Als Mail op de Mac blijft proberen de e-mailbibliotheek bij te werken

Volg deze stappen als Mail in OS X El Capitan de procedure 'Bibliotheek bijwerken' niet voltooit.

Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Wanneer Mail in El Capitan de e-mailbibliotheek bijwerkt, wordt het venster 'Werk Mail bij' met de voortgangsbalk 'Bibliotheek bijwerken' weergegeven. Als Mail de upgrade niet kan voltooien, stopt het mogelijk, wordt het opnieuw geopend en probeert het de bibliotheek opnieuw bij te werken. Volg deze stappen als die upgradecyclus steeds weer wordt herhaald:

1. Stop Mail geforceerd door bijvoorbeeld te drukken op Command-Option-Esc.
  2. Kies in de menubalk van de Finder de optie 'Ga' > 'Thuismap'. De thuismap wordt geopend.
  3. Kies 'Archief' > 'Toon info'. Een infovenster voor de thuismap wordt geopend.
  4. Klik op de driehoek naast het onderdeel 'Delen en bevoegdheden' onder in het venster als het niet is geopend om het te openen.
  5. Als het hangslot rechtsonder in het venster gesloten is ( ), klikt u erop. Vervolgens voert u uw beheerdersnaam en wachtwoord in.
  6. Klik op het Actie-menu  linksonder in het venster en kies vervolgens 'Pas toe op ingesloten onderdelen'. Klik op 'OK' om de actie te bevestigen.
  7. Open de app Terminal wanneer de voortgangsbalk boven in het infovenster sluit. Dit vindt u in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.
  8. Plak of typ dit commando in Terminal en druk vervolgens op Return:

diskutil resetUserPermissions / `id -u`
    Op Amerikaanse toetsenborden vindt u het teken ` net boven de Tab-toets.

9. Stop Terminal wanneer het proces is voltooid. Nu moet u Mail kunnen openen.