Uw Apple Watch loskoppelen en wissen

Als u een Apple Watch loskoppelt, worden de fabrieksinstellingen hersteld.

Als u uw Apple Watch met een ov-kaart gebruikt in de Wallet-app, verwijder dan de ov-kaart van de Apple Watch voorafgaand aan het loskoppelen.

Uw Apple Watch loskoppelen van uw iPhone

1. Houd de Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar wanneer u de koppeling verbreekt.
  2. Open de Watch-app op uw iPhone.
  3. Ga naar het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Alle Apple Watches'.
  4. Tik op de infoknop  naast de Watch die u wilt loskoppelen.
  5. Tik op 'Koppel Apple Watch los'.
  6. Kies op een GPS + Cellular-model van de Apple Watch of u het mobiele abonnement wilt behouden of verwijderen.
    • Als u de Apple Watch en de iPhone later weer wilt koppelen, behoudt u het abonnement.
    • Als u de Apple Watch en de iPhone niet meer wilt koppelen, verwijdert u het abonnement. Als u niet meer gaat koppelen met een andere Watch of iPhone, moet u wellicht contact opnemen met uw aanbieder om het mobiele abonnement op te zeggen.
  7. Tik opnieuw om te bevestigen. U moet wellicht het wachtwoord van uw Apple ID invoeren om het activeringsslot uit te schakelen. De iPhone maakt een nieuwe reservekopie van de Apple Watch voordat alle inhoud en alle instellingen op de Apple Watch worden gewist. U kunt deze reservekopie terugzetten op een nieuwe Apple Watch. Wanneer de Apple Watch is losgekoppeld, ziet u het bericht 'Start koppeling'.
  8. Configureer uw Apple Watch opnieuw.

Uw Apple Watch wissen als u uw iPhone niet hebt

1. Tik op de Apple Watch op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'.
  2. Typ het wachtwoord als u hierom wordt gevraagd.
  3. Kies op een GPS + Cellular-model van de Apple Watch of u het mobiele abonnement wilt behouden of verwijderen.
    • Als u de Apple Watch en de iPhone later weer wilt koppelen, behoudt u het abonnement.
    • Als u de Apple Watch en de iPhone niet meer wilt koppelen, verwijdert u het abonnement. Als u niet meer gaat koppelen met een andere Watch of iPhone, moet u wellicht contact opnemen met uw aanbieder om het mobiele abonnement op te zeggen.
  4. Tik ter bevestiging op 'Wis alles'. Hiermee wordt de Apple Watch opnieuw ingesteld op de fabrieksinstellingen.

Probeer deze stappen als u uw toegangscode bent vergeten.

Als u 'Wis alle inhoud en instellingen' kiest, worden alle media, gegevens en instellingen op uw Apple Watch gewist, maar het activeringsslot wordt niet verwijderd. Om het activeringsslot te verwijderen, moet u uw Apple Watch eerst loskoppelen. Voordat uw Apple Watch wordt gewist, wordt er een reservekopie van de inhoud gemaakt op uw iPhone.