Meer informatie over het eenvoudig invoeren van gegevens met Numbers voor iOS

Met Numbers voor iOS worden gegevens automatisch opgemaakt op basis van wat u invoert. Lees hoe u de opmaak wijzigt en gegevens via het toetsenbord invoert.

Numbers bevat een aantal verschillende toetsenborden om het invoeren van gegevens in uw spreadsheets zo makkelijk mogelijk te maken. U kunt uw iPhone, iPad of iPod touch ook een kwartslag draaien om uw gegevens in de liggende weergave te bewerken.

Wanneer u gegevens invoert, wordt de inhoud van de cel automatisch door Numbers herkend en op de juiste manier opgemaakt. Als u bijvoorbeeld 'EUR 100' invoert, past Numbers automatisch de opmaak voor valuta toe en verschijnt het numerieke toetsenbord wanneer u de cel bewerkt.

Als u de opmaak van een cel wilt wijzigen, tikt u op de cel die u wilt wijzigen en tikt u vervolgens op Opmaak en dan op Opmaak. Tik op een opmaak die u op de cel wilt toepassen of tik op Meer info  voor meer informatie over de opmaak.

Toetsenbord voor tekstinvoer

Numbers op iPad tonen het teksttoetsenbord

Dit is het standaardtoetsenbord voor het invoeren van onder meer woorden, getallen en datums. Op iPad,* kunt u ook de bewegingstoetsen gebruiken voor het invoeren van nummers en andere tekens. Wilt u snel een cijfer of symbool invoeren, dan sleept u omlaag op een toets en tilt u daarna uw vinger op.

Numeriek toetsenbord

Nummers op iPad die het numerieke toetsenblok tonen

Tik op Numeriek toetsenbord om getallen, valuta’s en breuken in te voeren. Met dit toetsenbord kunt u ook een sterrenbeoordeling of aankruisvak invoegen en getallen in de wetenschappelijke E-notatie invoeren.

Toetsenborden voor datum, tijd en duur

Tik op Datum- en tijdtoetsenbord en tik vervolgens op de knop Datum en tijd of de knop Duur om het toetsenbord te gebruiken waarmee u snel datums en tijdstippen kunt invoeren. Om een bestaande tijdwaarde aan te passen, gebruikt u de knoppen - en + boven het toetsenbord.

Toetsenbord voor formules

Nummer op iPad die het formuletoetsenbord tonen

Via het toetsenbord voor formules kunt u functies, cijfers en symbolen invoeren. Als er nog geen toetsenbord zichtbaar is, tikt u op Toon toetsenbord en vervolgens op Formuletoetsenbord  om een formule te wijzigen. Om snel een nummer of symbool in te voeren op een iPad,* sleept u omlaag op een toets en tilt u uw vinger op of schakelt u naar het numerieke toetsenblok op de iPhone. U kunt een symbool ook invoeren door op de desbetreffende symbooltoets boven het toetsenbord te tikken.

* Deze functie is mogelijk niet op alle iPad-modellen beschikbaar.