Foto's en video's toevoegen aan een iMovie-project

U kunt foto's en video's uit de Foto's-app toevoegen aan een iMovie-project op een Mac, iPhone, iPad of iPod touch.

Foto's en video's toevoegen op een Mac

Als u foto's en video's uit Foto's wilt toevoegen aan iMovie-projecten op een Mac, kunt u dit doen door de bibliotheeklijst in iMovie te gebruiken of door ze rechtstreeks naar iMovie te slepen vanuit de Foto's-app.

De bibliotheeklijst in de navigatiekolom van iMovie gebruiken

U hebt vanuit iMovie toegang tot de fotobibliotheek van de Foto's-app:

1. Selecteer 'Foto's' in de navigatiekolom aan de linkerkant van het iMovie-venster.
  2. Klik op het venstermenu bovenaan de kiezer om een categorie te kiezen: 'Mijn albums', 'Albums', 'Jaren', 'Sets', 'Momenten' of 'Plaatsen'.
  3. Sleep de foto of video die u wilt gebruiken naar de tijdbalk van uw project. Als u een foto toevoegt, wordt deze 3 tot 6 seconden op de tijdbalk van het project weergegeven, afhankelijk van de duur van de overgangen vóór en na de foto. U kunt de weergaveduur van de foto op de tijdbalk verkorten of verlengen zodat de foto korter of langer wordt weergegeven in de video.
  4. Als u een bestaand fragment wilt vervangen, sleept u de foto of video naar het te vervangen fragment en kiest u een van de vervangingsopties.

Als u 'Foto's' niet ziet staan in de bibliotheeklijst, is uw fotobibliotheek mogelijk niet ingesteld als systeemfotobibliotheek. Maar u kunt altijd foto's en films naar uw iMovie-project slepen.

Foto's en video's naar een iMovie-project slepen

U kunt foto's uit de Foto's-app rechtstreeks naar de tijdbalk van uw iMovie-project slepen.

Als u een video vanuit de Foto's-app wilt slepen naar een iMovie-project, sleept u de gewenste video eerst vanuit Foto's naar het bureaublad. Vervolgens sleept u de video vanaf het bureaublad naar de tijdbalk van iMovie.

Als u een video rechtstreeks vanuit de Foto's-app naar de tijdbalk in iMovie sleept, wordt deze 3 tot 6 seconden als stilstaand beeld in uw project weergegeven.

Foto's en video's toevoegen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Maak in iMovie een nieuw filmproject of een trailerproject.
  2. Terwijl uw project is geopend, scrolt u door de tijdbalk totdat de afspeelkop (de verticale witte lijn) zich op het punt bevindt waar u de afbeelding of het videofragment wilt toevoegen.
  3. Tik op plusknop om media toe te voegen en tik vervolgens op de locatie van de foto of video. Als de foto of video zich bijvoorbeeld bevindt in de fotobibliotheek van de Foto's-app, tikt u op 'Momenten', 'Video', 'Foto's' of 'Albums'.
  4. Tik op de foto of video die u wilt toevoegen.
  5. Als u een videofragment wilt toevoegen, kunt u het fragment voorvertonen, bewerken enzovoort voordat u het toevoegt aan de tijdbalk van uw project. Wanneer u gereed bent om het videofragment toe te voegen, tikt u op plusknop voor toevoegen aan project.
  6. Als u een foto hebt toegevoegd, wordt deze 3 tot 6 seconden op de tijdbalk van uw project weergegeven, afhankelijk van de duur van de overgangen vóór en na de foto. U kunt de weergaveduur van de foto op de tijdbalk verkorten of verlengen zodat de foto korter of langer wordt weergegeven in de video.