Een Apple Watch overzetten naar een nieuwe iPhone

Of u nog steeds uw oude iPhone gebruikt of al bent overgestapt op de nieuwe, hier vindt u meer informatie over het overzetten van de Apple Watch naar uw nieuwe apparaat.

Voordat u de nieuwe iPhone configureert

Doorloop de onderstaande stappen om een reservekopie van uw oude iPhone en uw Apple Watch te maken, zodat u kunt overstappen op uw nieuwe iPhone.

Een reservekopie maken van uw oude iPhone

1. Werk uw oude iPhone bij. Hebt u uw oude iPhone niet?
  2. Werk uw Apple Watch bij.
  3. Controleer uw instellingen voor Gezondheid en Activiteit.
    • Als u een reservekopie maakt met behulp van iTunes, moet u de reservekopie coderen om de inhoud van Gezondheid en Activiteit te bewaren.*
    • Als u een reservekopie maakt met behulp van iCloud, ga dan naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' en controleer of Gezondheid aan staat.*
  4. Maak een reservekopie van uw oude iPhone. Uw iPhone maakt ook een reservekopie van uw Apple Watch. Lees van welke gegevens een reservekopie wordt gemaakt.
  5. Doorloop de onderstaande stappen om uw nieuwe iPhone te configureren nadat de reservekopie is voltooid.

Uw nieuwe iPhone configureren

Zorg ervoor dat uw Apple Watch en uw iPhone voor minimaal 50% zijn opgeladen en dat beide zijn verbonden met een wifinetwerk. Houd de apparaten tijdens de configuratie dicht bij elkaar. Het overzetten van gegevens kan enkele minuten tot een uur duren.

1. Hier leest u meer over de configuratie
  2. Als u wordt gevraagd of u een iCloud- of iTunes-reservekopie hebt, kiest u uw meest recente reservekopie om uw gegevens van uw oude apparaat te herstellen.
  3. Als uw iPhone vraagt of u uw Apple Watch wilt gebruiken, tikt u op 'Ga door'.
  4. Volg de instructies op het scherm om de configuratie van de nieuwe iPhone en Apple Watch te voltooien.
  5. Uw Apple Watch vraagt om uw toegangscode en bevestiging, zodat het overzetten kan beginnen.
  6. Open de Apple Watch-app op uw iPhone om te controleren of de Watch is gekoppeld.
  7. U kunt nu de Apple Watch gebruiken samen met uw nieuwe iPhone. Hebt u geen optie gezien om uw Apple Watch te gebruiken?

Als u de nieuwe iPhone al gebruikt

U kunt als volgt de gegevens van uw Apple Watch handmatig overzetten:

1. Koppel de Apple Watch los van uw oude iPhone. Bij het loskoppelen wordt ook een reservekopie van uw Apple Watch gemaakt. Als u uw oude iPhone niet hebt, wis dan uw Apple Watch
  2. Open de Apple Watch-app op uw nieuwe iPhone.
  3. Koppel uw Apple Watch aan uw nieuwe iPhone
  4. Herstel een recente reservekopie wanneer u hierom wordt gevraagd. Als u geen recente reservekopie hebt, moet u de Apple Watch configureren als een nieuw apparaat. Bij iOS 11 en hoger worden de gegevens van Gezondheid en Activiteit* bewaard in iCloud en worden deze gegevens automatisch up-to-date gehouden op apparaten waarop u met dezelfde Apple ID bent ingelogd.
  5. Volg de instructies op het scherm om de configuratie van de nieuwe iPhone en Apple Watch te voltooien.
  6. U kunt nu de Apple Watch gebruiken samen met uw nieuwe iPhone.

* iCloud bewaart de gegevens van uw Activiteit-deling niet.