Een iPhone schoonmaken

Lees hier hoe u een iPhone schoonmaakt.

Mag ik een desinfectiemiddel op mijn iPhone gebruiken?
U kunt de buitenkant van uw iPhone voorzichtig afvegen met een doekje met 70 procent isopropylalcohol of Clorox-ontsmettingsdoekjes. Gebruik geen bleekmiddel. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt en dompel uw iPhone niet onder in schoonmaakmiddelen.

iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max

De iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn voorzien van glas met een geavanceerde getextureerde matte afwerking. Op de iPhone 12 mini, iPhone 12 en iPhone 11 contrasteert het getextureerde glas rond de camera met het gepolijste glas. Het getextureerde glas op de achterkant van de iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max is niet alleen elegant, maar ook duurzaam en slipvast, en het voelt goed aan in de hand. Bij normaal gebruik kan het getextureerde glas tekenen gaan vertonen van materiaaloverdracht vanaf objecten die in contact komen met uw iPhone, zoals spijkerstof of spullen in uw zak. Het kan lijken op een kras, maar het kan in de meeste gevallen worden verwijderd.

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken kunnen maken of andere schade kunnen veroorzaken, zoals vuil of zand, inkt, make-up, zeep, wasmiddelen, zuren of zuurrijk voedsel, of lotions. Volg deze richtlijnen voor schoonmaken:

• Koppel alle kabels los en schakel uw iPhone uit.
  • Gebruik een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek, zoals een lensdoekje.
  • Als er nog steeds materiaal aanwezig is, gebruikt u een zachte, pluisvrije doek met warm zeepwater.
  • Zorg dat er geen vocht binnendringt in de behuizing.
  • Gebruik geen reinigingsproducten of perslucht.

De iPhone heeft een vingerafdruk­bestendige, vetafstotende coating. Reinigingsproducten en schuurmaterialen tasten de afwerklaag aan en kunnen krassen op de iPhone veroorzaken.

iPhone SE (2e generatie), iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken kunnen maken of andere schade kunnen veroorzaken, zoals vuil of zand, inkt, make-up, zeep, wasmiddelen, zuren of zuurrijk voedsel, of lotions. Volg deze richtlijnen:

• Koppel alle kabels los en schakel uw iPhone uit.
  • Gebruik een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek, zoals een lensdoekje.
  • Zorg dat er geen vocht binnendringt in de behuizing.
  • Gebruik geen reinigingsproducten of perslucht.

De iPhone heeft een vingerafdruk­bestendige, vetafstotende coating. Op een iPhone 8 Plus zit deze afwerklaag aan de voor- en achterkant. Deze afwerklaag slijt bij normaal gebruik in de loop der tijd. Reinigingsproducten en schuurmaterialen tasten de afwerklaag verder aan en kunnen krassen op de iPhone veroorzaken.

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE (1e generatie), iPhone 5s

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken kunnen veroorzaken, zoals inkt, verf, make-up, vuil, voedsel, oliën en lotions. Als u uw iPhone wilt schoonmaken, koppelt u alle kabels los en schakelt u de iPhone uit. Gebruik een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt. Gebruik geen ruitenreinigers, huishoudelijke reinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak of schuurmiddelen om de iPhone schoon te maken. Het glazen oppervlak aan de voorkant heeft een oleofobe (vetafstotende) coating. Als u vingerafdrukken wilt verwijderen, veegt u gewoon het oppervlak schoon met een zachte, pluisvrije doek. Na verloop van tijd zal deze coating bij normaal gebruik afnemen. Ook als u op het scherm wrijft met een ruw materiaal, kan het effect van deze laag verminderen en kan het glas worden gekrast.

