Hulp bij de iCloud-fotobibliotheek

Wanneer u iCloud-fotobibliotheek inschakelt, worden al uw foto's en video's veilig bewaard in iCloud. Lees hier hoe u een iCloud-fotobibliotheek beheert, ontbrekende foto’s en video’s zoekt, en ongewenste foto’s en video’s verwijdert.

Wat is er gebeurd met het album Filmrol op mijn iOS-apparaat?

Wanneer u iCloud-fotobibliotheek inschakelt, wordt het album Filmrol vervangen door het album ‘Alle foto’s’. Het album ‘Alle foto’s’ geeft u dezelfde compacte weergave, maar nu zijn alle foto’s en video’s georganiseerd op de datum waarop u ze hebt toegevoegd.

Wat is er gebeurd met het album 'Mijn fotostream'?

Wanneer u iCloud-fotobibliotheek inschakelt, worden de foto's uit uw Filmrol toegevoegd aan het album 'Alle foto's'. En foto's uit 'Mijn fotostream' die in het album 'Mijn fotostream' staan, maar niet zijn opgeslagen in uw bibliotheek, worden verwijderd. Nadat u iCloud-fotobibliotheek hebt ingeschakeld, ziet u geen apart album 'Mijn fotostream' meer.

Als u nog een ander apparaat hebt waarop 'Mijn fotostream' is ingeschakeld en iCloud-fotobibliotheek is uitgeschakeld, zult u op dat apparaat wel een album 'Mijn fotostream' zien. Alle nieuwe foto's die u maakt of aan uw bibliotheek toevoegt, worden in dat album opgenomen op dat apparaat.

Wat moet ik doen als sommige foto's en video's ontbreken nadat ik iCloud-fotobibliotheek heb ingeschakeld?

U kunt uw ontbrekende foto's en video's zoeken in het album 'Onlangs verwijderd' van de Foto's-app. Zorg ervoor dat u inlogt bij iCloud met de correcte Apple ID.

Foto's of video's die u naar uw apparaat kopieert via iTunes, worden niet gekopieerd in iCloud-fotobibliotheek. Volg deze stappen om de originele versies met volledige resolutie toe te voegen:

Op een Mac met OS X Yosemite 10.10.3 of hoger

Klik op 'Foto’s' > 'Voorkeuren' en schakel 'iCloud-fotobibliotheek' in om de originele versies van de Mac-bibliotheek te uploaden.

U kunt ook AirDrop gebruiken om de foto’s van de computer naar een iPhone, iPad of iPod touch te kopiëren:

1. Zorg ervoor dat u op de computer en het iOS-apparaat ingelogd bent met dezelfde Apple ID.
  2. Ontgrendel het iOS-apparaat en schakel AirDrop in.
  3. Open een nieuw Finder-venster op de Mac en kies 'AirDrop' in de navigatiekolom.
  4. Sleep de foto’s naar het symbool voor het iOS-apparaat in het Finder-venster.

Op uw pc met Windows 8 of hoger

Als u een pc gebruikt, volgt u deze stappen om foto’s en video’s te uploaden naar iCloud-fotobibliotheek:

1. Ga naar het startscherm.
  2. Klik op 'Alle programma’s'.
  3. Ga naar 'iCloud' > 'iCloud-foto’s'.
  4. Selecteer ‘Foto’s en video’s uploaden’.
  5. Selecteer de foto's die u wilt uploaden.

Lees de Help-informatie in iCloud-fotobibliotheek voor uw Windows-pc.

Hoe verwijder ik foto's en video's van een apparaat met iCloud-fotobibliotheek?

Als u foto's en video's van al uw iOS-apparaten, uw Mac en iCloud.com wilt verwijderen, verwijdert u ze in de Foto's-app

Als u een foto of video in de app Foto's verwijdert, wordt deze ook verwijderd uit de iCloud-fotobibliotheek en de iCloud-opslag. U kunt foto's en video's terughalen uit het album 'Onlangs verwijderd' tot 30 dagen nadat u ze hebt verwijderd.

Kan ik alle foto's en video's op mijn Mac op iCloud.com zien?

iCloud-fotobibliotheek uploadt de foto's en video's in de systeemfotobibliotheek van de Mac. De foto's en video's die u buiten de systeembibliotheek bewaart, worden niet geüpload of bijgewerkt op uw apparaten.

