Nieuw in Numbers voor iPhone, iPad en iPod touch

Informatie over de nieuwe functies in Numbers 5.2 voor iOS en iPadOS.

Donkere modus

Activeer de donkere modus om de inhoud van uw spreadsheets te benadrukken.*

Meer informatie

Meerdere vensters op de iPad

Gebruik in iPadOS Numbers in meerdere spaces of bewerk twee spreadsheets naast elkaar in Split View.

Meer informatie

Aangepaste lettertypen

Gebruik aangepaste lettertypen die vanuit de App Store worden geïnstalleerd.*

En verder

• Ondersteuning voor nieuwe tekstbewerkings- en navigatiegebaren in iOS 13 en iPadOS.* Meer informatie
  • Maak een schermafbeelding van een gehele spreadsheet, voorzie deze van markeringen en deel het resultaat op eenvoudige wijze als pdf-bestand.*
  • Werk met bestanden op een USB-eenheid, een externe harde schijf of een bestandsserver.* Meer informatie
  • Luister met VoiceOver naar een audiorepresentatie van uw diagram. Meer informatie
  • Voeg toegankelijkheidsbeschrijvingen toe aan audio, video en tekeningen. Meer informatie
  • Verbeterde toegankelijkheid van geëxporteerde pdf-bestanden.
  • Ondersteuning voor films met de HEVC-structuur, waarbij visuele kwaliteit en een kleinere bestandsgrootte hand in hand gaan. Meer informatie
  • Selecteer meerdere objecten door op een hardwarematig toetsenbord op Shift of Command te drukken.

Volledige stapsgewijze instructies en informatie over alle functies in Numbers voor iOS op uw iPhone en iPod touch of op uw iPad.

iOS 13 of iPadOS vereist.

Nieuw in Numbers 5.1 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Verander de stijl van individuele series in grafieken, pas de afstand tussen kolommen aan en voeg trendlijnen toe. Meer informatie
  • Koppelingen aanmaken naar andere bladen in uw spreadsheet. Meer informatie
  • Wijzig de stijl van de tekst door deze te vullen met verlooptinten of afbeeldingen, of door nieuwe contourstijlen toe te passen. Meer informatie
  • Opmerkelijk verbeterde nauwkeurigheid bij gebruikmaking van de verbeterde 128-bits rekenengine. Meer informatie
  • Voeg rijen toe aan gefilterde tabellen.
  • Pas de weergave van celranden in tabellen aan. Meer informatie
  • Plaats afbeeldingen, vormen en vergelijkingen regelgeordend in tekstvakken, zodat deze meebewegen met de tekst. Meer informatie
  • Door gebruik te maken van gezichtsdetectie worden personen op foto's op intelligente wijze gepositioneerd in plaatsaanduidingen en objecten.
  • Kies voor een Apple Pencil om te tekenen of te selecteren en scrollen, of schakel tussen deze opties door te dubbeltikken met een ondersteunde Apple Pencil.  Meer informatie
  • Pas lijsten aan door te kiezen uit nieuwe opsommingstekens, verander de grootte en kleur van opsommingstekens, maak zelf aangepaste opsommingstekens aan, verander de inspringniveaus, en meer. Meer informatie
  • Kies 'Voeg spelling toe' om een woord toe te voegen aan het woordenboek. Meer informatie

Nieuw in Numbers 5.0 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Breng exacte wijzigingen aan in het aantal tabelrijen en -kolommen en het formaat ervan met het opmaakpaneel.
  • Maak sjablonen aan om te gebruiken als een model voor nieuwe spreadsheets en open ze op elk apparaat met iCloud. Meer informatie
  • De prestaties en bruikbaarheid van slimme categorieën zijn verbeterd.
  • Bewaar aangepaste vormen voor gebruik in andere spreadsheets en open ze op elk apparaat met iCloud. Meer informatie
  • Het maximale zoomniveau is verhoogd naar 400%.
  • Het importeren van Excel-bestanden en bestanden met door komma's gescheiden waarden is verbeterd.
  • Maak plaatsaanduidingen voor afbeeldingen aan om afbeeldingen eenvoudig te vervangen zonder dat dit invloed heeft op de opmaak van uw spreadsheet. Meer informatie
  • Verbeterde prestaties bij samenwerking aan spreadsheets.
  • Wijzig gegroepeerde objecten terwijl u samenwerkt.
  • Ondersteuning voor verticale tekst in vormen en tekstvakken voor Chinees, Japans en Koreaans. Meer informatie

Nieuw in Numbers 4.2 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Gebruik slimme categorieën om tabellen snel te organiseren en samen te vatten voor nieuwe inzichten. Meer informatie
  • Bewaar snel tekeningen in Foto's of Bestanden of deel ze met anderen. Meer informatie
  • Ondersteuning voor Siri-opdrachten. Vereist iOS 12Meer informatie
  • Numbers ondersteunt nu dynamische tekst.
  • Verfraai uw spreadsheets met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.
  • Verbeteringen van de prestaties en stabiliteit.

Nieuw in Numbers 4.1 voor iPhone, iPad en iPod touch

• U kunt direct in een spreadsheet eenvoudig audio opnemen, bewerken en afspelen.
  • De kolommen en staven met afgeronde hoeken geven diagrammen een nieuw uiterlijk.
  • Voeg fraaie wiskundige vergelijkingen toe in de LaTeX- of MathML-notatie. Meer informatie
  • Met een nieuwe optie in 'Instellingen' > 'Numbers' kunt u Apple Pencil gebruiken om te selecteren en scrollen op iPad. Meer informatie
  • Verfraai uw spreadsheets met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.
  • Voeg verlooptinten en afbeeldingsvullingen toe aan vormen en tekstvakken.
  • Blader eenvoudig door sjablonen op categorie.

