Als Voorvertoning onverwacht wordt afgesloten bij het openen van documenten

Het lettertype dat in Voorvertoning wordt gebruikt voor markeringen, is mogelijk niet meer geïnstalleerd. Ook kan het document beschadigd zijn.

OS X Yosemite

In OS X Yosemite kan het verwijderen of uitschakelen van het lettertype dat in Voorvertoning wordt gebruikt voor markeringen, ertoe leiden dat Voorvertoning wordt afgesloten wanneer documenten worden geopend. Als u zo'n wijziging in uw document hebt aangebracht, zijn er een aantal mogelijke oplossingen:

• Werk uw Mac bij naar OS X El Capitan of hoger.
  • U kunt ook het lettertype terugzetten. Nadat u dat hebt gedaan, kunt u Voorvertoning openen en het lettertype voor markeringen wijzigen: kies 'Weergave' > 'Toon markeringsknoppenbalk', klik op de knop 'Tekststijl' knop en selecteer dan een ander lettertype in het venstermenu. U kunt lettertype dat eerder voor markeringen werd gebruikt, nu veilig verwijderen of uitschakelen.
  • U kunt het probleem ook oplossen met behulp van Terminal: sluit Voorvertoning en open Terminal (u vindt deze app in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's). Plak dit commando in Terminal en druk vervolgens op Return:
defaults delete ~/Library/Group\ Containers/com.apple.Preview/Library/Preferences/com.apple.Preview.plist com.apple.AnnotationKit.font

Alle macOS-versies

Als geen van de oplossingen hierboven werkt in OS X Yosemite, of als u OS X Yosemite niet gebruikt, is het document mogelijk beschadigd. Als u een Time Machine-reservekopie hebt, kunt u proberen een eerdere versie van het bestand terug te zetten via Time Machine.