De Apple Watch loskoppelen en wissen

Als u een Apple Watch loskoppelt, worden de fabrieksinstellingen hersteld.

Als u uw Apple Watch in Japan gebruikt en u een Suica-kaart in Wallet hebt, moet u eerst uw Suica-kaart verwijderen voordat u de koppeling verbreekt.

De koppeling tussen de apparaten verbreken

1. Houd de Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar wanneer u de koppeling verbreekt.
  2. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  3. Ga naar het tabblad 'Mijn Watch' en tik boven in het scherm op uw Watch.
  4. Tik op het infosymbool naast de Watch die u wilt loskoppelen.
    Johns Apple Watch, aluminium 42 mm in de Watch-app.
  5. Tik op 'Koppel Apple Watch los'.
    Apple Watch-scherm op iPhone met details over Johns aluminium Apple Watch.
  6. Kies voor Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) of Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) om uw mobiele abonnement te behouden of te verwijderen.
    • Als u de Apple Watch en de iPhone later weer wilt koppelen, behoudt u het abonnement.
    • Als u de Apple Watch en de iPhone niet meer wilt koppelen, verwijdert u het abonnement. Als u niet meer gaat koppelen met een andere Watch of iPhone, moet u wellicht contact opnemen met uw aanbieder om het mobiele abonnement op te zeggen.
  7. Tik opnieuw om te bevestigen. U moet wellicht het wachtwoord van uw Apple ID invoeren om Activeringsslot uit te schakelen. De iPhone maakt een nieuwe reservekopie van de Apple Watch voordat alle inhoud en alle instellingen op de Apple Watch worden gewist. U kunt deze reservekopie terugzetten op een nieuwe Apple Watch. Wanneer de Apple Watch is losgekoppeld, ziet u het bericht 'Start koppeling'.
  8. Volg deze stappen om de Apple Watch opnieuw te configureren.

Een Apple Watch wissen

Als u uw iPhone niet bij de hand hebt en het apparaat niet kunt loskoppelen, kunt u toch alle inhoud en instellingen op de Apple Watch wissen:

1. Tik op de Apple Watch op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'.
    Scherm 'Stel opnieuw in' op Apple Watch.
  2. Kies voor Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) of Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) om uw mobiele abonnement te behouden of te verwijderen.
    • Als u de Apple Watch en de iPhone later weer wilt koppelen, behoudt u het abonnement.
    • Als u de Apple Watch en de iPhone niet meer wilt koppelen, verwijdert u het abonnement. Als u niet meer gaat koppelen met een andere Watch of iPhone, moet u wellicht contact opnemen met uw aanbieder om het mobiele abonnement op te zeggen.
  3. Tik op 'Wis alles' om te bevestigen. Hierdoor wordt de Apple Watch opnieuw ingesteld op de fabrieksinstellingen.

Probeer deze stappen als u uw toegangscode bent vergeten.