iMovie voor iOS: wat betekent een gele driehoek in mijn tijdbalk?

Wanneer u werkt met een iMovie-project op een compatibel iOS-apparaat, ziet u mogelijk een gele driehoek in plaats van een videofragment of aan het begin van een muziekbestand.

Deze driehoek betekent dat het project het originele videofragment of audiobestand dat aan het project werd toegevoegd niet vindt. De waarschuwing met een gele driehoek ziet er gelijkaardig uit op alle versies van iMovie voor iOS-apparaten. Dit is een voorbeeld van een iPod touch:

Ga als volgt te werk om dit probleem op te lossen:

1. Voer de upgrade naar iMovie voor iOS 1.2.1 of hoger uit.
  2. Plaats de media, die werd verplaatst uit het programma Foto's, de Filmrol, het programma iPod of Muziek, terug op de oorspronkelijke locatie door deze te synchroniseren via iTunes naar de juiste plaats (of iPhoto indien van toepassing).
  3. Open het desbetreffende project in iMovie. iMovie detecteert welke media ontbrak en probeert de media te zoeken om deze te kunnen afspelen.

Meer informatie

Ontbrekende videofragmenten

Als uw project een videofragment bevat dat werd bewaard op één van de volgende locaties, zorgt het verplaatsen van het videofragment ervoor dat de gele driehoek verschijnt:

• Het programma Foto's. (een videofragment zou hier worden bewaard als dit werd gesynchroniseerd met uw iOS-apparaat vanaf een computer).
  • De filmrol. (een videofragment zou hier worden bewaard als dit werd opgenomen met het programma Camera, geïmporteerd via de Camera Connection Kit of verplaatst naar de filmrol van de iMovie-videobrowser).

Ontbrekende audiobestanden

Als uw project een audiobestand bevat dat zich in het programma iPod (iPad 2 of hoger of iPhone 4 of hoger) of Muziek (iPod touch) bevindt, verschijnt de gele driehoek wanneer u dit audiobestand verwijdert uit het programma iPod of Muziek. Als dit het geval is, kunt u het ontbrekende bestand niet afspelen. Als u dat audiobestand in uw project wilt gebruiken, moet u het opnieuw importeren in het programma iPod of Muziek door uw iOS-apparaat te synchroniseren met iTunes (het audiobestand moet zich in iTunes bevinden).