Meelezen met iBooks StoryTime op Apple TV

Geniet van luisterboeken op een groot scherm met uw Apple TV.

Apple TV met de app iBooks StoryTime

symbool van de Boeken-app

Met iBooks StoryTime kan uw gezin op een andere manier genieten van klassieke kinderboeken en nieuwe favoriete boeken ontdekken. Met de voorleesverhalen en mooie illustraties van deze zorgvuldig geselecteerde boeken in de app verandert Apple TV in een aantrekkelijke plek waar jonge lezers kunnen genieten van de verhalen die ze leuk vinden.

Wat hebt u nodig

Een boek downloaden vanuit de app iBooks StoryTime

Apple TV met de app iBooks StoryTime, met daarin een kinderboek met de Koop-knop geselecteerd

1. Open de app iBooks StoryTime op uw Apple TV.
  2. Veeg omhoog op de Apple TV Remote om het menu te openen. Selecteer 'Uitgelichte boeken'.
  3. Selecteer het boek dat u wilt downloaden.
  4. Kies 'Koop' om een boek te kopen of 'Download' om een gratis boek te downloaden. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID.
  5. Wacht even tot de download is voltooid, en dan kan het voorlezen beginnen.

U kunt ook luisterboeken kopen in Boeken op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac en ze dan laten voorlezen in StoryTime op uw Apple TV. Alleen boeken met luisterboekfunctionaliteit kunnen in StoryTime worden voorgelezen. Boeken die als aparte app zijn gekocht bij de App Store, kunnen niet in StoryTime worden voorgelezen.

Als u 'Delen met gezin' hebt geconfigureerd, verschijnen alle luisterboeken die u en uw gezinsleden hebben gekocht, in het gedeelte 'Mijn boeken' van iBooks StoryTime.

Uw boek laten voorlezen

Nadat u uw boek hebt gedownload, wordt het weergegeven in het scherm 'Mijn boeken'. Selecteer in 'Mijn boeken' het boek dat u wilt laten voorlezen. Als u al aan een boek was begonnen maar het nog niet uit hebt, vraagt StoryTime of u van voor af aan wilt beginnen of verder wilt gaan waar u gebleven was. Terwijl het boek in StoryTime wordt voorgelezen, wordt elk woord gemarkeerd* en worden de bladzijden automatisch omgeslagen. U kunt vooruit- of terugbladeren door te vegen op de Apple TV Remote.

Als u wilt overschakelen naar schermvullende weergave, schakelt u dit in door te gaan naar 'Instellingen' > 'Apps' > 'iBooks StoryTime' > 'Schermvullend'.

* Markering is alleen bij bepaalde boeken beschikbaar; dit wordt door de uitgever bepaald.

Het voorlezen pauzeren of stoppen

Als u even pauze nodig hebt, klikt u op de afspeel-/pauzeknop om het voorlezen te stoppen en te hervatten.

Als u het voorlezen wilt stopzetten zodat u thuis mee kunt lezen, pauzeert u het boek. Vervolgens veegt u omlaag op de Apple TV Remote en selecteert u 'Uit'.

Kinderboek dat wordt voorgelezen

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.