegelijk visueel vergelijken om gemakkelijk overeenkomsten en verschillen in uw gegevens te laten zien.
  • U kunt dubbele vermeldingen en unieke waarden in uw gegevens zoeken met verbeterde filters, en met de nieuw ontworpen snelle filters kunt u eenvoudig rijen weergeven of verbergen die overeenkomen met een specifieke waarde.
  • Kopieer tekst, afbeeldingen en andere items tussen apps op de iPhone met slepen en neerzetten.1
  • Met opties voor flexibele samenwerking kunnen deelnemers anderen toevoegen aan een gedeelde spreadsheet.2
  • Met directe vertaling kunt u geselecteerde tekst in 11 talen vertalen en de vertaling met één tik aan uw spreadsheet toevoegen.2
  • Audiografiek maakt grafieken voor mensen met een visuele beperking toegankelijk door een audiotoon af te spelen die van toonhoogte verandert om verschillende waarden aan te geven.2

1. Vereist iOS 15
2. Vereist iOS 15 of iPadOS 15

Nieuw in Numbers 11.1 voor de iPhone en iPad

• Voeg links naar webpagina's, e-mailadressen en telefoonnummers toe aan objecten zoals vormen, lijnen, afbeeldingen, tekeningen of tekstvakken.
  • Ondersteuning voor samenwerken aan formulieren in gedeelde spreadsheets.
  • Leerkrachten die de Schoolwerk-app gebruiken om activiteiten in Numbers toe te wijzen, kunnen nu de voortgang van leerlingen bekijken, zoals de bestede tijd.

Nieuw in Numbers 11.0 voor de iPhone en iPad

• Gebruik nieuwe bewerkingsregelaars in het infovenster 'Orden' om de vormgeving en de plaatsing van objecten aan te passen.
  • Gebruik schermtoetsenblokken om exacte waarden in te voeren voor onder andere tekstgrootte, afstand en tabelgrootte.
  • Voeg objecten of tabelcellen uit een selectie toe of verwijder ze door erop te tikken of erover te slepen.
  • Een nieuwe optie in 'Meer' > 'Instellingen' > 'Wijzigen' om spreadsheets altijd in de wijzigingsweergave te openen.
  • Voeg links naar telefoonnummers toe aan tabelcellen, tekstobjecten en vormen.
  • Exporteer uw spreadsheet naar Microsoft Excel zonder het overzichtswerkblad.
  • Ondersteuning voor schrijven in het Portugees, Frans, Italiaans, Duits en Spaans.*

* Vereist iPadOS 14.5