In Apple Music een nummer toevoegen aan een afspeellijst zonder het toe te voegen aan de bibliotheek

Apple Music-abonnees kunnen nummers toevoegen aan een afspeellijst zonder ze ook toe te voegen aan hun bibliotheek.

Wanneer u met Apple Music een nummer uit de Apple Music-catalogus toevoegt aan een afspeellijst, kunt u de optie uitschakelen waarmee het nummer automatisch aan uw bibliotheek wordt toegevoegd. Als u bijvoorbeeld een afspeellijst maakt met kerstnummers, kunt u nummers aan die afspeellijst toevoegen zonder dat u kans loopt dat ze worden afgespeeld wanneer u in juli nummers in uw bibliotheek in willekeurige volgorde afspeelt.

Als u op al uw apparaten de nieuwste software hebt geïnstalleerd (iOS 9.3 of hoger, iTunes 12.3.3 of hoger, tvOS 9.2 of hoger en Apple Music 0.9.7 of hoger voor Android) en u probeert een nummer uit de Apple Music-catalogus toe te voegen aan uw bibliotheek, ziet u een bericht waarin u wordt gevraagd of u het nummer aan uw bibliotheek wilt toevoegen of alleen aan een afspeellijst.

U kunt op elk moment de instelling veranderen om nummers toe te voegen aan uw bibliotheek. Als u deze instelling op één apparaat wijzigt, wordt de wijziging ook doorgevoerd op alle andere apparaten waarop u met dezelfde Apple ID bent ingelogd.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Controleer of iOS 9.3 of hoger is geïnstalleerd op de iPhone, iPad of iPod touch. (Lees meer over het bijwerken van de iOS-software op het apparaat.) Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Muziek'.
  2. Schakel 'Voeg afspeellijstnummers toe' uit.

Op een Mac of pc

Controleer of iTunes 12.3.3 of hoger is geïnstalleerd op de Mac of pc. (Download de nieuwste versie van iTunes.) Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu 'iTunes' > 'Voorkeuren'.
    Windows: in de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  3. Hef op het tabblad 'Algemeen' de selectie van 'Zet nummers in bibliotheek bij toevoegen aan afspeellijsten' op om de optie uit te schakelen.
  4. Klik op 'OK' om uw wijzigingen op te slaan.

Op een Apple TV (4e generatie)

Controleer of tvOS 9.2 of hoger is geïnstalleerd op de Apple TV (4e generatie). (Lees meer over hoe u de software op een Apple TV bijwerkt.) Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Apps' > 'Muziek'.
  2. Veeg op het Touch-oppervlak van de remote omlaag naar 'Zet afspeellijstnummers in bibliotheek' en klik op het Touch-oppervlak om de optie uit te schakelen.

Op een Android-telefoon

Zorg ervoor dat u Apple Music 0.9.7 of hoger hebt. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Open de Apple Music-app.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menusymbool Android-menusymbool.
  3. Tik op 'Instellingen'.
  4. Schakel 'Voeg afspeellijstnummers toe' uit.

Nummers verplaatsen van uw bibliotheek naar een afspeellijst

Als u nummers in uw bibliotheek hebt die u wilt verplaatsen naar een afspeellijst en wilt verwijderen uit iCloud-muziekbibliotheek, moet u eerst het nummer verwijderen uit de bibliotheek. Hierdoor wordt het uit alle afspeellijsten verwijderd. Daarna voegt u het nummer weer toe vanuit de Apple Music-catalogus, maar dan alleen aan een afspeellijst.