Als u een '0xc0000428'-bericht ziet na de installatie van Windows 7 via Boot Camp

Als u in Windows een zwart scherm met het bericht '0xc0000428' ziet, moet u Windows 7 mogelijk opnieuw installeren.

Wanneer u Windows 7 installeert, moet u de juiste versie van de Windows-ondersteuningssoftware (besturingsbestanden) voor uw Mac downloaden van de Apple Support-website. U krijgt dit bericht mogelijk als u Boot Camp-assistent hebt gebruikt om de software te downloaden als onderdeel van de installatie. De versie van de Windows-ondersteuningssoftware die beschikbaar via Boot Camp-assistent, is ontworpen voor nieuwere versies van Windows.

U lost dit op door de bestaande Windows-partitie te verwijderen en Windows 7 opnieuw te installeren aan de hand van de stappen in dit artikel.

De bestaande Windows-partitie verwijderen

Als u de bestaande Windows-partitie verwijdert, worden de documenten en gegevens gewist die op die partitie zijn opgeslagen. Zorg dat er geen belangrijke gegevens meer op deze partitie staan voordat u deze verwijdert.

Een nieuwe installatie van Windows 7 uitvoeren

Gebruik deze stappen als u voor het eerst Windows 7 op een Mac installeert.

1. Start de Mac op in macOS.
  2. Controleer of uw Mac geschikt is voor Windows 7.
  3. Als uw exemplaar van Windows 7 op dvd is geleverd, maakt u een schijfkopie van de installatieschijf aan voor gebruik met Boot Camp.
  4. Sluit een USB-stick van 16 GB of meer aan die u kunt wissen. Laat deze stick aangesloten op de Mac tot de installatie van Windows is voltooid.
  5. Open Boot ?Camp-assistent vanuit de map Hulpprogramma's (of zoek deze op met Spotlight) en klik op 'Ga door'.
  6. Selecteer alleen de opties om een Windows-installatieschijf aan te maken en de nieuwste Windows-ondersteuningssoftware van Apple te downloaden. Klik vervolgens op 'Ga door'.
  7. Kies de ISO-schijfkopie van de Windows-installatieschijf en klik op 'Ga door'. Boot Camp wist de USB-stick en bereidt deze voor om Windows te installeren. Wanneer de stick is voorbereid, sluit u het venster van Boot Camp-assistent om de app te stoppen.
  8. Gebruik de Windows 7-compatibiliteitstabellen om de Windows-supportsoftware (stuurprogramma's) te vinden die u nodig hebt voor de Windows-versie en de Mac die u gebruikt.
  9. Klik op de koppeling in de tabel om de bijbehorende software te downloaden.
  10. Wanneer het bestand is gedownload, dubbelklikt u erop in de Finder om het uit te pakken.
  11. Open de map die verschijnt. Zoek de volgende bestanden in deze map en sleep ze naar de USB-stick. Klik op 'Ja' wanneer u wordt gevraagd of u de bestaande items op de stick wilt vervangen.

$WinPEDriver$ (map)
    AutoUnattend.xml
    BootCamp (map)

12. Open Boot Camp-assistent opnieuw en klik op 'Ga door'.
  13. Selecteer alleen de optie 'Installeer Windows… of hoger'.
  14. Klik op 'Installeer' en volg de instructies op het scherm om de schijf opnieuw te partitioneren en Windows te installeren.
  15. Wanneer u de assistent hebt voltooid, wordt de Mac opnieuw opgestart met het Windows-installatieprogramma. Wanneer u wordt gevraagd waar u Windows wilt installeren, selecteert u de BOOTCAMP-partitie, klikt u op 'Stationsopties' en formatteert u de Boot Camp-partitie.
  16. Volg de instructies op het scherm om de installatie van Windows te voltooien.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.