Locaties in Foto's voor macOS herstellen of aanpassen

Foto's gebruikt locatiegegevens om uw foto's op een kaart in het album 'Plaatsen' weer te geven. Lees hier hoe u de locatie aanpast die aan elke foto is toegewezen.

In uitzonderlijke gevallen kan Foto's voor macOS de verkeerde geografische locatie aan een foto toewijzen. Of mogelijk wilt u de naam van de locatie van een foto wijzigen. Volg deze stappen:

1. Selecteer een foto waaraan een onjuiste locatie is toegewezen.
  2. Kies in de menubalk 'Afbeelding' > 'Locatie' en kies vervolgens 'Verwijder locatie'.
  3. Druk op Command-I om informatie over de foto weer te geven.
  4. Klik onder in het infovenster op 'Wijs een locatie toe'.
  5. Begin een adres, stad, bedrijf of andere locatie te typen. Terwijl u typt, verschijnen suggesties van de automatische vulfunctie. Selecteer de locatie die u aan de foto wilt toewijzen.

Als u van gedachten verandert, kunt u de oorspronkelijke locatie aan de foto toewijzen:

1. Selecteer de foto.
  2. Kies in de menubalk 'Afbeelding' > 'Locatie' en kies vervolgens 'Zet terug naar originele locatie'.