Over de OS X Yosemite v10.10.3-update

De OS X Yosemite v10.10.3-update wordt aanbevolen voor alle gebruikers van OS X Yosemite.

Over deze update

De OS X Yosemite v10.10.3-update bevat het nieuwe app Foto's en verbetert de stabiliteit, de compatibiliteit en de beveiliging van een Mac.

Met Foto's kunt u het volgende doen:

• Door foto's bladeren op tijd en locatie in de weergaven Momenten, Sets en Jaren.
  • Door de bibliotheek navigeren met de handige tabbladen Foto's, Gedeeld, Albums en Projecten.
  • Alle foto's en video's bewaren in iCloud-bibliotheek met de originele structuur en de volledige resolutie.
  • Toegang krijgen tot in iCloud-fotobibliotheek bewaarde foto's en video's vanaf een Mac, iPhone, iPad of via iCloud.com met elke webbrowser.
  • Foto's perfectioneren met krachtige en gebruiksvriendelijke bewerkingstools. Zo kunt u foto's met een enkele muisklik of schuifregelaar optimaliseren. En met precisieregelaars zijn nauwkeurige aanpassingen mogelijk.
  • Met vereenvoudigde hulpmiddelen fotoboeken van professionele kwaliteit maken met nieuwe door Apple ontworpen thema's en nieuwe vierkante boekformaten.
  • Afdrukken bestellen van foto's met nieuwe vierkante formaten en panoramaformaten.

De iPhoto-bibliotheek upgraden naar Foto's is eenvoudig. Open gewoon de app om aan de slag te gaan. Ga naar https://www.apple.com/nl/osx/photos/ voor meer informatie over Foto's.

Deze update bevat ook de volgende verbeteringen:

• Biedt nu meer dan 300 nieuwe Emoji-tekens.
  • Biedt nu Spotlight-suggesties voor de opzoekfunctie.
  • Vermijdt dat Safari favicon-URL's van websites bewaart die in de privémodus zijn gebruikt.
  • Verbetert de stabiliteit en beveiliging in Safari.
  • Verbetert de Wi-Fi-prestaties en -connectiviteit in diverse gebruiksscenario's.
  • Verbetert de compatibiliteit met ingesloten Wi-Fi-netwerkomgevingen.
  • Verhelpt een probleem waarbij Bluetooth-apparaten werden losgekoppeld.
  • Verbetert de betrouwbaarheid van schermdeling.

Inhoud voor bedrijven

Deze update bevat het volgende voor klanten in bedrijven:

• Verhelpt een probleem waarbij aan een Active Directory-server gekoppelde Macs bij het opstarten niet meer reageren.
  • Biedt de mogelijkheid om een umask in te stellen die door GUI-apps wordt gevolgd.
  • Verhelpt een probleem bij de installatie van een configuratieprofiel voor 802.1x met EAP-TLS.
  • Lost een probleem op waarbij mappen van een DFS-delingspunt mogelijk 'verdwijnen' wanneer deze in de Finder op sommige Macs worden weergegeven.

Beveiligingsinhoud

Voor gedetailleerde informatie over de beveiligingsinhoud van deze update raadpleegt u Apple beveiligingsupdates.

Een Mac bijwerken

1. Maak een reservekopie van de Mac alvorens de update te installeren. Hiervoor kunt u Time Machine gebruiken.
  2. Gebruik het paneel Updates van de Mac App Store om de nieuwste software-updates van Apple, inclusief deze update, te zoeken.
  3. Mogelijk verschijnen er ook andere software-updates voor de computer die u moet installeren. Mogelijk moeten sommige updates worden geïnstalleerd om andere updates te laten verschijnen.
  4. Onderbreek het installatieproces niet zodra u de update van het systeem hebt gestart.
  5. Als u softwaremodificaties van derden hebt geïnstalleerd of als u het besturingssysteem op andere wijze hebt aangepast, kan dit leiden tot onverwachte resultaten.

U kunt ook het handmatige installatieprogramma voor deze update downloaden. Deze optie is handig wanneer u meerdere computers moet bijwerken maar de update slechts één keer wilt downloaden. Handmatige installatieprogramma's zijn beschikbaar op Apple Support Downloads.