Eenvoudig gegevens invoeren met Numbers voor iOS

Met Numbers voor iOS worden gegevens automatisch opgemaakt op basis van wat je invoert. Lees hoe je de opmaak wijzigt en gegevens via het toetsenbord invoert.

Numbers bevat een aantal verschillende toetsenborden om het invoeren van gegevens in je spreadsheets zo makkelijk mogelijk te maken. Je kunt je iPhone, iPad of iPod touch ook een kwartslag draaien om je gegevens in de liggende weergave te bewerken.

Wanneer je begint met het invoeren van gegevens, wordt de inhoud van de cel automatisch door Numbers herkend en op de juiste manier opgemaakt. Als je bijvoorbeeld '€100' invoert, past Numbers automatisch de opmaak voor valuta toe en verschijnt het numerieke toetsenbord wanneer je de cel bewerkt.

Als je een andere opmaak voor een cel wilt gebruiken, tik je op de cel die je wilt bewerken en tik je vervolgens op Verfkwast-symbool en Notatie. Tik op een notatie om die op de cel toe te passen of tik op Meer informatie-symbool voor meer informatie over de notatie.

Toetsenbord voor tekstinvoer

Numbers-scherm met toetsenbord voor tekstinvoer

Dit is het standaardtoetsenbord voor het invoeren van onder meer woorden, getallen en datums. Als je een iPad* hebt, kun je ook gebruikmaken van de speciale gebarentoetsen om getallen en andere tekens in te voeren. Wil je snel een cijfer of symbool invoeren, dan kun je de toets ervan omlaag slepen en daarna je vinger optillen.

* Deze functie is mogelijk niet op alle iPad-modellen beschikbaar.

Numeriek toetsenbord

Numbers-scherm met numeriek toetsenbord

Tik op Symbool van numeriek toetsenbord om getallen, valuta’s en breuken in te voeren. Met dit toetsenbord kun je ook een sterrenbeoordeling of aankruisvak invoegen en getallen in de wetenschappelijke E-notatie invoeren.

Toetsenborden voor datum, tijd en duur

Numbers-scherm met toetsenbord voor duur

Tik op Symbool van datum-, tijd- en duurtoetsenbord en tik vervolgens op de knop 'Datum en tijd' of 'Duur' om het toetsenbord op te roepen waarmee je snel de gewenste gegevens kunt invoeren. Met de knoppen voor - en + boven het toetsenbord kun je de huidige waarden aanpassen.

Toetsenbord voor formules

Numbers-scherm met toetsenbord voor formules

Via het toetsenbord voor formules kun je functies, cijfers en symbolen invoeren. Als er nog geen toetsenbord zichtbaar is, tik je op Symbool van toetsenbord voor formules of op Symbool voor de bewerking van formules om een formule te bewerken. Op een iPad* kun je snel een cijfer of symbool invoeren door de toets ervan omlaag te slepen en daarna je vinger op te tillen. Heb je een iPhone, dan kun je overschakelen op het numerieke toetsenbord. Je kunt een symbool ook invoeren door op de desbetreffende symbooltoets boven het toetsenbord te tikken.

* Deze functie is mogelijk niet op alle iPad-modellen beschikbaar.