Een koppeling naar andere delen van een document in Pages maken

Maak een koppeling naar tekst in een tekstverwerkingsdocument met bladwijzers en maak een koppeling naar andere pagina's van een paginalay-outdocument op een iPhone, iPod touch of Mac.

Een koppeling naar andere delen van een document maken in Pages op iPhone en iPad

U kunt in een tekstverwerkingsdocument bladwijzers gebruiken om vanuit de hoofdtekst van het document een koppeling te maken naar tekst in andere delen van het document. U kunt geen bladwijzers maken van tekst in tekstvakken en vormen.

In een paginalay-outdocument kunt u een koppeling van tekst in het document maken naar andere pagina's van het document.

Een koppeling naar een ander deel van het tekstverwerkingsdocument maken

Als u 'Bladwijzers' niet ziet wanneer u er een wilt toevoegen, kan het zijn dat uw document een paginalay-outdocument is.

1. Selecteer de tekst waarnaar u een koppeling wilt maken.
  2. Tik op 'Bladwijzer' in het venstermenu. U moet mogelijk tikken op de pijl naar rechts  om 'Bladwijzer' te zien.
  3. Selecteer de tekst waarvan u een koppeling wilt maken.
  4. Tik op 'Koppel'. U moet mogelijk tikken op de pijl naar rechts  om 'Koppel' te zien.
  5. Tik op 'Link met' en kies 'Bladwijzer'.
  6. Tik op 'Bladwijzer' en kies de bladwijzer die u zojuist hebt aangemaakt of kies een andere bladwijzer. Pages stelt bladwijzers voor op basis van de alineastijlen die u hebt gebruikt in uw document. Lees hoe u deze alineastijlvoorstellen wijzigt op een iPhone en iPad.
  7. Tik op het document om de instellingen te sluiten.

Als u een bladwijzer een bijnaam wilt geven of volledig wilt verwijderen, tikt u op de knop 'Meer' , op 'Bladwijzers' en dan op 'Wijzig'. Tik op een bladwijzer om de naam te wijzigen of tik op de knop 'Verwijder'  om de bladwijzer te verwijderen. Tik op 'Gereed' om uw wijzigingen te bewaren.

Een koppeling naar een andere pagina van het paginalay-outdocument maken

1. Selecteer de tekst waarvan u een koppeling wilt maken.
  2. Tik op 'Koppel'. Het kan zijn dat u op de rechterpijl  moet tikken om 'Koppel' te zien.
  3. Tik op 'Koppel met' en kies 'Pagina'.
  4. Tik op de paginaminiatuurweergave en kies dan het paginanummer waarnaar u wilt koppelen.
  5. Tik op het document om de instellingen te sluiten.

Koppelingen naar andere delen van een document maken in Pages voor Mac

U kunt in een tekstverwerkingsdocument bladwijzers gebruiken om vanuit de hoofdtekst van het document een koppeling te maken naar tekst in andere delen van het document. U kunt geen bladwijzers maken van tekst in tekstvakken en vormen.

In een paginalay-outdocument kunt u een koppeling van tekst in het document maken naar andere pagina's van het document.

Een koppeling naar een ander deel van het tekstverwerkingsdocument maken

1. Klik in het document op de plek waar u een bladwijzer wilt toevoegen. Of selecteer de tekst waar u een bladwijzer van wilt maken.
  2. Klik op de knop 'Document'  en klik op de tab 'Bladwijzers'. Als u de optie 'Bladwijzers' niet ziet, is uw document mogelijk een paginalay-outdocument.
  3. Klik op 'Voeg bladwijzer toe'. De bladwijzer wordt weergegeven in de lijst 'Bladwijzers'.
  4. Selecteer de tekst waarvan u een koppeling wilt maken.
  5. Control-klik de geselecteerde tekst. Kies 'Voeg koppeling toe' > 'Bladwijzer'.
  6. Klik op het venstermenu 'Bladwijzer' en kies de bladwijzer waarnaar u een koppeling wilt maken. Pages stelt ook bladwijzers voor op basis van de alineastijlen die u hebt gebruikt in uw document. U kunt de alineastijlen die Pages voorstelt wijzigen.
  7. Klik op 'Ga naar bladwijzer'. Het document springt naar de locatie van de gekoppelde bladwijzer.

U kunt de koppeling naar elke bladwijzer bijhouden in de lijst 'Bladwijzers'. Control-klik op de bladwijzernaam en kies dan 'Ga naar koppeling'.

Als u een koppeling wilt verwijderen control-klikt u op de koppeling, kiest u 'Wijzig koppeling' en klikt u vervolgens op 'Verwijder'.

Een koppeling naar een andere pagina van het paginalay-outdocument maken

1. Selecteer de tekst waarvan u een koppeling wilt maken.
  2. Control-klik de geselecteerde tekst. Kies 'Voeg koppeling toe' > 'Pagina'.
  3. Klik op het Pagina-venstermenu en kies vervolgens de pagina waarnaar u wilt koppelen.
  4. Klik op 'Ga naar pagina'. Het document springt naar de pagina.