Meer informatie over het eenvoudig invoeren van gegevens met Numbers voor iOS

Met Numbers voor iOS worden gegevens automatisch opgemaakt op basis van wat u invoert. Lees hoe u de opmaak wijzigt en gegevens via het toetsenbord invoert.

Numbers bevat een aantal verschillende toetsenborden om het invoeren van gegevens in uw spreadsheets zo makkelijk mogelijk te maken. U kunt uw iPhone, iPad of iPod touch ook een kwartslag draaien om uw gegevens in de liggende weergave te bewerken.

Wanneer u begint met het invoeren van gegevens, wordt de inhoud van de cel automatisch door Numbers herkend en op de juiste manier opgemaakt. Als u bijvoorbeeld 'EUR 100' invoert, past Numbers automatisch de opmaak voor valuta toe en verschijnt het numerieke toetsenbord wanneer u de cel bewerkt.

Als u de opmaak van een cel wilt wijzigen, tikt u op de gewenste cel en vervolgens op het verfkwastsymbool en daarna op 'Opmaak'. Tik op de gewenste opmaak voor de cel of tik op het symbool 'Meer informatie' om details van een opmaaktype te zien.

Toetsenbord voor tekstinvoer

het toetsenbord voor tekstinvoer in Numbers voor iPad

Dit is het standaardtoetsenbord voor het invoeren van onder meer woorden, getallen en datums. Als u een iPad* hebt, kunt u ook gebruikmaken van de speciale gebarentoetsen om getallen en andere tekens in te voeren. Wilt u snel een cijfer of symbool invoeren, dan kunt u de toets ervan omlaag slepen en daarna uw vinger optillen.

* Deze functie is mogelijk niet op alle iPad-modellen beschikbaar.

Numeriek toetsenbord

het numerieke toetsenbord in Numbers voor iPad

Tik op het symbool 'Numeriek toetsenbord' om getallen, valuta's en breuken in te voeren. Met dit toetsenbord kunt u ook een sterrenbeoordeling of aankruisvak invoegen en getallen in de wetenschappelijke E-notatie invoeren.

Toetsenborden voor datum, tijd en duur

de toetsenborden voor datum, tijd en duur in Numbers voor iPad

Tik op het symbool voor datum-, tijd- en duurtoetsenbord en tik vervolgens op de knop 'Datum en tijd' of 'Duur' om een toetsenbord op te roepen waarmee u snel datums en tijden kunt invoeren. Met de knoppen '-' en '+' boven het toetsenbord kunt u de huidige waarden aanpassen.

Toetsenbord voor formules

het toetsenbord voor formules in Numbers voor iPad

Via het toetsenbord voor formules kunt u functies, cijfers en symbolen invoeren. Als er nog geen toetsenbord wordt weergegeven, tikt u op het symbool 'Toetsenbord voor formules' en vervolgens op het symbool 'Wijzig formule' om een formule te bewerken. Op een iPad* kunt u snel een cijfer of symbool invoeren door de toets ervan omlaag te slepen en daarna uw vinger op te tillen. Hebt u een iPhone, dan kunt u overschakelen op het numerieke toetsenbord. U kunt een symbool ook invoeren door op de desbetreffende symbooltoets boven het toetsenbord te tikken.

* Deze functie is mogelijk niet op alle iPad-modellen beschikbaar.