Citaten toevoegen aan je Pages-document met de EndNote-plugin

Lees hier hoe je de Pages EndNote-plugin installeert en gebruikt om citaten toe te voegen en een lijst met verwijzingen samen te stellen.

Om de EndNote-plugin te gebruiken, moet EndNote X6 of hoger zijn geïnstalleerd op je Mac. Meer informatie over hoe je EndNote krijgt.

Voor het gebruik van de EndNote-plugin wordt Pages 6.2 of nieuwer aanbevolen.

Een citaat toevoegen

1. Open je EndNote-bibliotheek.

2. Open het document waaraan je een citaat wilt toevoegen in Pages.

3. Selecteer de tekst die je wilt citeren en kies vervolgens de knop Menu invoegenGeen alt opgegeven voor Image > EndNote-citaat. Als 'EndNote-citaat' niet beschikbaar is, ga je naar het infovenster 'Document' > tabblad 'Document' en controleer je of 'Hoofdtekst van document' is ingeschakeld.

4. Zoek in het zoekvenster van 'EndNote-citaat' naar de auteur, de titel of het jaar van het werk dat je wilt citeren.

5. Selecteer het citaat dat je wilt toevoegen en bekijk een voorbeeld van het citaat. Als je geen citaat in de tekst wilt, maar de bron wilt toevoegen aan je bibliografie, selecteer je 'Voeg alleen in de bibliografie in'. Klik op 'Voeg in'.

Je citaat wordt toegevoegd na de geselecteerde tekst en het werk wordt toegevoegd aan de Bibliografie aan het einde van je document.

Als je het enige citaat voor een bepaalde bron verwijdert, verwijdert Pages automatisch die bron uit je Bibliografie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.