Uw suggesties in Apple Music verfijnen

De muziek die u beluistert en de keuzes die u maakt, helpen onze muziekkenners om betere aanbevelingen te doen in 'Voor jou'.

In het gedeelte 'Voor jou' van Apple Music, in de Muziek-app op de iPhone, iPad of iPod touch, in iTunes op de Mac of pc, of in de Apple Music-app op de Android-telefoon, vindt u suggesties van onze experts die alles van muziek weten. Onze aanbevelingen worden beïnvloed door:

• De muziek die u beluistert van de Apple Music-catalogus.
  • Wat u ons vertelt over wat u wel en niet leuk vindt.
  • De genres en artiesten die u hebt gekozen toen u zich voor het eerst abonneerde op Apple Music.

Ons vertellen wat u wel of niet leuk vindt

Wanneer u naar nummers en albums luistert, kunt u ons vertellen of u iets wel of niet leuk vindt. We gebruiken deze informatie om u betere suggesties te kunnen voorstellen.

• Op de iPhone, iPad of iPod touch: tik wanneer u naar een nummer luistert op de speler onder in het scherm om het scherm 'Huidige' te openen. Tik op  en kies vervolgens 'Leuk' symbool 'Leuk' of 'Niet leuk' symbool 'Niet leuk'.
  • Op de Mac of pc: houd de aanwijzer over de naam van het nummer boven in iTunes en klik vervolgens op symbool 'iTunes: meer opties' en kies 'Leuk' of 'Niet leuk'.
  • Op de Android-telefoon: tik wanneer u naar een nummer luistert op de speler onder in het scherm om het scherm 'Huidige' te openen. Tik op  en kies vervolgens 'Leuk' symbool 'Leuk' of 'Niet leuk' symbool 'Niet leuk'.

U kunt uw selectie wijzigen als u van gedachten verandert. Tik op uw iOS-apparaat of Android-telefoon nogmaals op symbool 'Leuk' 'Leuk' of symbool 'Niet leuk' 'Niet leuk' om de selectie te wissen. Op uw Mac of pc kiest u 'Leuk' of 'Niet leuk' om de selectie te wissen.

Uw keuzes bijwerken

Wanneer u voor het eerst abonnee wordt van Apple Music op uw iOS-apparaat of computer of uw Android-telefoon, vragen we u genres en artiesten te kiezen die u leuk vindt. U kunt deze eerste keuzes altijd wijzigen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Muziek-app en tik op 'Voor jou'.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op symbool van uw Apple Music-profiel of op uw foto.
  3. Scrol naar de onderkant van de pagina en tik op 'Toon account'. Tik vervolgens op 'Kies artiesten voor jou'.
  4. Tik op 'Stel opnieuw in' als u uw keuzes volledig opnieuw wilt instellen. Als u uw eerdere keuzes wilt wijzigen of daaraan wilt toevoegen, volgt u de instructies om genres en artiesten leuk te vinden of te verwijderen gebaseerd op uw voorkeuren. U kunt ook naar specifieke artiesten en genres zoeken.
  5. Tik op 'Gereed' wanneer u klaar bent met het maken van wijzigingen.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Kies artiesten voor jou' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  4. Klik op 'Stel opnieuw in' als u uw keuzes volledig opnieuw wilt instellen. Als u uw eerdere keuzes wilt wijzigen of daaraan wilt toevoegen, volgt u de instructies om genres en artiesten leuk te vinden of te verwijderen gebaseerd op uw voorkeuren. U kunt ook naar specifieke artiesten en genres zoeken.
  5. Klik op 'Gereed' wanneer u klaar bent met het maken van wijzigingen.

Op een Android-telefoon

1. Open de Apple Music-app en tik op het menusymbool  in de linkerbovenhoek.
  2. Tik boven in het menu op uw foto of Apple ID. U wordt mogelijk gevraagd uw wachtwoord in te voeren.
  3. Scrol naar de onderkant van de pagina en tik op 'Toon account'. Tik vervolgens op 'Kies artiesten voor jou'.
  4. Tik op 'Stel opnieuw in' als u uw keuzes volledig opnieuw wilt instellen. Als u uw eerdere keuzes wilt wijzigen of daaraan wilt toevoegen, volgt u de instructies om genres en artiesten leuk te vinden of te verwijderen gebaseerd op uw voorkeuren. U kunt ook naar specifieke artiesten en genres zoeken.
  5. Tik op 'Gereed' wanneer u klaar bent met het maken van wijzigingen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.