In Apple Music een nummer toevoegen aan een afspeellijst zonder het toe te voegen aan de bibliotheek

Apple Music-abonnees kunnen nummers toevoegen aan een afspeellijst zonder ze ook toe te voegen aan hun bibliotheek.

Wanneer u met Apple Music een nummer uit de Apple Music-catalogus toevoegt aan een afspeellijst, kunt u de optie uitschakelen waarmee het nummer automatisch aan uw bibliotheek wordt toegevoegd. U kunt bijvoorbeeld een afspeellijst maken voor de feestdagen en er nummers aan toevoegen, zonder dat de nummers worden afgespeeld wanneer u de muziek uit uw bibliotheek in willekeurige volgorde laat afspelen.

Om uw instellingen te wijzigen, moet u de nieuwste versie hebben van iOS, macOS, iTunes en tvOS, en de nieuwste versie van de Apple Music-app op uw Android-apparaat.

Lees hier hoe u afspeellijsten maakt en deelt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Muziek'.
  2. Schakel 'Voeg afspeellijstnummers toe' uit.
    Een iPhone X open op muziekinstellingen. De schakelaar 'Voeg afspeellijstnummers toe' staat uit.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Mac: kies in de menubalk bovenaan het computerscherm 'iTunes' > 'Voorkeuren'.
    Windows: kies in de menubalk bovenaan het iTunes-venster 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  3. Hef op het tabblad 'Algemeen' de selectie van 'Zet nummers in bibliotheek bij toevoegen aan afspeellijsten' op om de optie uit te schakelen.
    Het venster iTunes-voorkeuren op het tabblad 'Algemeen'. Het aankruisvak 'Zet nummers in bibliotheek bij toevoegen aan afspeellijsten' is niet geselecteerd.
  4. Klik op 'OK' om uw wijzigingen op te slaan.

Op een Apple TV

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Apps' > 'Muziek'.
  2. Veeg op het Touch-oppervlak van de remote omlaag naar 'Zet afspeellijstnummers in bibliotheek' en klik op het Touch-oppervlak om de optie uit te schakelen.
    Een Apple TV die het scherm met muziekinstellingen weergeeft. De instelling 'Zet afspeellijstnummers in bibliotheek' is uitgezet.

Op een Android-apparaat

1. Open de Apple Music-app.
  2. Tik onderaan het scherm op 'Bibliotheek', 'Voor jou', 'Ontdekken' of 'Radio'.
  3. Tik op de menuknop de knop 'Sorteeropties'.
  4. Tik op 'Instellingen'.
  5. Schakel 'Voeg afspeellijstnummers toe' uit.
    Een Android-telefoon met de instelling 'Voeg afspeellijstnummers toe'.

Nummers verplaatsen van uw bibliotheek naar een afspeellijst

Als u nummers in uw bibliotheek hebt die u wilt verplaatsen naar een afspeellijst en wilt verwijderen uit iCloud-muziekbibliotheek, moet u eerst het nummer verwijderen uit de bibliotheek. Hierdoor wordt het uit alle afspeellijsten verwijderd. Daarna voegt u het nummer weer toe vanuit de Apple Music-catalogus, maar dan alleen aan een afspeellijst.