Hulp bij uw Apple Watch

Als uw Apple Watch niet werkt, niet oplaadt, niet inschakelt of geen verbinding maakt met uw iPhone, leest u hier wat u moet doen.

Een Apple Watch opladen

Laad de Apple Watch op als u deze niet kunt inschakelen of als het scherm leeg blijft. Sluit de Apple Watch aan op de oplader en wacht tot 30 minuten.Wanneer het apparaat is ingeschakeld, ziet u tijdens het opladen een groene bliksemschicht op de wijzerplaat.

Als de batterij bijna leeg is of als het apparaat niet wordt opgeladen, wordt op de wijzerplaat een rode bliksemschicht weergegeven. Hulp bij het opladen van het apparaat.

De Apple Watch en iPhone herstarten

Schakel de Apple Watch uit. Houd hiervoor de zijknop ingedrukt totdat u de schuifknop 'Zet uit' ziet en versleep deze schuifknop. Wacht een paar seconden totdat het apparaat is uitgeschakeld. Houd vervolgens de zijknop opnieuw ingedrukt totdat u het Apple logo ziet. U kunt de Apple Watch alleen herstarten wanneer deze niet wordt opgeladen, dus zorg ervoor dat u de Watch van de oplader haalt.

Schakel de iPhone uit. Houd hiervoor de sluimerknop ingedrukt totdat u de schuifknop 'Zet uit' ziet en versleep deze schuifknop. Wacht een paar seconden totdat het apparaat is uitgeschakeld. Houd vervolgens de sluimerknop opnieuw ingedrukt totdat u het Apple logo ziet.

De Apple Watch geforceerd herstarten

Als de Apple Watch niet reageert of als het niet lukt om deze met de bovenstaande stappen uit te schakelen, probeert u deze geforceerd te herstarten. Sla deze stap anders over.

U mag de Apple Watch niet geforceerd herstarten tijdens een update van watchOS. Wanneer u het Apple logo en de voortgangsbalk ziet, doet u niets op de Apple Watch totdat de update is voltooid. U mag het apparaat alleen geforceerd herstarten als laatste redmiddel en alleen als het niet reageert.

Als u een Apple Watch geforceerd wilt herstarten, houdt u de zijknop en de Digital Crown minstens tien seconden tegelijk ingedrukt. Zodra u het Apple logo ziet, laat u ze weer los.

Apple Watch en iPhone loskoppelen

Open de Apple Watch-app op de iPhone, tik op de tab 'Mijn watch' en tik boven aan het scherm op uw apparaat. Tik op het i-symbool naast de Watch die u wilt loskoppelen en tik vervolgens op Koppel Apple Watch los

Een Apple Watch wissen

Nadat de apparaten zijn losgekoppeld, moet u de optie zien om een taal op de Apple Watch te selecteren. Als u dit scherm niet op de Apple Watch ziet, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in'. Tik vervolgens op 'Wis alle inhoud en instellingen'.

De apparaten opnieuw koppelen

Voer deze stappen uit om de Apple Watch en iPhone opnieuw te koppelen. Doe de Apple Watch om en houd de Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar wanneer deze synchroniseren.

Als u nog steeds hulp nodig hebt

Zorg ervoor dat de Apple Watch, iPhone en apps altijd up-to-date zijn.

Als u deze stappen al hebt geprobeerd, kunt u contact opnemen met Apple Support