iTunes en de bijbehorende softwareonderdelen verwijderen en opnieuw installeren in Windows 7 en hoger

Lees hoe u de installatie van iTunes en de bijbehorende softwareonderdelen ongedaan kunt maken in Windows 7, Windows 8 of Windows 10.

In uitzonderlijke gevallen kan het nodig zijn om iTunes en de bijbehorende softwareonderdelen te verwijderen voordat u iTunes opnieuw installeert of iTunes vanuit de Microsoft Store installeert. Als u in AppleCare, in een artikel of in een waarschuwingsbericht wordt opgedragen iTunes opnieuw te installeren, kunt u dit doen door de onderstaande stappen te volgen.

Media die u in de iTunes Store hebt aangeschaft of nummers die u vanaf cd's hebt geïmporteerd, worden standaard bewaard in de map 'Mijn muziek'. Deze worden niet gewist wanneer u iTunes verwijdert. Hoewel het hoogst onwaarschijnlijk is dat u gegevens uit de iTunes-bibliotheek verliest wanneer u de onderstaande stappen uitvoert, is het verstandig om regelmatig een reservekopie te maken van de iTunes-bibliotheek.

Neem contact op met Microsoft als u hulp nodig hebt bij het downloaden of bijwerken van iTunes vanuit de Microsoft Store. Lees hier wat u moet doen als u iTunes voor Windows niet kunt bijwerken of installeren nadat u de software vanaf de website van Apple hebt gedownload.

iTunes en de bijbehorende onderdelen verwijderen

Volg deze stappen als u hulp nodig hebt om deze onderdelen te verwijderen:

Verwijder iTunes en de bijbehorende softwareonderdelen in deze volgorde:

1. iTunes
  2. Apple Software Update
  3. Apple Mobile Device Support
  4. Bonjour
  5. Apple Application Support 32-bits
  6. Apple Application Support 64-bits

Sommige systemen bevatten twee versies van Apple Application Support of iTunes. Dit is normaal. Als uw systeem twee versies bevat, moet u deze beide verwijderen.

Verwijder deze onderdelen niet in een andere volgorde en verwijder ze allemaal. Als u dit niet doet, kan dit ongewenste gevolgen hebben. Nadat u een onderdeel hebt verwijderd, wordt u mogelijk gevraagd de computer opnieuw op te starten. Start de computer pas opnieuw op als u alle onderdelen hebt verwijderd.

Zorg ervoor dat iTunes en de bijbehorende onderdelen volledig zijn verwijderd

Als u iTunes en de gerelateerde onderdelen verwijdert in het Configuratiescherm, worden in de meeste gevallen alle ondersteunde bestanden verwijderd die tot deze programma's behoren. In zeldzame gevallen worden niet alle bestanden verwijderd. Nadat u iTunes en de bijbehorende onderdelen hebt verwijderd, volgt u de stappen hieronder om alle bijkomende ondersteunende bestanden te vinden en te verwijderen.

1. Houd de Windows-toets ingedrukt en druk op R om de opdracht 'Uitvoeren' te openen.
  2. Typ het volgende in het venster 'Uitvoeren':
    %programfiles%
  3. Klik op 'OK' om de map 'Program Files' te openen.
  4. Verwijder de volgende mappen als deze bestaan:
    iTunes
    Bonjour
    iPod

Als u het bericht 'Kan iPodService.exe niet verwijderen: het is door iemand anders of door een programma in gebruik' ziet, volgt u de extra stappen aan het einde van dit artikel voordat u verder gaat met de resterende stappen hieronder.
  5. Open achtereenvolgens de mappen 'Common Files' en 'Apple'.
  6. Verwijder de volgende mappen als deze bestaan:
    Mobile Device Support
    Apple Application Support
    CoreFP
  7. Open 'Lokale schijf (C:)' in 'Computer' of de harde schijf waarop de programma's zijn geïnstalleerd.

Als u een 32-bits versie van Windows hebt, gaat u door naar stap 13.
    Als u een 64-bits versie van Windows hebt, gaat u verder met stap 8.

8. Open de map 'Program Files (x86)'.
  9. Zoek de volgende mappen en verwijder ze als ze bestaan:
    iTunes
    Bonjour
    iPod
  10. Open achtereenvolgens de mappen 'Common Files' en 'Apple'.
  11. Zoek de volgende mappen en verwijder ze als ze bestaan:
    Mobile Device Support
    Apple Application Support
    CoreFP
  12. Ga naar 'Computer' en open 'Lokale schijf (C:)' of de harde schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd.
  13. Klik rechts op de prullenbak en selecteer 'Prullenbak leegmaken'.

Installeer iTunes en de bijbehorende onderdelen opnieuw

Nadat u hebt gecontroleerd of iTunes volledig is verwijderd, start u de computer opnieuw op (als u dit nog niet hebt gedaan). Vervolgens downloadt u de nieuwste versie van iTunes voor uw pc:

Als het probleem aanhoudt, kunt u hier terecht voor hulp:

• Als u iTunes hebt gedownload uit de Microsoft Store, neemt u contact op met Microsoft-ondersteuning.
  • Als u iTunes hebt gedownload vanaf de website van Apple, neemt u contact op met Apple Support.

Als u een waarschuwingsbericht ziet over een 'Windows Installer-pakket'

Volg deze stappen om de software via het Windows Configuratiescherm te herstellen.

Als u een waarschuwingsbericht ziet over 'iPodService.exe'

Volg deze stappen als het bericht 'Kan iPodService.exe niet verwijderen: het is door iemand anders of door een programma in gebruik' wordt weergegeven wanneer u de map 'iPod' probeert te verwijderen.

1. Zorg ervoor dat iTunes en iPod Updater niet zijn geopend.
  2. Houd de toetsen Control, Alt en Delete op het toetsenbord ingedrukt.
  3. Selecteer 'Taakbeheer'.
  4. Klik op het tabblad 'Processen'.
  5. Zoek 'iPodService.exe' in de lijst.
  6. Klik op 'iPodService.exe' en kies 'Proces beëindigen'.
  7. Sluit Taakbeheer af.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.