Wat is er nieuw in Pages voor iPhone en iPad

Lees hier meer over de nieuwe functies in Pages 12.2 voor iOS en iPadOS.

Nieuwste activiteit bekijken

Blijf op de hoogte van iedereens recente activiteit in documenten waar u samen met anderen aan werkt en krijg meldingen als anderen deelnemen, reageren of wijzigingen aanbrengen.

Meer informatie

Samenwerken in Berichten

U kunt makkelijk updates over uw document delen en bekijken in Berichten. Verstuur een bericht of start een FaceTime-gesprek rechtstreeks vanuit een document waar u samen met anderen aan werkt.

Nieuwe lay-outsjabloon

Begin een document met een lege lay-outsjabloon om tekst en afbeeldingen vrij op de pagina te kunnen rangschikken.

Opnieuw ingedeelde knoppenbalk

Voeg snel objecten in, vind instellingen en krijg toegang tot uw favoriete tools met de aanpasbare knoppenbalk in Pages op de iPad.*

En verder:

• Vind veelvoorkomende acties, zoals afdrukken, naam wijzigen en meer in het nieuwe documentmenu op de iPad.
  • Werk makkelijker in meerdere documenten met Stage Manager op ondersteunde iPad-modellen.*
  • Verwijder de achtergrond van een afbeelding automatisch om het onderwerp te isoleren.*
  • Maak diagrammen op met aanvullende opties voor kleuren, lijnen en getalnotaties.

Krijg volledige stapsgewijze instructies en informatie over alle functies in Pages:

Gebruikershandleiding Pages voor iPhone

Gebruikershandleiding Pages voor iPad

* Vereist iOS 16 of iPadOS 16

Nieuw in Pages 12.1 voor de iPhone en iPad

• Met Samenvoegen maakt u in een handomdraai persoonlijke brieven, kaarten en enveloppen voor meerdere geadresseerden.
  • Kies uit stijlvolle nieuwe sjablonen voor uitnodigingen voor evenementen en studentencertificaten.
  • Exporteer uw Pages-documenten als txt-bestand.

Nieuw in Pages 12.0 voor de iPhone en iPad

• Publiceer rechtstreeks naar Apple Books met grotere bestanden tot 2 GB.
  • Voeg paginanummers overal in uw document in.
  • Bewerk de lettergrootte nauwkeuriger met tot twee cijfers achter de komma.
  • Begin snel met het schrijven van een nieuw document op de iPhone: houd het symbool van de Pages-app op het beginscherm ingedrukt.
  • Lees opmerkingen en houd wijzigingen bij met VoiceOver.

Nieuw in Pages 11.2 voor de iPhone en iPad

• Met schermweergave geeft u tekst, afbeeldingen en andere elementen automatisch weer in een continue stroom die is geoptimaliseerd om op het iPhone-scherm te passen, zodat documenten nog gemakkelijker te lezen en te bewerken zijn.
  • Publiceer boeken met paginacombinaties van 2 pagina's, geoptimaliseerde afbeeldingen en vereenvoudigd versiebeheer.
  • Gebruik de snelle opmaakbalk op de iPhone om alineastijlen, tekstopmaak, uitlijning, lijststijlen en meer te wijzigen.
  • Kopieer tekst, afbeeldingen en andere items tussen apps op de iPhone met slepen en neerzetten.1
  • Met directe vertaling kunt u geselecteerde tekst in 11 talen vertalen en de vertaling met één tik aan uw document toevoegen.2
  • Met opties voor flexibele samenwerking kunnen deelnemers anderen toevoegen aan een gedeeld document.2
  • Met radardiagrammen kunt u meerdere variabelen tegelijk visueel vergelijken om gemakkelijk overeenkomsten en verschillen in uw gegevens te laten zien.
  • Audiografiek maakt grafieken voor mensen met een visuele beperking toegankelijk door een audiotoon af te spelen die van toonhoogte verandert om verschillende waarden aan te geven.2

1. Vereist iOS 15
2. Vereist iOS 15 of iPadOS 15

Nieuw in Pages 11.1 voor de iPhone en iPad

• Voeg links naar webpagina's, e-mailadressen en telefoonnummers toe aan objecten zoals vormen, lijnen, afbeeldingen, tekeningen of tekstvakken.
  • Leerkrachten die de Schoolwerk-app gebruiken om activiteiten in Pages toe te wijzen, kunnen nu de voortgang van leerlingen bekijken, inclusief het aantal woorden en de bestede tijd.

Nieuw in Pages 11.0 voor de iPhone en iPad

• Gebruik nieuwe bewerkingsregelaars in het infovenster 'Orden' om de vormgeving en de plaatsing van objecten aan te passen.
  • Gebruik schermtoetsenblokken om exacte waarden in te voeren voor onder andere tekstgrootte, afstand en tabelgrootte.
  • Voeg objecten of tabelcellen uit een selectie toe of verwijder ze door erop te tikken of erover te slepen.
  • Een nieuwe optie in 'Meer' > 'Instellingen' > 'Wijzigen' om documenten altijd in de wijzigingsweergave te openen.
  • Voeg links naar telefoonnummers toe aan tabelcellen, tekstobjecten en vormen.
  • Ondersteuning voor schrijven in het Portugees, Frans, Italiaans, Duits en Spaans.*

* Vereist iPadOS 14.5