Als u notities niet kunt delen of eraan kunt samenwerken met uw iPhone, iPad of iPod touch

Om te kunnen delen of samenwerken in de Notities-app, moet iedereen een Apple apparaat gebruiken met de nieuwste versie van het besturingssysteem en voldoende opslagruimte. U kunt ook iCloud.com gebruiken.

Uw apparaten bijwerken

Zorg ervoor dat u en de persoon met wie u probeert te delen of samen te werken, de nieuwste versie van iOS of iPadOS gebruiken op de iPhone, iPad of iPod touch. U kunt niet samenwerken aan notities met iemand die een apparaat gebruikt dat niet van Apple is.

Als u aantekeningen hebt met tekeningen die zijn gemaakt vóór iOS 13, werkt u deze tekeningen bij in Notities om de nieuwste functies te kunnen gebruiken.

Inloggen bij iCloud en delen met Apple accounts

Log op al uw apparaten in bij iCloud met dezelfde Apple ID. Met iCloud kunt u notities bewaren, delen en eraan samenwerken op verschillende apparaten.

Als u een notitie wilt delen via e-mail, stuurt u de uitnodiging voor delen naar de Apple account van uw contact. Als u een notitie wilt delen via Berichten, moet u ervoor zorgen dat uw contact iMessages kan ontvangen. Sommige samenwerkingsfuncties van Notities werken alleen als beide gebruikers zijn ingelogd bij iCloud.

Controleren of iedereen voldoende opslagruimte heeft

Er moet voldoende opslagruimte in iCloud en op het apparaat beschikbaar zijn om te kunnen samenwerken aan notities. U kunt ruimte vrijmaken of upgraden naar iCloud+ voor extra opslagruimte.

Controleer of de persoon met wie u probeert te delen, ook over voldoende opslagruimte beschikt. Als er onvoldoende opslagruimte beschikbaar is op uw apparaat of in uw iCloud-account, zijn wijzigingen die zijn aangebracht in gedeelde notities, mogelijk niet zichtbaar voor u.

Controleren of uw notities vergrendeld zijn

U kunt notities met wachtwoordbeveiliging niet delen. Een notitie met wachtwoordbeveiliging delen of eraan samenwerken:

1. Selecteer een notitie en tik vervolgens op 'Bekijk notitie' om deze te ontgrendelen met Face ID of uw wachtwoord.
  2. Tik op de knop 'Meer' .
  3. Tik op 'Verwijder' om de wachtwoordbeveiliging te verwijderen.

U kunt de notitie nu delen of eraan samenwerken.