Een iPhone schoonmaken

Lees hier hoe je je iPhone schoonmaakt.

Mag ik een desinfectiemiddel op mijn iPhone gebruiken?

Je kunt de buitenkant van je iPhone voorzichtig afvegen met een doekje met 70 procent isopropylalcohol of 75 procent ethylalcohol of met een Clorox-desinfectiedoekje. Gebruik geen producten die bleekmiddelen of waterstofperoxide bevatten. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt en dompel je iPhone niet onder in schoonmaakmiddelen.

iPhone 15-, iPhone 14-, iPhone 13-, iPhone 12- en iPhone 11-modellen

Deze modellen zijn voorzien van glas met een geavanceerde getextureerde matte afwerking aan de achterkant of rond het cameragebied. Bij normaal gebruik kan het getextureerde glas van je iPhone tekenen gaan vertonen van materiaaloverdracht vanaf objecten die in contact komen met je iPhone, zoals denim of spullen in je zak. Dat kan lijken op een kras, maar het kan in de meeste gevallen worden verwijderd.

Bij de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max kan de olie van je huid tijdelijk de kleur van de buitenrand veranderen. Als je de iPhone afveegt met een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek, wordt de originele look hersteld.

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken kunnen maken of andere schade kunnen veroorzaken, zoals vuil of zand, inkt, make-up, zeep, wasmiddelen, zuren of zuurrijk voedsel, of lotions. Volg deze richtlijnen voor schoonmaken:

De iPhone heeft een vingerafdruk­bestendige, vetafstotende coating. Reinigingsproducten en schuurmaterialen tasten de afwerklaag aan en kunnen krassen op de iPhone veroorzaken.

iPhone SE (2e en 3e generatie), iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken kunnen maken of andere schade kunnen veroorzaken, zoals vuil of zand, inkt, make-up, zeep, wasmiddelen, zuren of zuurrijk voedsel, of lotions. Volg deze richtlijnen:

De iPhone heeft een vingerafdruk­bestendige, vetafstotende coating. Op een iPhone 8 Plus zit deze afwerklaag aan de voor- en achterkant. Deze afwerklaag slijt bij normaal gebruik in de loop der tijd. Reinigingsproducten en schuurmaterialen tasten de afwerklaag verder aan en kunnen krassen op de iPhone veroorzaken.

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE (1e generatie), iPhone 5s

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken kunnen veroorzaken, zoals inkt, verf, make-up, vuil, voedsel, oliën en lotions. Als je je iPhone wilt schoonmaken, koppel je alle kabels los en schakel je de iPhone uit. Gebruik een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt. Gebruik geen glasreinigers, huishoudreinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, of schuurmiddelen om je iPhone schoon te maken tenzij de instructies voor het desinfecteren van je iPhone dat aangeven. Het glazen oppervlak aan de voorkant heeft een oleofobe (vetafstotende) coating. Gebruik voor het verwijderen van vingerafdrukken een zachte pluisvrije doek. Na verloop van tijd zal bij normaal gebruik de vetafstotende werking van de beschermlaag afnemen. Als je het scherm opwrijft met een schurend materiaal, kan het effect van de laag nog verder verminderen en kan het glas krassen gaan vertonen.

Gebruik voor het schoonmaken van de Home-knop, waardoor Touch ID optimaal zal blijven werken, een zachte pluisvrije doek.

iPhone 5c

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken veroorzaken, zoals inkt, verf, make-up, vuil, eten, oliën en lotions. Als je je iPhone wilt schoonmaken, koppel je alle kabels los en schakel je de iPhone uit. Gebruik een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt. Gebruik geen glasreinigers, huishoudreinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, of bleekmiddel om je iPhone schoon te maken tenzij de instructies voor het desinfecteren van je iPhone dat aangeven. Het glazen oppervlak aan de voorkant heeft een oleofobe (vetafstotende) coating. Gebruik voor het verwijderen van vingerafdrukken een zachte pluisvrije doek. Na verloop van tijd zal bij normaal gebruik de vetafstotende werking van de beschermlaag afnemen. Als je het scherm opwrijft met een schurend materiaal, kan het effect van de laag nog verder verminderen en kan het glas krassen gaan vertonen.

