App-specifieke wachtwoorden gebruiken

Met app-specifieke wachtwoorden en uw Apple ID kunt u zich veilig bij uw account aanmelden in apps van andere leveranciers.

App-specifieke wachtwoorden zijn eenmalige wachtwoorden voor uw Apple ID waarmee u kunt inloggen bij uw account en vanuit een app van een andere leverancier beveiligde toegang krijgt tot de informatie die u in iCloud hebt opgeslagen. Gebruik app-specifieke wachtwoorden bijvoorbeeld voor Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird of andere mail-, contact- en agendavoorzieningen die niet door Apple worden geleverd. App-specifieke wachtwoorden bieden een hoog beveiligingsniveau en zorgen ervoor dat het wachtwoord voor uw Apple ID niet kan worden verzameld of opgeslagen door apps van andere leveranciers die u gebruikt.

Om app-specifieke wachtwoorden te kunnen aanmaken en gebruiken, moet uw Apple ID beveiligd zijn met twee-factor-authenticatie.

U hebt ook een app-specifiek wachtwoord nodig voor apparaten met Mac OS X Lion 10.7.5 en lager of iOS 5 en lager. Als u geen apparaten hebt die kunnen worden bijgewerkt naar iOS 9 of OS X El Capitan, kunt u twee-staps-verificatie configureren en app-specifieke wachtwoorden aanmaken.

Een app-specifiek wachtwoord genereren

1. Log in bij uw Apple ID-accountpagina.
  2. Klik in het gedeelte 'Beveiliging' op 'Maak wachtwoord aan' onder 'App-specifieke wachtwoorden'.
  3. Volg de stappen op het scherm.

Nadat u het app-specifieke wachtwoord hebt aangemaakt, typt of plakt u het in het wachtwoordveld van de app, zoals u dat altijd doet.

App-specifieke wachtwoorden beheren

U kunt maximaal 25 actieve app-specifieke wachtwoorden tegelijkertijd hebben. Indien nodig kunt u wachtwoorden afzonderlijk of allemaal tegelijk intrekken.

1. Log in bij uw Apple ID-accountpagina.
  2. Klik in het gedeelte 'Beveiliging' op 'Wijzig'.
  3. Klik in het gedeelte 'App-specifieke wachtwoorden' op 'Bekijk geschiedenis'.
  4. Klik op  naast het wachtwoord dat u wilt verwijderen, of klik op 'Alles intrekken'.

Wanneer u een wachtwoord intrekt, wordt uw account uitgelogd bij de app die dat wachtwoord gebruikt, totdat u een nieuw wachtwoord aanmaakt en opnieuw inlogt.

Telkens wanneer u het hoofdwachtwoord van uw Apple ID wijzigt of opnieuw instelt, worden alle app-specifieke wachtwoorden automatisch ingetrokken om de beveiliging van uw account te waarborgen. U moet dan nieuwe app-specifieke wachtwoorden aanmaken voor alle apps die u wilt blijven gebruiken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.