VoiceOver bedienen met trackpadcommando's

Lees hier hoe u trackpadcommando's, waarmee u VoiceOver op een Mac met een trackpad kunt bedienen, in- of uitschakelt.

VoiceOver is een geavanceerde schermlezer die tekst in documenten en vensters uitspreekt en een gesproken beschrijving geeft van de gebeurtenissen op uw scherm. Door VoiceOver te gebruiken, bestuurt u uw Mac voornamelijk via een toetsenbord, brailleleesregel, numeriek toetsenblok of trackpad..

Wanneer trackpadcommando's zijn ingeschakeld, verandert de muisaanwijzer van uw Mac soms in een blauwe ring. Deze blauwe ring toont waarop VoiceOver is gericht op uw scherm:

Het venster VoiceOver-hulpprogramma met een blauwe ring

U kunt de blauwe ring verplaatsen naar andere delen van het scherm door uw vinger over het trackpad te slepen. Als u de blauwe ring verplaatst, beschrijft VoiceOver waar de ring over beweegt.

Trackpadcommando's in- of uitschakelen

U kunt trackpadcommando's in- of uitschakelen met het VoiceOver-hulpprogramma:

1. In Finder kiest u 'Ga' > 'Hulpprogramma's' in de menubalk.
  2. In de map 'Hulpprogramma's' opent u 'VoiceOver-hulpprogramma'.
  3. Selecteer 'Commando's' in de navigatiekolom en selecteer vervolgens 'Schakel trackpadcommando's in':

Het venster VoiceOver-hulpprogramma met 'Schakel trackpadcommando's in'

U kunt trackpadcommando's ook in- of uitschakelen met uw toetsenbord:

1. Houd speciale VoiceOver-toets (meestal Control-Option) ingedrukt en druk??twee keer op H.
  2. Typ 'Trackpadcommando's'.
  3. Druk op Return om trackpadcommando's in of uit te schakelen.

Meer informatie

U kunt meer informatie lezen over het navigeren van uw Mac door middel van VoiceOver-bewegingen met trackpadcommando's.