Audiobeschrijvingen inschakelen op uw Apple TV

Op Apple TV kunt u audiobeschrijvingen inschakelen zodat scènes in video’s worden beschreven.

Als de afgespeelde video audiobeschrijvingen heeft, vindt u deze in het menu Audio en ondertiteling. Tijdens het kijken van een video:

• Apple TV (4e generatie): veeg omlaag op het Touch-oppervlak van de afstandsbediening om het scherm Info weer te geven en veeg vervolgens naar rechts voor het scherm Ondertiteling. Veeg omlaag en selecteer de optie die u wilt gebruiken.
  • Apple TV (2e of 3e generatie): houd de selectieknop op de afstandsbediening drie seconden ingedrukt om het tabblad Ondertiteling weer te geven. Selecteer de optie die u wilt gebruiken.

Audiovoorkeuren instellen

Als u wilt dat bij video’s standaard audiobeschrijvingen worden gebruikt:

1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid.
  2. Selecteer Audiobeschrijvingen.

Meer informatie

Niet alle video’s bevatten tracks voor audiobeschrijving. Raadpleeg de documentatie van de video om te controleren of de video beschikt over deze functies.

Sommige websites en apps van derden bieden aangepaste audioregelaars voor video’s. Als u geen audioregelaars ziet als u een video vanaf een website bekijkt, controleert u de documentatie of neemt u contact op met de website-eigenaar of appontwikkelaar voor meer informatie.

U kunt aan de hand van de onderstaande stappen ook audiobeschrijvingen op andere apparaten inschakelen:

Ontdek hoe u inhoud met audiobeschrijvingen kunt vinden in de iTunes Store.