Als Foto’s voor OS X niet meer reageert wanneer u een kaart maakt

Fotoֹ’s biedt regelmatig nieuwe en bijgewerkte kaartthema’s. Als u probeert een nieuw thema te gebruiken voordat het downloaden is voltooid, kan het voorkomen dat Foto’s niet meer reageert.

Wanneer u een kaart maakt in Foto’s, moet u een thema kiezen voor de kaart. Als u een nieuw toegevoegd thema kiest voordat het volledig is gedownload, kan het voorkomen dat Foto’s niet meer reageert.

U kunt dit voorkomen door te wachten tot de voorvertoningen van de nieuwe thema’s volledig zijn gedownload voor u ze gebruikt. Volg deze stappen:

1. Als Foto’s niet reageert, drukt u Command-Option-Escape in. Het venster ‘Stop programma’s geforceerd’ wordt geopend. Selecteer Foto’s, klik op ‘Forceer stop’ en klik opnieuw op ‘Forceer stop’ om dit te bevestigen.
  2. Installeer eventuele software-updates die beschikbaar zijn voor uw Mac.
  3. Start de Mac opnieuw op.
  4. Open Foto’s.
  5. Selecteer de foto’s die u wilt gebruiken in uw kaart, klik op het plus-symbool  boven in het venster ‘Foto’s’ en kies ‘Kaart’.
  6. Selecteer een formaat voor uw kaart.
  7. Het scherm ‘Kies thema voor kaart’ wordt weergegeven. Boven in het venster ‘Foto’s’ wordt een ronddraaiend activiteitssymbool  weergegeven om aan te geven dat er nieuwe thema’s worden gedownload. Wacht tot het symbool weer verdwijnt en alle thema’s zijn gedownload voordat u een kaartthema kiest.