Statussymbolen op Apple Watch

Lees hier meer over de symbolen en knoppen die bovenaan je Apple Watch en in het bedieningspaneel worden weergegeven.

Apple Watch met oplaadsymbool bovenaan het scherm
Groen symbool voor het opladen van de Apple Watch-batterij

Je Apple Watch wordt opgeladen.

Apple Watch met het symbool van een bijna lege batterij bovenaan het scherm
Rood symbool van een bijna lege Apple Watch-batterij

Je batterij is bijna leeg. Lees hoe je je Apple Watch oplaadt.

Apple Watch met het symbool van de vliegtuigmodus bovenaan het scherm
Oranje symbool van de vliegtuigmodus

Vliegtuigmodus is ingeschakeld.

Apple Watch met het symbool 'Niet storen' bovenaan het scherm
Paarse halve maan, symbool van 'Niet storen'

'Niet storen' is ingeschakeld.

Gesprekken en meldingen geven pas geluid en verlichten het scherm pas als je deze instelling uitschakelt. Je hoort nog wel alarmen. Als je nog een focus hebt geconfigureerd op je iPhone, zoals een focus voor wanneer je aan het werk bent, wordt dat symbool hier weergegeven wanneer de focus actief is.

Apple Watch met het symbool van de theatermodus bovenaan het scherm
Twee oranje maskers die aangeven dat de theatermodus is ingeschakeld

De theatermodus is ingeschakeld, evenals de stille modus.

Het scherm blijft donker totdat je op het scherm tikt, op een knop drukt of aan de Digital Crown draait. In deze modus blijft het scherm ook donker, zelfs als je de functie 'Altijd aan' gebruikt. Je schakelt de theatermodus uit door het bedieningspaneel te openen en op het symbool te tikken.

Apple Watch met het wifisymbool bovenaan het scherm
Blauw wifisymbool

Je Apple Watch is verbonden met een wifinetwerk in plaats van je iPhone.

Apple Watch met de sterkte van het mobiele signaal bovenaan het scherm
Groen symbool van mobiel signaal

Je Apple Watch (GPS + Cellular) is verbonden met een mobiel netwerk.

Het aantal balkjes geeft een indicatie van de signaalsterkte.

Apple Watch met het symbool 'Geen verbinding' bovenaan het scherm
Rood symbool van Apple Watch en iPhone niet verbonden

Je Apple Watch is niet verbonden met je iPhone.

Plaats je apparaten dichter bij elkaar of schakel de vliegtuigmodus uit.

Apple Watch met het symbool 'Geen verbinding met mobiel netwerk' bovenaan het scherm

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Je Apple Watch (GPS + Cellular) heeft geen verbinding meer met het mobiele netwerk.

Apple Watch met het symbool van het waterslot bovenaan het scherm
Blauw symbool van het waterslot

Waterslot is ingeschakeld en het scherm reageert niet op tikken.

Houd de Digital Crown ingedrukt om het waterslot uit te schakelen.

Apple Watch met het meldingssymbool (rode stip) bovenaan het scherm
rood meldingssymbool op de Apple Watch

Je hebt een melding ontvangen als het rode meldingssymbool wordt weergegeven.

Veeg omlaag op de wijzerplaat om meldingen te lezen.

Apple Watch met het locatiesymbool (blauwe pijl) bovenaan het scherm
Symbool met blauwe pijl dat aangeeft dat 'Locatievoorzieningen' onlangs is gebruikt

Een app op je Apple Watch heeft onlangs locatievoorzieningen gebruikt.

Tik op de blauwe pijl om te zien welke app je locatie heeft opgevraagd.

Apple Watch met het blauwe hangslotsymbool bovenaan het scherm
Blauw hangslotsymbool dat aangeeft dat de Apple Watch is vergrendeld

Je Apple Watch is vergrendeld.

Tik om je toegangscode in te voeren en de Watch te ontgrendelen.

Apple Watch met het symbool van de slaapmodus bovenaan het scherm
Blauwgroen bedsymbool dat aangeeft dat de Apple Watch in de sluimerstand staat

Je Apple Watch staat in de slaapmodus.

Houd de Digital Crown ingedrukt om de slaapmodus te verlaten. Als je nog een focus hebt geconfigureerd op je iPhone, zoals een focus voor wanneer je aan het werk bent, wordt dat symbool hier weergegeven wanneer de focus actief is.

Apple Watch met het microfoonsymbool bovenaan het scherm
Oranje microfoonsymbool dat aangeeft dat de microfoon in gebruik is

De Apple Watch-microfoon staat in de luistermodus wanneer het microfoonsymbool wordt weergegeven.

Dit symbool verschijnt wanneer je met Siri praat, een gesproken memo opneemt of een app of functie gebruikt die de microfoon inschakelt.

Apple Watch met het walkietalkiesymbool bovenaan het scherm
Symbool van de Walkietalkie-app

De Walkietalkie-app is ingeschakeld.

Het walkietalkiesymbool verschijnt wanneer je de app hebt ingeschakeld en je beschikbaar bent om berichten te ontvangen. Het wordt weergegeven bovenaan de wijzerplaat wanneer je de Apple Watch uit de sluimerstand haalt en blijft zichtbaar bovenaan het bedieningspaneel zolang de walkietalkie is ingeschakeld.

Apple Watch met het symbool van de energiebesparingsmodus bovenaan het scherm
Geel cirkelsymbool dat aangeeft dat de Apple Watch in de energiebesparingsmodus staat

De Apple Watch staat in de energiebesparingsmodus wanneer het gele cirkelsymboolGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding wordt weergegeven.

Symbolen voor actieve apps

Op watchOS 10 geeft je Apple Watch symbolen weer voor sommige actieve apps bovenaan de wijzerplaat. De meeste van deze appsymbolen openen de app wanneer je erop tikt. (Op watchOS 9 verschijnen deze actieve apps bovenaan het Dock.)

Apple Watch met het work-outsymbool bovenaan het scherm
Groen work-outsymbool dat aangeeft dat de Work-out-app actief is

De Work-out-app is actief.

Als het symbool nog steeds verschijnt nadat je je training hebt beëindigd, start je je horloge opnieuw op.

Apple Watch met het walkietalkiesymbool bovenaan het scherm
Symbool van de Walkietalkie-app

Je hebt de Walkietalkie-app onlangs gebruikt.

Op watchOS 10 wordt het walkietalkiesymbool weergegeven bovenaan de wijzerplaat wanneer je de Apple Watch uit de sluimerstand haalt en blijft zichtbaar bovenaan het bedieningspaneel zolang de walkietalkie is ingeschakeld. (Op watchOS 9 wordt het walkietalkiesymbool kort weergegeven bovenaan de wijzerplaat als je de Apple Watch uit de sluimerstand haalt wanneer je de app recent hebt gebruikt.)

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
Rood en wit symbool van Apple Music.

Je luistert naar audio op je Apple Watch.

Tik op het symbool om de audio-app te openen waarin de audio wordt afgespeeld.

Apple Watch met het navigatiesymbool bovenaan het scherm
Pijlsymbool

Je navigeert met een app van derden.

Op watchOS 10 verschijnt het smbool voor de app van derden die wordt gebruikt voor navigatie. Als het symbool nog steeds verschijnt nadat je je navigatie hebt beëindigd, start je je horloge opnieuw op.

Apple Watch met het symbool van de Compass-app bovenaan het scherm.
Rood en wit symbool van de Compass-app

Backtrack wordt uitgevoerd.

Het symbool van de Compass-app verschijnt als je Backtrack gebruikt.