Inloggen in bij apps met uw Apple ID met app-specifieke wachtwoorden

Met app-specifieke wachtwoorden kunt u uw Apple ID veilig gebruiken om u in te loggen bij apps die zijn gemaakt door andere ontwikkelaars dan Apple.

Sommige apps die door andere ontwikkelaars dan Apple zijn gemaakt, vragen u om in te loggen met uw Apple ID, zodat de app toegang heeft tot informatie zoals uw e-mailadres, contacten en agenda's die worden bewaard in iCloud. Om ervoor te zorgen dat uw Apple ID-wachtwoord niet door de app kan worden bewaard of verzameld, kunt u ervoor kiezen een Apple ID-wachtwoord aan te maken dat u alleen voor die app gebruikt.

Dit app-specifieke wachtwoord gebruikt u wanneer de app u vraagt om in te loggen met uw Apple ID.

Om app-specifieke wachtwoorden te kunnen aanmaken en gebruiken, moet uw Apple ID beveiligd zijn met twee-factor-authenticatie.

Een app-specifiek wachtwoord aanmaken

1. Log in bij appleid.apple.com.
  2. Klik onder 'Login en beveiliging' op 'App-specifieke wachtwoorden'.
  3. Selecteer 'Een app-specifiek wachtwoord genereren' of selecteer de knop 'Voeg toe' Blauw plustekensymbool. en volg vervolgens de stappen op het scherm.
  4. U kunt app-specifieke wachtwoord invoeren of plakken in het wachtwoordveld van de app.

Een app-specifiek wachtwoord intrekken

U kunt maximaal 25 actieve app-specifieke wachtwoorden hebben. Indien nodig kunt u wachtwoorden afzonderlijk of allemaal tegelijk intrekken.

1. Log in bij appleid.apple.com.
  2. Klik onder 'Login en beveiliging' op 'App-specifieke wachtwoorden'.
  3. Selecteer de knop 'Verwijder' Een minteken in een cirkel. naast het wachtwoord dat u wilt verwijderen, of op 'Alles intrekken'.

Wanneer u een wachtwoord intrekt, wordt uw account uitgelogd bij de app die dat wachtwoord gebruikt, totdat u een nieuw wachtwoord aanmaakt en opnieuw inlogt.

Telkens wanneer u het hoofdwachtwoord van uw Apple ID wijzigt of opnieuw instelt, worden alle app-specifieke wachtwoorden automatisch ingetrokken om de beveiliging van uw account te waarborgen. U moet dan nieuwe app-specifieke wachtwoorden genereren voor alle apps waarvoor u app-specifieke wachtwoorden wilt blijven gebruiken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.