Voorbereiden op de upgrade naar Apple School Manager

Zorg dat uw school klaar is voor de upgrade van Apple Deployment Programs naar Apple School Manager.

Scholen die momenteel Apple Deployment Programs (Device Enrollment Program of Volume Purchase Program) gebruiken, kunnen upgraden naar Apple School Manager.

Apple School Manager is een voorziening waarmee u materiaal kunt kopen, automatische apparaatregistratie in uw MDM-oplossing (Mobile Device Management) kunt configureren en accounts kunt aanmaken voor studenten en personeel. Apple School Manager is toegankelijk via internet en is ontworpen voor technologiemanagers, IT-beheerders en administratief en onderwijzend personeel.

Neem deze informatie door voordat u de upgrade naar Apple School Manager uitvoert.

VPP-kopers uitnodigen voor Apple School Manager

Misschien heeft uw school een of meer VPP-accounts (Volume Purchase Program). Als uw school deze accounts heeft, moet u deze gebruikers na een upgrade naar Apple School Manager afzonderlijk uitnodigen. Lees hoe u VPP-kopers uitnodigt voor Apple School Manager.

Een domein kiezen voor beheerde Apple ID's

Wanneer u overstapt van uw Apple Deployment Programs-account naar Apple School Manager, wordt u gevraagd om de website van uw school op te geven. Apple School Manager gebruikt de opgegeven schoolwebsite als basis voor het standaarddomein voor uw beheerde Apple ID's. Als uw website bijvoorbeeld www.myschool.edu is, krijgen uw beheerde Apple ID's de vorm student@appleid.myschool.edu.

Als het domein van uw website niet gelijk is aan uw e-maildomein, kan het handiger zijn om uw e-maildomein op te geven. De Apple School Manager-beheerder kan het standaarddomein nog wijzigen na de upgrade.