iPad, iPhone of iPod touch gebruiken om tekeningen te maken of markeringen aan te brengen in uw Mac-documenten

Met Continuïteitstekening en Continuïteitsmarkeringen kunt u op uw iPad, iPhone of iPod touch eenvoudig tekeningen invoegen in uw Mac-documenten of rechtstreeks markeringen toevoegen aan pdf-bestanden of afbeeldingen op de Mac.

Uw apparaten configureren

Continuïteitstekening en Continuïteitsmarkeringen werken als uw compatibele apparaten bij elkaar in de buurt zijn en als volgt zijn geconfigureerd:

• Uw Mac en iPad, iPhone of iPod touch hebben zowel wifi als Bluetooth ingeschakeld.
  • Uw Mac en iPad, iPhone of iPod touch zijn ingelogd bij iCloud met dezelfde Apple ID, die gebruikmaakt van twee-factor-authenticatie.
  • Uw Mac gebruikt macOS Catalina en uw iPad, iPhone of iPod touch gebruiken iPadOS of iOS 13.

Deze functies werken met alle apps van Apple of andere leveranciers die zijn ontworpen om de functionaliteit te ondersteunen, zoals Pages, Numbers, Keynote, Mail, Berichten, Notities en Teksteditor.

Continuïteitstekening gebruiken

Met Continuïteitstekening kunt u via uw Mac verzoeken een tekening te maken op uw iPad, iPhone of iPod touch en deze tekening vervolgens invoegen in een document op uw Mac.

1. Op uw Mac opent u een document en voert u een van de volgende acties uit:
    • Kies in de menubalk 'Archief' > 'Voeg in vanaf [apparaat]' > 'Voeg tekening toe'.
      In sommige apps, zoals Pages, Numbers en Keynote, vindt u deze optie in het menu 'Voeg in' in plaats van het menu 'Archief'.
    • Of Control-klik (klik rechts) in uw document en kies vervolgens 'Voeg tekening toe' in het contextuele menu.
  2. Op uw apparaat wordt een tekenvenster geopend waarin u een tekening kunt maken met uw Apple Pencil of uw vinger:
  3. Wanneer u klaar bent met tekenen, tikt u op het apparaat op 'Gereed'. De tekening verschijnt vervolgens in het document op uw Mac:

Continuïteitsmarkeringen gebruiken

Met Continuïteitsmarkeringen kunt u vanaf uw Mac verzoeken om markeringen in een document aan te brengen via uw iPad, iPhone of iPod touch. Terwijl u markeringen aanbrengt op uw apparaat, ziet u ze live verschijnen op de Mac. Dit is heel handig als u documenten moet ondertekenen, werkstukken moet corrigeren, bepaalde belangrijke details wilt omcirkelen, enzovoort.

1. Zoek via de Finder op uw Mac het pdf-bestand of de afbeelding waarin u markeringen wilt aanbrengen. Vervolgens voert u een van de volgende acties uit:
    • Selecteer het document en druk op de spatiebalk om een voorvertoningsvenster te openen. Klik op de knop 'Markeer'  bovenaan het venster.
    • Of Control-klik (klik rechts) in uw document en kies vervolgens 'Snelle taken' > 'Markeringen' in het contextuele menu.
  2. In de markeringsknoppenbalk bovenaan het voorvertoningsvenster klikt u op de knop 'Annoteer' :
  3. Er wordt een markeervenster geopend op uw apparaat. Vervolgens kunt u Apple Pencil of uw vinger gebruiken in combinatie met de tekentools of u kunt tikken op het plusteken  en de markeertools gebruiken om tekst, een handtekening, een vergrootglas of vormen en pijlen toe te voegen.
  4. Terwijl u werkt op uw apparaat, ziet u de wijzigingen live verschijnen op de Mac:
  5. Wanneer u klaar bent met het aanbrengen van markeringen in het document, tikt u op het apparaat op 'Gereed'.
  6. Klik op de Mac op 'Gereed' om de wijzigingen te bewaren.