Eerdere versies van iWork-documenten herstellen

Als u iCloud Drive ingeschakeld hebt voor Pages, Numbers en Keynote, worden op alle apparaten periodiek versies van documenten bewaard terwijl u eraan werkt. Volg deze stappen om een eerdere versie van een Pages-, Numbers- of Keynote-document te krijgen.

Controleer of u iCloud Drive ingeschakeld hebt voor Pages, Numbers en Keynote:

• Op uw iPhone, iPad of iPod touch tikt u op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' en schakelt u 'iCloud Drive' in. Zorg dat Pages, Numbers en Keynote ingeschakeld zijn.
  • Ga op de Mac naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' en klik op 'Opties' naast 'iCloud Drive'. Zorg dat Pages, Numbers en Keynote ingeschakeld zijn en klik vervolgens op 'Gereed'.

Als u iCloud Drive niet ingeschakeld hebt, kunt u toch eerdere versies van een document bekijken op uw Mac. U ziet dan echter alleen de wijzigingen in het document die u op de Mac hebt aangebracht.

Een document herstellen vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Bladeren' in de documentbeheerder en tik in het Bladeren-menu op 'iCloud Drive'.
  2. Tik op 'Selecteer' en tik vervolgens op het document dat u wilt herstellen. Er komt nu een vinkje op te staan.
  3. Op iPhone en iPod touch tikt u op . Op de iPad tikt u op 'Versies'.
  4. Selecteer de versie van het document die u wilt bekijken.
  5. Tik op 'Voorvertoning' om een voorbeeld van de versie te zien. U kunt in een voorbeeld van een versie wel zoeken naar tekst en tekst en objecten kopiëren, maar u kunt in het voorbeeld geen bewerkingen uitvoeren.
  6. Als u uw document wilt herstellen naar deze versie, tikt u op 'Zet terug'.
    Als u deze versie niet wilt herstellen maar wilt bewaren als aparte kopie, tikt u op 'Bewaar een kopie'.
    Tik op 'Sluit' om terug te keren naar de huidige versie.

Het document wordt vervangen door de versie die u hebt geselecteerd. Om deze wijzigingen ongedaan te maken of om een andere versie van uw document te herstellen, herhaalt u de stappen.

Een document herstellen vanaf uw Mac

1. Open het bestand dat u wilt herstellen.
  2. Klik op 'Archief' > 'Vorige versie' > 'Blader door alle versies'.
  3. Gebruik de pijlen rechts om door eerdere versies van uw document te scrollen. Op de tijdlijn rechts in het scherm kunt u zien wanneer de versie is gemaakt. Klik op een versie en scrol om het document te verkennen.
  4. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u uw document wilt herstellen naar deze versie, klikt u op 'Zet terug'.
    • Als u deze versie niet wilt herstellen maar wilt bewaren als aparte kopie, houdt u de Option-toets ingedrukt en klikt u op 'Zet kopie terug'. De app opent nu een kopie van die versie in een nieuw venster.
    • Als u terug wilt keren naar de huidige versie, klikt u op 'Gereed'.

Het document wordt vervangen door de versie die u hebt geselecteerd. Om deze wijzigingen ongedaan te maken of om een andere versie van uw document te herstellen, herhaalt u de stappen.

Een document terugzetten vanaf iWork voor iCloud

Als u op iCloud.com wilt werken met een vorige versie van een document, volgt u deze stappen in een webbrowser op de Mac of pc.

1. Log in bij iCloud.com.
  2. Klik op het symbool van Pages, Numbers of Keynote.
  3. Open het document.
  4. Klik op  en kies 'Blader door alle versies'.
  5. Als u een voorbeeld van een oudere versie wilt zien, selecteert u die versie van het document en klikt u op 'Voorvertoning'. iCloud opent nu een nieuw tabblad of venster in de browser met een voorbeeld van het geselecteerde document.
  6. Als u uw document wilt herstellen naar deze versie, klikt u op 'Zet terug'.
    Als u deze versie niet wilt herstellen maar wilt bewaren als aparte kopie, klikt u op 'Voorvertoning' en kiest u  > 'Download een kopie'.
    Als u deze versie niet wilt gebruiken, sluit u de tab of het venster.

Het document wordt vervangen door de versie die u hebt geselecteerd. Om deze wijzigingen ongedaan te maken of om een andere versie van uw document te herstellen, herhaalt u de stappen.

Meer informatie

Als het document wordt gedeeld met anderen, kunnen personen die bevoegd zijn om het document te bewerken, alleen de versies van het document kopiëren en terugzetten die zijn gemaakt nadat u het document hebt gedeeld.

Als u het document beveiligt met een wachtwoord of een bestaand wachtwoord wijzigt, is dit alleen van toepassing voor die versie van het document en voor volgende versies.

Als het document wordt gedeeld en u niet wilt dat anderen een niet-beschermde versie van het document of een versie met een vorig wachtwoord kunnen terugzetten, kunt u het delen van het document stoppen, er een uniek wachtwoord voor instellen en het vervolgens weer delen.

Als u een document verplaatst naar een andere map dan die van de bijbehorende app (bijvoorbeeld naar het hoogste niveau van de iCloud Drive-map), kunt u mogelijk geen eerdere versies van dat document terugzetten. Als u een document deelt vanuit iCloud en u het document verplaatst, kan dat tot gevolg hebben dat anderen het niet meer kunnen bekijken of bewerken.