AirPort-basisstations: over de functie Gastnetwerk

Lees hier meer over de functie Gastnetwerk van een AirPort-basisstation.

Het is gemakkelijk om gasten een internetverbinding te laten gebruiken zonder het wachtwoord met hen te delen of hen toegang te geven tot de rest van het netwerk. Schakel gewoon de functie Gastnetwerk via AirPort-configuratieprogramma in en maak een afzonderlijk Wi-Fi-netwerk aan dat alleen is bestemd voor gasten. Een gastnetwerk kan met een ander wachtwoord of zelfs zonder wachtwoord worden ingesteld. Het primaire netwerk, inclusief de printer, aangesloten schijven of andere apparaten blijven veilig.

Opmerkingen

• U kunt, indien gewenst, het gastnetwerk beveiligen met een eigen wachtwoord (WPA of WPA2).
  • Bij het instellen van een gastnetwerk doet u er goed aan een naam te gebruiken die het gemakkelijk onderscheidt van het primaire Wi-Fi-netwerk.
  • Als u meer dan één AirPort-basisstation hebt, moet er één als het primaire basisstation worden geconfigureerd.
  • De opties DHCP en NAT in het AirPort-configuratieprogramma > tabblad Netwerk > Routermodus (standaardmodus) moet zijn geselecteerd op het primaire basisstation en Uitgeschakeld (brugmodus) moet zijn geselecteerd voor andere AirPort-basisstations in het netwerk.
  • Indien ingeschakeld, zijn toegangscontrolelijsten van toepassing op zowel het primaire Wi-Fi-netwerk als het gastnetwerk. Als u gebruikmaakt van toegangscontrolelijsten, moet u de clients van het gastnetwerk toevoegen aan de lijst zodat deze toegang hebben tot het gastnetwerk.