iPad, iPhone of iPod touch gebruiken om tekeningen te maken of markeringen aan te brengen in uw Mac-documenten

Met tekeningen en markeringen via Continuïteit kunt u op uw iPad, iPhone of iPod touch eenvoudig tekeningen invoegen in uw Mac-documenten of rechtstreeks markeringen toevoegen aan pdf-bestanden of afbeeldingen op uw Mac.

Uw apparaten configureren

Tekeningen en markeringen via Continuïteit werken als uw compatibele apparaten bij elkaar in de buurt zijn en als volgt zijn geconfigureerd:

Deze functies werken met alle apps van Apple of andere leveranciers die zijn ontworpen om de functionaliteit te ondersteunen, zoals Pages, Numbers, Keynote, Mail, Berichten, Notities en Teksteditor.

Tekeningen via Continuïteit gebruiken

Met tekeningen via Continuïteit kunt u via uw Mac verzoeken een tekening te maken op uw iPad, iPhone of iPod touch en deze tekening vervolgens invoegen in een document op uw Mac.

1. Open een document op uw Mac.
  2. Kies in de menubalk 'Archief' > 'Voeg in vanaf [apparaat]' > 'Voeg tekening toe'.
    In sommige apps, zoals Pages, Numbers en Keynote, vindt u deze optie in het menu 'Voeg in' in plaats van het menu 'Archief'.
  3. Op uw apparaat wordt een tekenvenster geopend waarin u een tekening kunt maken met uw Apple Pencil of uw vinger:
    Tekeningen via Continuïteit op iPad Pro
  4. Wanneer u klaar bent met tekenen, tikt u op het apparaat op 'Gereed'. De tekening verschijnt vervolgens in het document op uw Mac:
    Keynote-document met tekeningen via Continuïteit

Markeringen via Continuïteit gebruiken

Met markeringen via Continuïteit kunt u vanaf uw Mac verzoeken om markeringen in een document aan te brengen via uw iPad, iPhone of iPod touch. Terwijl u markeringen aanbrengt op uw apparaat, ziet u ze live verschijnen op uw Mac. Dit is heel handig als u documenten moet ondertekenen, werkstukken moet corrigeren, bepaalde belangrijke details wilt omcirkelen, enzovoort.

1. Zoek in de Finder op uw Mac het pdf-bestand of de afbeelding die u wilt markeren. Vervolgens voert u een van de volgende acties uit:
    • Selecteer het document en druk op de spatiebalk om een voorvertoningsvenster te openen. Klik op de knop 'Markeringen'  bovenaan het venster.
    • Of Control-klik (klik rechts) in uw document en kies vervolgens 'Snelle taken' > 'Markeringen' in het contextuele menu.
  2. Klik in de markeringsknoppenbalk bovenaan het voorvertoningsvenster op de knop 'Annoteer'  of klik op  en selecteer een apparaat  :
    voorvertoningsvenster met apparaatkeuzemenu in markeringsknoppenbalk
  3. Er wordt een markeervenster geopend op uw apparaat. Vervolgens kunt u Apple Pencil of uw vinger gebruiken in combinatie met de tekentools of u kunt tikken op het plusteken  en de markeertools gebruiken om tekst, een handtekening, een vergrootglas of vormen en pijlen toe te voegen.
    iPad met teken- en markeertools
  4. Terwijl u werkt op uw apparaat, ziet u de wijzigingen live verschijnen op uw Mac:
    Voorvertoningsvenster op Mac waarop de wijzigingen zichtbaar zijn die op de iPad zijn aangebracht
  5. Wanneer u klaar bent met het aanbrengen van markeringen in het document, tikt u op het apparaat op 'Gereed'.
  6. Klik op uw Mac op 'Gereed' om de wijzigingen te bewaren.