Als u de thuisknop wilt schoonmaken (zodat Touch ID optimaal werkt), veegt u deze af met een zachte, pluisvrije doek.

iPhone 5c

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken veroorzaken, zoals inkt, verf, make-up, vuil, eten, oliën en lotions. Als u uw iPhone wilt schoonmaken, koppelt u alle kabels los en schakelt u de iPhone uit. Gebruik een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt. Gebruik geen ruitenreinigers, huishoudelijke reinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, schuurmiddelen of reinigers met waterstofperoxide om de iPhone schoon te maken. Het glazen oppervlak aan de voorkant heeft een oleofobe (vetafstotende) coating. Als u vingerafdrukken wilt verwijderen, veegt u gewoon het oppervlak schoon met een zachte, pluisvrije doek. Na verloop van tijd zal deze coating bij normaal gebruik afnemen. Ook als u op het scherm wrijft met een ruw materiaal, kan het effect van deze laag verminderen en kan het glas worden gekrast.

Als u het vuil rondom de opening van de simkaarthouder wilt schoonmaken, gebruikt u een zachte, pluisvrije doek met een heel klein beetje isopropylalcohol. Veeg het vuil heel zachtjes weg van de poortopening en probeer te voorkomen dat er vocht in de opening komt.

iPhone 5

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken veroorzaken, zoals inkt, verf, make-up, vuil, eten, oliën en lotions. Als u uw iPhone wilt schoonmaken, koppelt u alle kabels los en schakelt u de iPhone uit. Gebruik een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt. Gebruik geen ruitenreinigers, huishoudelijke reinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, schuurmiddelen of reinigers met waterstofperoxide om de iPhone schoon te maken. Het glazen oppervlak aan de voorkant heeft een oleofobe (vetafstotende) coating. Als u vingerafdrukken wilt verwijderen, veegt u gewoon het oppervlak schoon met een zachte, pluisvrije doek. Na verloop van tijd zal deze coating bij normaal gebruik afnemen. Ook als u op het scherm wrijft met een ruw materiaal, kan het effect van deze laag verminderen en kan het glas worden gekrast.

iPhone 4s en iPhone 4

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken veroorzaken, zoals inkt, verf, make-up, vuil, eten, oliën en lotions. Als u een iPhone wilt schoonmaken, koppelt u alle kabels los en schakelt u de iPhone uit (houd de sluimerknop ingedrukt en versleep de schuifknop op het scherm). Gebruik een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt. Gebruik geen ruitenreinigers, huishoudelijke reinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, schuurmiddelen of reinigers met waterstofperoxide om de iPhone schoon te maken. De glazen oppervlakken aan de voor- en achterkant hebben een oleofobe (vetafstotende) coating. Als u vingerafdrukken wilt verwijderen, veegt u gewoon het oppervlak schoon met een zachte, pluisvrije doek. Na verloop van tijd zal deze coating bij normaal gebruik afnemen. Ook als u op het scherm wrijft met een ruw materiaal, kan het effect van deze laag verminderen en kan het glas worden gekrast.

iPhone 3GS

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken veroorzaken, zoals inkt, verf, make-up, vuil, eten, oliën en lotions. Als u een iPhone wilt schoonmaken, koppelt u alle kabels los en schakelt u de iPhone uit (houd de sluimerknop ingedrukt en versleep de schuifknop op het scherm). Gebruik een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt. Gebruik geen ruitenreinigers, huishoudelijke reinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, schuurmiddelen of reinigers met waterstofperoxide om de iPhone schoon te maken. Het glazen oppervlak aan de voorkant heeft een oleofobe (vetafstotende) coating. Als u vingerafdrukken wilt verwijderen, veegt u gewoon het oppervlak schoon met een zachte, pluisvrije doek. Na verloop van tijd zal deze coating bij normaal gebruik afnemen. Ook als u op het scherm wrijft met een ruw materiaal, kan het effect van deze laag verminderen en kan het glas worden gekrast.

iPhone 3G en iPhone (origineel)

Als u een iPhone wilt schoonmaken, koppelt u alle kabels los en schakelt u de iPhone uit (houd de sluimerknop ingedrukt en versleep de schuifknop op het scherm). Vervolgens gebruikt u een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt. Gebruik geen ruitenreinigers, huishoudelijke reinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, schuurmiddelen of reinigers met waterstofperoxide om de iPhone schoon te maken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.