Gebruik voor het verwijderen van vuil dat rond de simkaarthouder kan ontstaan een zachte pluisvrije doek en breng hierop een zeer kleine hoeveelheid ontsmettingsalcohol aan. Veeg het vuil heel zachtjes weg van de poortopening en probeer te voorkomen dat er vocht in de opening komt.

iPhone 5

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken veroorzaken, zoals inkt, verf, make-up, vuil, eten, oliën en lotions. Als je je iPhone wilt schoonmaken, koppel je alle kabels los en schakel je de iPhone uit. Gebruik een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt. Gebruik geen glasreinigers, huishoudreinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, of bleekmiddel om je iPhone schoon te maken tenzij de instructies voor het desinfecteren van je iPhone dat aangeven. Het glazen oppervlak aan de voorkant heeft een oleofobe (vetafstotende) coating. Gebruik voor het verwijderen van vingerafdrukken een zachte pluisvrije doek. Na verloop van tijd zal bij normaal gebruik de vetafstotende werking van de beschermlaag afnemen. Als je het scherm opwrijft met een schurend materiaal, kan het effect van de laag nog verder verminderen en kan het glas krassen gaan vertonen.

iPhone 4s en iPhone 4

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken veroorzaken, zoals inkt, verf, make-up, vuil, eten, oliën en lotions. Als je een iPhone wilt schoonmaken, koppel je alle kabels los en schakel je de iPhone uit (houd de sluimerknop ingedrukt en versleep de schuifknop op het scherm). Gebruik een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt. Gebruik geen glasreinigers, huishoudreinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, of bleekmiddel om je iPhone schoon te maken tenzij de instructies voor het desinfecteren van je iPhone dat aangeven. De glazen oppervlakken aan de voor- en achterkant hebben een oleofobe (vetafstotende) coating. Gebruik voor het verwijderen van vingerafdrukken een zachte pluisvrije doek. Na verloop van tijd zal bij normaal gebruik de vetafstotende werking van de beschermlaag afnemen. Als je het scherm opwrijft met een schurend materiaal, kan het effect van de laag nog verder verminderen en kan het glas krassen gaan vertonen.

iPhone 3GS

Maak de iPhone onmiddellijk schoon als deze in contact is gekomen met verontreinigende stoffen die vlekken veroorzaken, zoals inkt, verf, make-up, vuil, eten, oliën en lotions. Als je een iPhone wilt schoonmaken, koppel je alle kabels los en schakel je de iPhone uit (houd de sluimerknop ingedrukt en versleep de schuifknop op het scherm). Gebruik een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt. Gebruik geen glasreinigers, huishoudreinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, of bleekmiddel om je iPhone schoon te maken tenzij de instructies voor het desinfecteren van je iPhone dat aangeven. Het glazen oppervlak aan de voorkant heeft een oleofobe (vetafstotende) coating. Gebruik voor het verwijderen van vingerafdrukken een zachte pluisvrije doek. Na verloop van tijd zal bij normaal gebruik de vetafstotende werking van de beschermlaag afnemen. Als je het scherm opwrijft met een schurend materiaal, kan het effect van de laag nog verder verminderen en kan het glas krassen gaan vertonen.

iPhone 3G en iPhone (origineel)

Als je een iPhone wilt schoonmaken, koppel je alle kabels los en schakel je de iPhone uit (houd de sluimerknop ingedrukt en versleep de schuifknop op het scherm). Vervolgens gebruik je een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt. Gebruik geen glasreinigers, huishoudreinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak, of bleekmiddel om je iPhone schoon te maken tenzij de instructies voor het desinfecteren van je iPhone dat aangeven.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.