Voorkomen dat apparaten onder supervisie bètasoftware van Apple installeren

Met Apple Configurator of MDM (Mobile Device Management) kun je voorkomen dat bètasoftware van Apple wordt geïnstalleerd op apparaten die onder supervisie staan.

iOS-bètasoftware is beschikbaar voor gebruikers die deelnemen aan een Apple Beta Software-programma.

Je kunt voorkomen dat gebruikers bètasoftware installeren op apparaten onder supervisie via Apple Configurator of een MDM-oplossing.

1. Open in Apple Configurator het venster voor de payload 'iOS-beperkingen'.

2. Schakel 'Sta installatie van configuratieprofielen toe (alleen toezicht)' in.

Als je een MDM-oplossing van derden gebruikt, zoek je naar de sleutel 'allowUIConfigurationProfileInstallation'.

Wanneer je deze beperking instelt, kunnen gebruikers geen profielen installeren vanuit e-mailberichten of vanaf websites. Dit omvat het profiel waarmee het apparaat wordt ingeschreven voor het iOS Beta Software-programma. Hiermee wordt ook voorkomen dat gebruikers bèta-updates inschakelen in Instellingen. Je kunt Apple Configurator of MDM nog steeds gebruiken om profielen te installeren op de apparaten die je beheert.