Uw macOS Server upgraden en gegevens migreren

Lees hoe u met macOS Server kunt upgraden en hoe u gegevens kunt migreren.

U kunt de app Server downloaden in de Mac App Store en deze installeren op uw server om de installatie van uw macOS Server te upgraden. Met Migratie-assistent kunt u uw macOS Server-installatie migreren door uw servergegevens en -instellingen te kopiëren naar een ander lokaal volume of een andere Mac.

Voordat u begint

Voordat u begint met upgraden of migreren van uw macOS Server:

• Maak een reservekopie van uw productieserver en test de installatie en gegevens van de reservekopie.
  • Zorg ervoor dat de doelserver voldoet aan de systeemvereisten voor zowel macOS als voor macOS Server.
  • Als uw server voor een goede werking afhankelijk is van een of meer DNS- of DHCP-servers, moeten deze tijdens deze procedure actief zijn.

Om een server op afstand te upgraden, sluit u deze aan op het scherm met behulp van Schermdeling of Apple Remote Desktop.

Voorzieningengegevens

Bij een upgrade of migratie van een macOS Server worden uw servicegegevens en -instellingen bewaard. Servicegegevens die zijn bewaard op de standaardlocatie, blijven op dezelfde plaats in de map /Library/Server. Servicegegevens die op een andere locatie worden bewaard, blijven op die andere locatie.

Upgrade de server

Als u begint met OS X Yosemite 10.10.4 of eerder of OS X Server 5.0.3 of eerder:

1. Download en installeer OS X Yosemite 10.10.5 vanaf de Mac App Store.
  2. Download en installeer OS X Server 5.0.15 vanaf de Mac App Store.
  3. Open Server en voltooi de serverconfiguratie.
  4. Upgrade vervolgens naar de meest recente versie van macOS en macOS Server.

Als u begint met OS X Yosemite 10.10.5 of later of OS X Server 5.0.15 of later:

1. Op een Mac met OS X Server downloadt en installeert u de meest recente versie van macOS vanaf de Mac App Store.
  2. Download en installeer vanuit de Mac App Store de nieuwste versie van macOS Server.
  3. Open Server en voltooi de serverconfiguratie.

Migreer servergegevens

Als u servergegevens wilt migreren naar een andere installatie van macOS, kunt u een van de volgende bronnen gebruiken:

• Een server die is verbonden via doelschijfmodus
  • Een lokale harde schijf of volume waarop macOS Server is geïnstalleerd
  • Een Time Machine-reservekopie van een systeem met macOS Server

U kunt geen netwerkverbinding van een bestaande server of een Time Machine-reservekopie gebruiken om een macOS Server te migreren.

Als uw bronsysteem OS X Yosemite 10.10.4 of eerder of OS X Server 5.0.3 of eerder heeft:

1. Eerst moet u migreren naar een systeem met OS X Yosemite 10.10.5 en OS X Server 5.0.15. Vervolgens migreert u uw servergegevens.
  2. Voltooi de upgrade van het systeem van bestemming naar een nieuwere versie van macOS en macOS Server.

Uw servergegevens migreren

1. Installeer macOS op het doelsysteem.
  2. Sluit de bron waar vandaan u de servergegevens migreert aan op het doelsysteem.
  3. Open Migratie-assistent op het doelsysteem en volg de aanwijzingen op het scherm. Selecteer een ondersteunde verbindingsmethode als u hierom wordt gevraagd.
  4. Wanneer de migratie is voltooid, downloadt en installeert u het programma Server vanaf de Mac App Store.
  5. Open Server en voltooi de serverconfiguratie.

Als u begint met OS X Mavericks 10.9.5 en OS X Server 3.2.2

Upgrade naar Upgrade ondersteund Migratie ondersteund
OS X 10.9.5 en OS X Server 3.2.2 Ja
OS X 10.10.5 en OS X Server 5.0.15 Ja Ja
OS X 10.11.6 en OS X Server 5.2 Nee Nee
macOS 10.12.6 en macOS Server 5.3.1 Nee Nee
macOS 10.13 en macOS Server 5.4 Nee Nee

Als u begint met OS X Yosemite 10.10.5 en OS X Server 5.0.15

Upgrade naar Upgrade ondersteund Migratie ondersteund
OS X 10.10.5 en OS X Server 5.0.15 Ja
OS X 10.11.6 en OS X Server 5.2 Ja Ja
macOS 10.12.6 en macOS Server 5.3.1 Ja Ja
macOS 10.13 en macOS Server 5.4 Ja Ja

Als u begint met OS X El Capitan 10.11.6 en OS X Server 5.2

Upgrade naar Upgrade ondersteund Migratie ondersteund
OS X 10.11.6 en OS X Server 5.2 Ja
macOS 10.12.6 en macOS Server 5.3.1 Ja Ja
macOS 10.13 en macOS Server 5.4 Ja Ja

Als u begint met macOS Sierra 10.12.6 en macOS Server 5.3.1

Upgrade naar Upgrade ondersteund Migratie ondersteund
macOS 10.12.6 en macOS Server 5.3.1 Ja
macOS 10.13 en macOS Server 5.4 Ja Ja

Als u begint met macOS High Sierra 10.13 en macOS Server 5.4

Upgrade naar Upgrade ondersteund Migratie ondersteund
macOS 10.13 en macOS Server 5.4 Ja

Als u macOS en macOS Server niet kunt upgraden of migreren naar de versies die u wilt, installeert u eerst de eerdere versies. Vervolgens kunt u bijwerken of migreren naar de meest recente versies van macOS en macOS Server.

De server bijwerken zonder de gegevens

Als u de eerdere versie niet kunt installeren voordat u de meest recente versie installeert, kunt u:

1. De app Server en /Library/Server naar de prullenmand verplaatsen. Hiermee verwijdert u uw Server-gegevens.
  2. De nieuwere versies van macOS en macOS Server installeren.
  3. Start de Server-app en voer de macOS Server-instellingen opnieuw in.