In Apple Music een nummer toevoegen aan een afspeellijst zonder het toe te voegen aan de bibliotheek

Als u een abonnement op Apple Music neemt, kunt u nummers toevoegen aan een afspeellijst zonder ze ook aan uw bibliotheek toe te voegen.

Wanneer u met Apple Music een nummer uit de Apple Music-catalogus toevoegt aan een afspeellijst, kunt u de optie uitschakelen waarmee het nummer automatisch aan uw bibliotheek wordt toegevoegd. U kunt bijvoorbeeld een afspeellijst maken voor de feestdagen en er nummers aan toevoegen, zonder dat de nummers worden afgespeeld wanneer u de muziek uit uw bibliotheek in willekeurige volgorde laat afspelen.

Om uw instellingen te wijzigen, moet u de nieuwste versie hebben van iOS, iPadOS, macOS, tvOS en de Apple Music-app op uw Android-apparaat.

Lees hier hoe u afspeellijsten maakt en deelt.

Schakel 'Voeg afspeellijstnummers toe' uit

Volg de onderstaande stappen voor uw apparaat.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open Instellingen.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Muziek'.
  3. Schakel 'Voeg afspeellijstnummers toe' uit.

Op een Mac

1. Open de Apple Music-app.
  2. Kiest 'Muziek' > 'Voorkeuren' in de menubalk.
  3. Klik op het tabblad 'Geavanceerd'.
  4. Hef de selectie van 'Zet nummers in bibliotheek bij toevoegen aan afspeellijsten' op.
  5. Klik op 'OK'.

Op een Apple TV

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Selecteer 'Apps' > 'Muziek'.
  3. Scrol omlaag naar 'Zet afspeellijstnummers in bibliotheek' en schakel dit uit.
    Een Apple TV die het scherm met muziekinstellingen weergeeft. De instelling 'Zet afspeellijstnummers in bibliotheek' is uitgeschakeld.

Op een Android-apparaat

1. Open de Apple Music-app.
  2. Tik rechtsboven op de menuknop de knop 'Sorteeropties'.
  3. Tik op 'Instellingen'.
  4. Schakel 'Voeg afspeellijstnummers toe' uit.

Nummers verplaatsen van uw bibliotheek naar een afspeellijst

1. Verwijder het nummer uit uw bibliotheek. Hierdoor wordt het nummer ook verwijderd uit alle afspeellijsten en van apparaten waarop 'Synchroniseer bibliotheek' ingeschakeld is.
  2. Zoek het verwijderde nummer op in Apple Music.
    • Op een iPhone, iPad of iPod touch houdt u het nummer ingedrukt.
    • Op de Mac klikt u op de knop 'Meer'  naast het nummer.
  3. Tik of klik op 'Zet in afspeellijst'.