Windows-ondersteuningssoftware downloaden en installeren op een Mac

Nadat u Microsoft Windows hebt geïnstalleerd of bijgewerkt op uw Mac met Boot Camp-assistent, moet u mogelijk ook de nieuwste Windows-ondersteuningssoftware (stuurprogramma's) van Apple downloaden.

Wanneer u Microsoft Windows installeert op een Mac, opent Boot Camp-assistent automatisch het Boot Camp-installatieprogramma, dat de nieuwste Windows-ondersteuningssoftware (stuurprogramma's) installeert. Als dit niet gebeurt of als een van de volgende problemen zich voordoet bij gebruik van Windows op uw Mac, volgt u de stappen in dit artikel.

• Uw Apple muis, trackpad of toetsenbord werkt niet in Windows.
    Force Touch werkt niet in Windows.
  • U hoort in Windows geen audio uit de ingebouwde luidsprekers van de Mac.
  • De ingebouwde microfoon of camera van de Mac wordt in Windows niet herkend.
  • Niet alle schermresoluties voor uw beeldscherm zijn in Windows beschikbaar.
  • U kunt de helderheid van het ingebouwde beeldscherm niet aanpassen in Windows.
  • U hebt problemen met Bluetooth of wifi in Windows.
  • U ziet een waarschuwing dat Apple Software Update niet meer werkt.
  • U krijgt een bericht dat uw pc een stuurprogramma of service bevat die niet geschikt is voor deze versie van Windows.
  • U ziet een zwart of blauw scherm wanneer u de Mac opstart nadat Windows is geïnstalleerd.

Als de Mac een AMD-videokaart en grafische problemen in Windows heeft, moet u mogelijk in plaats daarvan de grafische stuurprogramma's van AMD bijwerken.

De nieuwste macOS-updates installeren

Voordat u verdergaat, installeert u de nieuwste macOS-updates, die updates voor Boot Camp kunnen bevatten.

Een USB-stick formatteren

Om de nieuwste Windows-ondersteuningssoftware te installeren, hebt u een USB-stick van 16 GB of groter nodig die is geformatteerd als MS-DOS (FAT).

1. Start de Mac op in macOS.
  2. Steek de USB-stick in de Mac.
  3. Open Schijfhulpprogramma in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.
  4. Kies 'Weergave' > 'Toon alle apparaten' in de menubalk.
  5. Selecteer de USB-stick in de navigatiekolom in Schijfhulpprogramma. (Selecteer de naam van de stick, niet de volumenaam eronder.)
  6. Klik op de knop of tab 'Wis'.
  7. Kies 'MS-DOS (FAT)' als structuur en 'MBR (hoofdopstartrecord)' als indeling.
  8. Klik op 'Wis' om de schijf te formatteren. Sluit Schijfhulpprogramma af als u klaar bent.

De Windows-ondersteuningssoftware downloaden

Nadat u de USB-stick hebt voorbereid, volgt u deze stappen:

1. Zorg ervoor dat de Mac is verbonden met internet.
  2. Open Boot Camp-assistent vanuit de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.
  3. Kies in de menubalk bovenaan uw scherm 'Taak' > 'Download Windows-ondersteuningssoftware' en kies uw USB-stick als bewaarlocatie. Sluit Boot Camp-assistent af zodra de download is voltooid.

Lees wat u kunt doen als u de Windows-ondersteuningssoftware niet kunt downloaden of bewaren.

De Windows-ondersteuningssoftware installeren

Nadat u de Windows-ondersteuningssoftware hebt gedownload op de USB-stick, volgt u deze stappen om de software te installeren. (Als u problemen met een Bluetooth-muis of -toetsenbord probeert op te lossen, is het mogelijk gemakkelijker om een USB-muis of -toetsenbord te gebruiken tot u deze stappen hebt voltooid.)

1. Controleer of de USB-stick in de Mac is gestoken.
  2. Start de Mac op in Windows.
  3. Open de USB-stick met Verkenner en open Setup of setup.exe, te vinden in de map 'WindowsSupport' of 'BootCamp'. Klik op 'Ja' wanneer u wordt gevraagd of u wilt toestaan dat Boot Camp wijzigingen op uw apparaat aanbrengt.
  4. Klik op 'Herstellen' om de installatie te starten. Als u een waarschuwing krijgt dat de software niet voldoet aan de eisen van de Windows Logo-test, klikt u op 'Toch doorgaan'.
  5. Nadat de installatie is voltooid, klikt u op 'Voltooien' en vervolgens op 'Ja' wanneer u wordt gevraagd of u de Mac wilt herstarten.

Meer informatie

Als u de Windows-ondersteuningssoftware niet kunt downloaden of bewaren:

• Als de assistent zegt dat de Windows-ondersteuningssoftware niet kon worden bewaard op de geselecteerde USB-stick of dat deze niet kan worden gebruikt, controleert u of de USB-stick een opslagcapaciteit van ten minste 16 GB heeft en juist is geformatteerd
  • Als de USB-stick niet wordt herkend in de assistent, klikt u op 'Ga terug' en controleert u of de stick rechtstreeks op de USB-poort van de Mac is aangesloten en niet via een beeldscherm, hub of toetsenbord. Verwijder de USB-stick en sluit deze opnieuw aan. Klik vervolgens op 'Ga door'.
  • Als de assistent meldt dat de software niet kan worden gedownload vanwege een netwerkprobleem, controleert u of de Mac verbonden is met internet.
  • Controleer of de Mac voldoet aan de systeemvereisten voor de installatie van Windows via Boot Camp.

Als er na het bijwerken van de Windows-ondersteuningssoftware nog steeds Mac-functies zijn die niet werken, zoekt u naar het symptoom op de Apple Support-website of op de Microsoft Support-website. Sommige functies van de Mac werken niet in Windows.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.