Materiaal downloaden van iCloud wanneer u geoptimaliseerde opslag gebruikt

In macOS Sierra en hoger kunt u met 'Geoptimaliseerde opslag' ruimte besparen door uw materiaal in iCloud te bewaren en het op afroep beschikbaar te maken. U kunt het materiaal als volgt op aanvraag downloaden.

Bestanden en mappen downloaden van iCloud Drive

U downloadt een bestand van iCloud Drive door het bestand te openen of op de downloadknop  naast de naam te klikken. Wanneer u een map downloadt, wordt alles in die map ook gedownload.

Foto's en video's downloaden van iCloud-foto's

Dubbelklik in Foto's op de foto of video om deze afzonderlijk te bekijken. De hogeresolutieversie van die foto of video wordt automatisch gedownload van iCloud-foto's.

E-mailbijlagen downloaden

Open het e-mailbericht en klik vervolgens op het downloadsymbool  voor de bijlage. Als u geen downloadsymbool ziet, is de bijlage al gedownload.

Uw aangeschafte films en tv-programma's downloaden

Apple TV en iTunes hebben ook een downloadknop  waarmee u materiaal dat u hebt gekocht, opnieuw kunt downloaden. Lees hier hoe u apps, muziek, films, tv-programma's en boeken opnieuw kunt downloaden.

Meer informatie

Als u geoptimaliseerde opslag gebruikt en een bestand, map, film, tv-programma, foto, e-mailbijlage of video downloadt, wordt dit materiaal bewaard op uw Mac totdat er meer opslagruimte nodig is.