Statussymbolen op Apple Watch

Lees hier wat de statussymbolen bovenaan het Apple Watch-scherm betekenen.

groene bliksemschicht

Uw Apple Watch wordt opgeladen.

vliegtuigsymbool

Vliegtuigmodus is ingeschakeld. Draadloze functies zijn uit tot u deze instelling uitschakelt. U kunt nog wel andere functies gebruiken op uw Watch. Als u de vliegtuigmodus op uw Watch uitschakelt, blijft de vliegtuigmodus ingeschakeld voor uw iPhone.

maansymbool

'Niet storen' is ingeschakeld. Gesprekken en meldingen geven pas geluid en verlichten het scherm pas als u deze instelling uitschakelt. U hoort nog wel alarmen.

Symbool 'Theatermodus'

Theatermodus is ingeschakeld. De stille modus is ook ingeschakeld, en het scherm blijft donker totdat u op het scherm tikt, op een knop drukt of aan de Digital Crown draait. In deze modus blijft het scherm donker, zelfs wanneer u de functie 'Altijd aan' op de Apple Watch Series 5 gebruikt. U schakelt de theatermodus uit door het bedieningspaneel te openen en op het symbool te tikken.

wifisymbool

Wanneer de Apple Watch verbinding maakt met een wifinetwerk in plaats van met de iPhone, wordt het wifisymbool  weergegeven in het bedieningspaneel.

symbool met groene stippen

Uw Apple Watch (GPS + Cellular) is verbonden met een mobiel netwerk. Het aantal stippen geeft een indicatie van de signaalsterkte.

Uw Apple Watch is niet verbonden met uw iPhone. Plaats uw apparaten dichter bij elkaar of schakel de vliegtuigmodus uit.

rode x-symbool

Uw Apple Watch (GPS + Cellular) heeft geen verbinding meer met het mobiele netwerk.

waterdruppelsymbool

Waterslot is ingeschakeld en het scherm reageert niet op aanrakingen. Draai aan de Digital Crown om uw Apple Watch te ontgrendelen. Het waterdruppelsymbool wordt alleen weergegeven op Apple Watch Series 2 of nieuwer. Apple Watch Series 1 en Apple Watch (1e generatie) zijn niet geschikt om mee te zwemmen. Lees hier meer over de waterbestendigheid van de Apple Watch.

symbool rode stip

U hebt een melding ontvangen. Veeg omlaag op de wijzerplaat om de melding te lezen.

Bluetooth-symbool

Tik op het audio-uitvoerknop  om de audio-uitvoer te schakelen tussen gekoppelde Bluetooth-headsets, -luidsprekers en -accessoires.

Pijlsymbool

Een app op uw Apple Watch heeft locatievoorzieningen gebruikt.

Hangslot

Uw Apple Watch is vergrendeld. Tik erop om de toegangscode in te voeren.

Symbolen voor actieve apps

In watchOS 5 of hoger toont uw Apple Watch actieve apps, zoals Walkie-Talkie app-symbool van Walkie Talkie of Telefoon  bovenaan de wijzerplaat. Tik op het symbool om de app te openen. Als u bijvoorbeeld een routeaanwijzingen krijgt in Kaarten Kaarten-symbool, wordt het symbool bovenaan het scherm weergegeven.

Dit symbool wordt weergegeven wanneer u Work-out gebruikt. Als u het Work-out-symbool  nog ziet nadat u de work-out hebt beëindigd, start u de Watch opnieuw op.

Tik om Walkie-Talkie te openen, waarmee u direct contact kunt opnemen met vrienden.

Symbool 'Huidige'

Terwijl de audio wordt afgespeeld, wordt het symbool 'Huidige'  bovenaan het scherm weergegeven.

Dit wordt weergegeven wanneer u navigeert met een app van een andere maker. Als u het navigatiepictogram  blijft zien nadat u de navigatie hebt beëindigd, start u de Apple Watch opnieuw op.

Als u uw Apple Watch en iPhone opnieuw probeert te koppelen en de Apple Watch-app op uw iPhone u vraagt om op de Info-knop  te tikken, moet u uw apparaten opnieuw verbinden. Door handmatig koppelen, worden uw apparaten niet opnieuw met elkaar verbonden.