E-mailberichten zoeken en ordenen op uw iPhone, iPad of iPod touch

U kunt in de Mail-app heel eenvoudig zoeken naar e-mails en uw e-mail bijhouden. U kunt groeps-e-mails ordenen in berichtenreeksen, filters instellen, zoeken in meerdere postbussen tegelijk, enzovoort.

Aan de slag

Groeps-e-mails ordenen

Een berichtenreeks combineert alle reacties van meerdere ontvangers tot een groeps-e-mail.

Tik op  om een voorvertoning te zien van de reacties op de berichtenreeks in de postbus Inkomend. Tik op een reactie om de groeps-e-mail te openen.

U kunt reacties in een berichtenreeks sorteren op recentheid en de reeks berichten bij elkaar houden, ook al staan de berichten in verschillende postbussen. Ga hiervoor naar 'Instellingen' > 'Mail' > 'Berichtenreeksen'. Kies vervolgens hoe u uw berichtenreeksen wilt ordenen:

• 'Berichtenreeksen': schakel dit in om alle reacties op een e-mail te combineren tot één berichtenreeks. Schakel dit uit om reacties weer te geven als individuele e-mails.
  • 'Vouw gelezen berichten samen': schakel dit in om de e-mails in een berichtenreeks die u al gelezen hebt, samen te vouwen.
  • 'Nieuwste berichten bovenaan': schakel dit in om de meest recente reactie op een e-mail bovenaan in de berichtenreeks weer te geven.
  • 'Volledige berichtenreeksen': schakel dit in om alle mailwisselingen als berichtenreeks weer te geven, inclusief e-mails die in andere postbussen staan of in de map met verstuurde e-mails.

Meldingen krijgen bij reacties op een e-mail of een berichtenreeks

Wacht u op een reactie op een belangrijke e-mail? U kunt een melding krijgen wanneer iemand reageert op een e-mail of berichtenreeks. Hier volgen enkele manieren waarop u een melding voor een e-mail kunt instellen:

• Tik tijdens het lezen van een e-mail op  en vervolgens op 'Laat het me weten'.
  • Tik tijdens het opstellen van een e-mail op  in de onderwerpregel en vervolgens op 'Laat het me weten'.
  • Als u een iPhone met 3D Touch* hebt, drukt u stevig op een e-mail in de postbus Inkomend en veegt u vervolgens omhoog en tikt u op 'Laat het me weten.

Als u de instellingen voor 'Laat het me weten' wilt wijzigen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Berichtgeving' > 'Mail'.

*3D Touch is beschikbaar op de iPhone 6s en nieuwer (met uitzondering van de iPhone SE).

Filters instellen om e-mails te vinden

Met filters kunt u de e-mails vinden die u wilt lezen, terwijl de rest wordt verborgen. U kunt uw e-mails filteren op 'Ongelezen', 'Gemarkeerd', 'Aan: mij', 'Alleen van vip', enzovoort. Dit doet u als volgt:

1. Open Mail en tik linksonder in uw postbus Inkomend op .
  2. Tik op 'Gefilterd op' en kies wat u in uw postbus Inkomend wilt zien. Als u meerdere e-mailaccounts hebt in de Mail-app, kunt u de resultaten filteren zodat e-mails van de gewenste accounts worden weergegeven.
  3. Tik op 'Gereed'.

Als u het filter wilt uitschakelen, tikt u op .

Zoeken naar een e-mail

U kunt de zoekfunctie gebruiken om snel een e-mail te vinden. Met Zoeksuggesties kunt u de resultaten snel verfijnen. U kunt ook zoeken op een bepaald tijdvak, bijvoorbeeld door 'februari' in te voeren onder de categorie 'Datums' om e-mails uit februari te bekijken.

Om te zoeken naar een e-mail:

1. Open Mail en scrol helemaal naar boven in de postbus Inkomend. Hier vindt u het zoekveld.
  2. Tik op het zoekveld en voer vervolgens in wat u zoekt. Als u in meerdere accounts wilt zoeken, tikt u op 'Alle postbussen'.
  3. Als u de gezochte e-mail niet ziet in de lijst met suggesties, tikt u op het vergrootglas onder het zoekveld.

Tik op 'Annuleer' om terug te keren naar de postbus Inkomend.