Nieuw in Numbers 4.0 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Teken of schrijf met Apple Pencil op ondersteunde apparaten, of gebruik hiervoor uw vinger. Meer informatie
  • Werk in realtime samen aan spreadsheets die in Box worden bewaard. Meer informatie
  • Krachtige nieuwe opties voor het sorteren en filteren van tabellen.
  • Gebruik voorwaardelijke markering in tabellen om de weergave van een cel te wijzigen wanneer de waarde aan bepaalde voorwaarden voldoet.
  • Verbeterde en aanpasbare import van CSV- en tekstgegevens, met ondersteuning voor aangepaste scheidingstekens en bestanden met een vaste breedte.
  • Gebruik ringdiagrammen om gegevens op een aantrekkelijke nieuwe manier te visualiseren.
  • Voeg een interactieve afbeeldingengalerij toe waarmee u een verzameling foto's kunt bekijken.
  • Verfraai uw spreadsheets met allerlei nieuwe, bewerkbare vormen.
  • Nieuwe optie om breuken tijdens het typen automatisch op te maken.
  • Volledige bidirectionele ondersteuning voor Arabisch en Hebreeuws. Meer informatie

Nieuw in Numbers 3.3 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Met Slide Over, Split View en het nieuwe Dock werkt u efficiënter op iPad. Meer informatie
  • Met de nieuwe Bestanden-app kunt u spreadsheets snel openen en ordenen. Meer informatie
  • Met de nieuwe slimme stappenregelaars brengt u makkelijk kleine wijzigingen aan in een datum, tijd of duur.
  • Met de commando's 'Voeg samen', 'Doorsnede', 'Trek af' en 'Laat weg' maakt u nieuwe vormen. Meer informatie
  • Met de commando's 'Lijn uit', 'Verdeel', 'Spiegel verticaal' en 'Spiegel horizontaal' zet u objecten snel op de juiste plek.
  • Ondersteuning voor het commando 'Koppel los' voor samengestelde vormen in de vormenbibliotheek. Meer informatie
  • Verbeteringen van de prestaties en stabiliteit.

Nieuw in Numbers 3.2 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Verfraai uw documenten met een bibliotheek met meer dan 500 professioneel getekende vormen. Meer informatie
  • Reageer op opmerkingen en neem deel aan gesprekken in een reeks. Meer informatie
  • Bespaar tijd tijdens het typen dankzij de nieuwe opties voor autocorrectie en tekstvervanging. Meer informatie
  • Ondersteuning voor afdrukvoorbeelden in spreadsheets waar u samen met anderen aan werkt.
  • De functie 'Voeg aandelenkoers in' en de functies 'Aandelen' en 'Valuta' retourneren nu gegevens over de sluiting van de vorige beursdag. Meer informatie

Nieuw in Numbers 3.1 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Voeg eenvoudig actuele of historische gegevens over aandelen toe aan spreadsheets. Meer informatie
  • Nieuwe krachtige bewerkingsfuncties maken het invoeren van gegevens en formules snel en eenvoudig. Meer informatie
  • Open met een wachtwoord beveiligde spreadsheets snel met Touch ID op de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar. Meer informatie
  • Dankzij het nieuwe taakmenu hebt u met één tik toegang tot veelgebruikte taken.
  • Gebruik de nieuwe sjabloon 'Mijn aandelen' om eenvoudig uw portefeuille bij te houden1.
  • Maak tekst op als superscript of subscript, gebruik ligaturen en wijzig de achtergrondkleur van tekst.
  • Zorg voor beter leesbare cirkeldiagrammen met de nieuwe toelichtingslijnen.
  • Vervang eenvoudig ontbrekende lettertypen in een spreadsheet.
  • Wanneer u samenwerkt aan een spreadsheet, kunt u nu werkbladen knippen, kopiëren, plakken en dupliceren.
  • Pas datums, tijden en valuta aan voor uw taal of regio.
  • Wijzig opgemaakte tekst in tabelcellen.

1 De sjabloon 'Mijn aandelen' is alleen beschikbaar als uw macOS-taal is ingesteld op Engels.

Nieuw in Numbers 3.0 voor iPhone, iPad en iPod touch

• Samenwerking in realtime (bètafunctie).
    • Wijzig samen met anderen een spreadsheet in Numbers op de Mac, iPad, iPhone en op iCloud.com
    • Maak een spreadsheet openbaar of deel deze met specifieke personen
    • Bekijk wie er nog meer aan de spreadsheet werkt
    • Bekijk de cursors van andere deelnemers terwijl ze het document wijzigen Meer informatie
  • Gebruik tabs om te werken met meerdere spreadsheets in één venster.
  • Nieuw opmaakpaneel dat gebruikmaakt van het grote scherm van de 12,9-inch iPad Pro.
  • Verbeterde downloads - Numbers downloadt spreadsheets pas van iCloud op het moment dat u eraan gaat werken.
  • Ondersteuning voor afbeeldingen met een breed kleurengamma.
  • Verbeterde navigatie via het toetsenbord en extra toetscombinaties.