Expliciet materiaal uitschakelen in Apple Music op uw Android‑apparaat

Schakel materiaalbeperkingen in om de toegang tot muziek met expliciete inhoud en videomateriaal met bepaalde leeftijdskeuringen te beperken in de Apple Music‑app op uw Android‑apparaat.

Materiaalbeperkingen inschakelen op uw Android‑apparaat

Als u een iPhone, iPad of iPod touch hebt, leest u hier hoe u via 'Schermtijd' materiaalbeperkingen instelt.

Als u een Android‑apparaat hebt, volgt u onderstaande stappen.

Open de Apple Music-app en tik op 'Instellingen'

Tik in de rechterbovenhoek van de Apple Music-app op de drie stippen en vervolgens op 'Instellingen'.

Android-apparaat met drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm

Tik op 'Materiaalbeperkingen'

Scrol in 'Instellingen' omlaag naar 'Beperkingen' en tik op 'Materiaalbeperkingen'.

Android-apparaat met 'Materiaalbeperkingen' in 'Instellingen'

Stel een toegangscode in

Voer een viercijferige toegangscode in en voer die vervolgens opnieuw in om de code te bevestigen. U moet deze toegangscode invoeren om uw materiaalbeperkingen te veranderen.

Zorg ervoor dat u uw toegangscode onthoudt, want u kunt de code niet herstellen. Als u uw toegangscode bent vergeten, moet u de Apple Music-app van uw Android-apparaat verwijderen en vervolgens opnieuw installeren om uw materiaalbeperkingen te veranderen.

Android-apparaat met het scherm 'Voer beperkingencode in'

Zet de optie 'Schakel materiaalbeperkingen in' aan

Tik vervolgens op 'Muziek' of 'Muziekvideo's' om de toegang tot expliciet materiaal uit te schakelen. Tik op 'Films' of 'Tv-programma's' en kies vervolgens welke categorieën u wilt toestaan. Tik op 'Profielen' om de toegang tot het wijzigen van uw profiel op Apple Music en het bekijken van profielen van andere Apple Music-gebruikers uit te schakelen.

Meer informatie

• Nadat u materiaalbeperkingen hebt geconfigureerd, ziet u mogelijk wel expliciete muziek en video's in de Apple Music-app, maar kunt u dat materiaal niet afspelen. Ook in 'Radio' worden toegestane versies van nummers afgespeeld.
  • De instellingen voor materiaalbeperkingen worden niet gesynchroniseerd op verschillende apparaten. U moet materiaalbeperkingen configureren op elk apparaat waarop u de toegang tot expliciet materiaal wilt beperken.

De beschikbaarheid van Apple Music kan per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.