Een MacBook Pro met Thunderbolt 3 opladen

U kunt uw MacBook Pro (2016 en nieuwer) het beste opladen met behulp van de lichtnetadapter die bij de computer is meegeleverd.

MacBook Pro-modellen van 2016 en later hebben meerdere Thunderbolt 3-poorten (USB-C) die kunnen worden gebruikt om op te laden, en daarom vraagt u zich mogelijk af of de computer sneller wordt opgeladen als u er meer dan één lichtnetadapter op aansluit.

Als u meerdere adapters gebruikt, wordt het laadproces niet versneld omdat uw Mac maar van één lichtnetadapter stroom afneemt, zelfs als er meerdere zijn aangesloten. Als u meer dan één lichtnetadapter aansluit, selecteert uw Mac automatisch de meest geschikte stroombron en laadt hiermee op.

De beste manier om uw MacBook Pro met Thunderbolt 3 op te laden, is de lichtnetadapter te gebruiken die bij de computer is meegeleverd. Als u een lichtnetadapter met te weinig stroom gebruikt, zoals de adapter van de iPad, wordt de computer langzamer opgeladen.