Apple Pay-training voor winkeliers

Bespreek met uw team waarom het zo geweldig is dat Apple Pay beschikbaar is voor uw klanten.

Voorbereidingen treffen voor de training van uw personeel

Elke winkelmedewerker moet ervan op de hoogte zijn dat uw winkel Apple Pay accepteert, of weten vanaf welke datum het beschikbaar is. Gebruik de beschrijvingen hieronder om uw werknemers te informeren over Apple Pay en hoe het werkt in uw winkel.

Over uw winkel

Zorg ervoor dat uw medewerkers weten op welk punt een klant Apple Pay zal gebruiken in uw specifieke betalingsproces en POS-systeem (Point of Sale):

• Leg uit hoe ze Apple Pay moeten gebruiken met de betaalapparaten en demonstreer waar en hoe ze een iPhone of Apple Watch moeten houden.
  • Maak duidelijk welke knoppen of toetscommando's de medewerker moet gebruiken om een Apple Pay-transactie te verwerken.
  • Maak duidelijk welke knoppen de klant zal gebruiken op het betaalapparaat. Een klant zal bijvoorbeeld eerst moeten kiezen tussen betaalpas of creditcard op het betaalapparaat en vervolgens de iPhone bij de lezer moeten houden.
  • Beschrijf het transactieproces en waar Apple Pay erin past. Als het volledige bedrag van de transactie moet worden berekend voordat een klant Apple Pay kan gebruiken, bijvoorbeeld, dan moeten uw winkelmedewerkers weten wanneer ze de klant moeten vragen om de betaling via Apple Pay te starten.
  • Als het gebruik van de klantenkaart of winkelkaart is geïntegreerd in Apple Pay, beschrijft u het klantenverkeer en -proces in uw winkel. Zorg ervoor dat medewerkers hun klanten kunnen helpen bij het ontvangen van extra's en inwisselen van gespaarde punten met hun klantenkaart.
  • Als transacties boven een bepaald bedrag een handtekening vereisen in uw winkel, vermeld dan de details hierover. (Apple Pay wordt ondersteund voor alle transactiebedragen.)
  • Laat zien dat klanten voor bankpastransacties mogelijk alsnog een pincode moeten invoeren.
  • Leg uit hoe u een productretour aanmaakt met Apple Pay.
  • Maak duidelijk wat uw interne escalatiescenario is wanneer medewerkers worden geconfronteerd met problemen van klanten bij het gebruik van Apple Pay en het POS-apparaat.

Over Apple Pay

Laat uw medewerkers kennismaken met Apple Pay via deze introductierondleiding. Zie hieronder voor nog andere manieren waarop u uw werknemers kunt uitleggen hoe Apple Pay werkt:

• Maak gebruik van foto's of een video van Apple Pay-transacties in uw winkel om het trainingsmateriaal meer kracht bij te zetten.
  • Lees hier hoe klanten Apple Pay gebruiken in winkels wereldwijd. Of bekijk hoe klanten Apple Pay in winkels in Japan of China gebruiken.
  • Raadpleeg de configuratie-instructies voor Apple Pay op iPhone of Apple Watch of maak zelf een korte video om deze snelle en eenvoudige klantervaring te demonstreren.
  • Configureer en gebruik Apple Pay op uw eigen apparaat en laat uw medewerkers het instellen op hun apparaten.
  • Maak een script voor uw medewerkers zodat ze kunnen anticiperen op mogelijke vragen van klanten en de gesprekken die daaruit voortkomen.

Aanbevolen procedures

Maak het Apple Pay-logo duidelijk zichtbaar bij uw verkooppunt en op het scherm van het betaalapparaat, zodat klanten zien dat ze via Apple Pay kunnen betalen in uw winkel.

Lees hier hoe u Apple Pay-stickers kunt krijgen.

Winkelkaarten en klantenkaarten gebruiken

Apple Pay ondersteunt winkelkaarten en klantenkaarten, zodat klanten gemakkelijk, veilig en persoonlijk kunnen betalen, met alle voordelen van het winkelkaart- of klantenkaartprogramma van uw winkel. Voor meer informatie over hoe u winkelkaarten of klantenkaarten kunt aanbieden met Apple Pay, neemt u contact op met support voor winkeliers.

Klantenkaarten in combinatie met Apple Pay zijn momenteel niet beschikbaar in Japan.

Als u een winkelkaart of klantenkaart aanbiedt met Apple Pay in uw winkel, bedenk dan het volgende:

Winkelkaarten

• Klanten kunnen uw medewerkers vragen hoe ze een winkelkaart moeten toevoegen aan Apple Pay. Leg uit dat het toevoegen van een winkelkaart op dezelfde manier werkt als het toevoegen van een creditcard aan Apple Pay.
  • Mogelijk ondersteunt uw winkel het starten van een retour zonder bon door het apparaat bij de lezer te houden. Zorg dat uw medewerkers weten hoe ze winkelkaarten kunnen gebruiken met retouren.
  • Als uw winkelkaart een spaarsysteem met punten, op maat gemaakte financiering of overige voordelen biedt, moet u controleren of deze voordelen werken met Apple Pay.  Zorg ervoor dat uw medewerkers op de hoogte zijn van de beschikbare voordelen.

Klantenkaarten

• Klanten kunnen uw medewerkers vragen hoe ze een klantenkaart moeten toevoegen aan Apple Pay. Leg uit dat de meest gebruikelijke manier om de klantenkaart aan Wallet toe te voegen is via de app, en door vervolgens de knop 'Zet in Apple Wallet' te selecteren.
  • Zorg dat uw medewerkers weten hoe ze een transactie moeten verwerken waarbij de klant eerst punten spaart of klantvoordelen inwisselt met de klantenkaart en vervolgens een betaling doet via Apple Pay.

Meer informatie over klantenkaarten.