U kunt mogelijk geen MP4-video’s afspelen met Firefox. Gebruik een andere browser, zoals Safari 8 of hoger of Google Chrome 28 of hoger.

Hoe zie ik de voortgang van mijn upload naar iCloud-fotobibliotheek?

U kunt zien of een foto of video naar iCloud is geüpload wanneer u de app Foto’s opent en de bibliotheek in Momenten weergeeft. U ziet de status van de upload onder in het menu. U kunt foto's en video's uit uw fotobibliotheek die nog niet geüpload zijn, ook vinden in een slim album op de Mac.

Wat gebeurt er wanneer ik de iCloud-opslaglimiet overschrijd?

Als u de iCloud-opslaglimiet overschrijdt, worden er geen foto’s en video’s geüpload naar iCloud en wordt de bibliotheek niet meer up-to-date gehouden op uw apparaten. Om iCloud-fotobibliotheek te blijven gebruiken, voert u een upgrade van het opslagabonnement uit ofvermindert u de hoeveelheid opslag die u gebruikt.

Verminder de opslag voor iCloud-fotobibliotheek door foto's en video's te verwijderen die u niet meer wilt bewaren op uw iOS-apparaten of op iCloud.com. Het apparaat wist onmiddellijk alle foto's en video's die u verwijdert en deze kunnen niet worden teruggehaald via het album 'Onlangs verwijderd'.

Als u geen opslagruimte meer hebt, maken uw apparaten geen reservekopie op iCloud, en blijven nieuwe foto's, video's, documenten en informatie niet up-to-date.

Hoe schakel ik iCloud-fotobibliotheek op slechts één apparaat uit?

U kunt iCloud-fotobibliotheek op één enkel apparaat uitschakelen door deze stappen te volgen:

• Op een iPhone, iPad of iPod touch:
    • Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakelt u iCloud-fotobibliotheek uit.
    • Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakelt u iCloud-fotobibliotheek uit.
  • Ga op de Mac naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' > 'Opties' naast 'Foto's' en hef de selectie van 'iCloud-fotobibliotheek' op.
  • Ga op de Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) naar 'Instellingen' >'Accounts' > 'iCloud'. Klik onder 'Foto's' op 'Selecteer' om iCloud-fotobibliotheek uit te schakelen.

Als u 'Optimaliseer opslag' hebt ingeschakeld, worden mogelijk niet alle originele foto's en video's op het apparaat bewaard. Als u de originele foto's en video's naar een iOS-apparaat wilt downloaden, gaat u naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en selecteert u 'Download en bewaar originelen'. Open Foto's op de Mac, kies 'Foto's' > 'Voorkeuren' en selecteer 'Download originelen naar deze Mac'. Vervolgens kunt u iCloud-fotobibliotheek uitschakelen. U kunt ook de foto's en video's die u wilt downloaden selecteren op iCloud.com.

Voordat u iCloud-fotobibliotheek uitschakelt, kunt u het beste een kopie maken van uw foto's en video's.

Hoe verwijder ik de volledige inhoud van iCloud-fotobibliotheek uit iCloud en van mijn apparaten?

Volg deze stappen om iCloud-fotobibliotheek overal uit te schakelen:

• Op een iPhone, iPad of iPod touch:
    • Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'iCloud-opslag' > 'Beheer opslag' > 'iCloud-fotobibliotheek' en selecteert u 'Schakel uit en verwijder'.
    • Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Opslag' > 'Beheer opslag' > 'iCloud-fotobibliotheek' en selecteert u 'Schakel uit en verwijder'.
  • Ga op de Mac naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'. Klik op 'Beheer' en selecteer achtereenvolgens 'Fotobibliotheek' en ‘Uitschakelen en verwijderen’.

Foto's en video's worden gedurende 30 dagen in uw account bewaard. Als u de originele foto's en video's naar een iOS-apparaat wilt downloaden, gaat u naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en selecteert u 'Download en bewaar originelen'. Open Foto’s op de Mac, kies 'Foto’s' > 'Voorkeuren' en selecteer ‘Download originelen naar deze Mac’. U kunt ook de foto’s en video’s die u wilt downloaden selecteren op iCloud.com.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.